Köpråd plåtcab: Renault Mégane Cab eller Peugeot 307 Cab?

Jag kollar själv på en peugeot 307 cc 2,0. Så jag säger nog den MvH.Svar på inlägget: Köpråd plåtcab: Renault Mégane Cab eller Peugeot 307 Cab?Farsan har kört Renault i 10 år nu, och det har aldrig varit några större problem med dom. Lådorna ska tydligen vara känsliga, men det är inget vi märkt iaf. Är det Peugoet som fodrena sjunker i blocket? Har för mig att jag har hört det.


Köpte precis 207CC -2010 verkar grym får den om 3v!


Det här testet kanske kan vara till lite hjälp: http://www.teknikensvarld.se/documents/ . /index.xml


Köp någon av dessa så får du iaf kvalite för pengarna. + en slant över http://www.blocket.se/jamtland/Mercedes . _3&w=3 http://www.blocket.se/kalmar/Mercedes_B . _3&w=3


Måste det vara någon av de ovannämnda bilarna? Annars finns ju även MB SLK relativt rymlig, billig i inköp eller ja billigare än ovannämnda, och rätt problemfri vad jag vet.


Är du ute efter problemfritt ägande har du tittat på helt fel märken tyvärr, en äldre Mercedes, Audi, Bmw eller kanske Volvo C70 är ett avsevärt bättre köp. Mer och pålitligare bil för pengarna.


Hehe mycket påståenden om problemfritt ägande utan grund. Peugeot är den mest sålda plåtcabben i Europa. Kanske världen? Har läst & läst & läst innan jag köpte min om Pegga framstår som mer problemfri än de flesta andra bilar. 4,0-4,7 av 5 i de flesta teater både i eu & USA. Men länka gärna. Skriver fr iPhone, orkar inte rätta stavning.


Nu är det ju så att du är lite partisk Nä men skämt o sido har själv aldrig ägt en pegga så kan ej säga hur de är att äga/köra det enda jag vet av egen erfarenhet är att de inte har de bästa konstruktionerna. Men har TS inte planerat att hålla på o reparera själv eventuellt bygga om så är det ju inget som berör honom. MVH


inte bästa konstruktionen? 206, 207, 307 samt 308 har blivit "hyllade" i motorpressen. Man ska inte fastna i rykten & fördomar. Man ska bilda sin egen uppfattning visst, vill man lura tjejer att man har en dyr bil så köp en gammal merca eller BMW. Men jag pluggade på stenhårt eftersom jag köpte en helt ny bil. Allt pekar på att Peugeotcabbarna är världsklass.


Nu tror jag att du missförstod mig, med konstruktion menade jag alltså hur de valt att placera vissa komponenter, dvs vissa slitdelar är svåra att byta ut pga placeringen, vet detta då jag tidigare har skruvat en o annan pegga. Visserligen ingen 307 cab men men. MVH


Ok ok. Egentligen syftade jag på Rquired's inlägg men han svarar nog snart.


Är ju ett forum så alltid trevligt med diskussioner När får du hem din ?


Absolut! Forum är bra som stryk men bara om man källhänvisar eller styrker sin kunskap, tycker jag. försäljaren sa 4-6v i början på april. Blir 4+6v så typ slutet av maj, can't wait


Håller absolut med, Precis lagom till sommarn


En bra och trevlig bil, visst. Men världsklass kan jag inte minnas någon skrivit, visst har den refererats som mycket bil för pengarna och ett bra köp, men aldrig som överlägsen sina konkurrenter och jag har då aldrig läst någon journalist som ens antytt att den varit i närheten av exempelvis svenskarna eller tyskarna. Men jag hade inte bilen i sig i åtanke när jag skrev mitt inlägg, utan tillförlitligheten. Där har de franska bilarna rent historisk aldrig legat bra till, och ligger under genomsnittet även idag enligt diverse undersökningar. (Kolla tex. SKIs undersökningar de två senaste åren, snittet var 71 och Peugeot fick 67. Testa Google) Som du skrev, 206 var en av de (Den var väl tom den mest sålda vissa år) mest sålda småbilarna i Europa. Men så var den också en modell med betydligt fler fel än genomsnittsbilen, vilket kanske är en anledning till att 207 inte varit i närheten av att upprepa succén utan att Skoda Fabia tog över istället? Jämför man en ny plåtcab för 150.000:- med en plåtcab för 400.000:- är man helt fel på det hela, självklart (Nåja, i de flesta fall) är den dyrare bättre om man har råd. Teknikens Värld gjorde exempelvis ett test av marknadens plåtcabrioleter 2007 kallad "Med himmelen som tak", där Bmw 325i ansågs klart bäst om man bortsåg från priset. Men om man då får en 5år gammal Bmw-cab (eller liknande) för priset av en 2år gammal Peugeot (eller liknande)? Och dessutom så visar både kund och tillförlitlighetsundersökningar på att de dyrare bilarna håller ihop överlägset mycket bättre och har avsevärt mer nöjda kunder. Jag tolkar i alla fall det som att man inte bör välja en Peugeot eller Renault, som är kända för att hålla ihop si sådär.


Nej men då kan han lila gärna köpa en Ferrari 430 Spyder. De kunderna är säkert inte missnöjda de heller. Men att peugeotcabbarna håller ihop si & så? Vart får du den faktan ifrån? Vi snackar CC modellerna här inte vanliga småbilar. (läs rubriken eller TS inlägg) plåtcabbar har det byggts till förbannelse på Peugeot nere i Frankrike, de småmissar de gjorde på de första 207/307'orna är fixade på 08-10 nu. Och det var verkligen inga stora grejer. Nån list vid taket som släppte liiite fukt. Sen att designen på 307 inte är nån höjdare det är en annan sak. Bekymmersfritt bilägande för mig är inte en gammal bil, även om det är en begagnad Batmobile. Det är en nyare bil med garantier & relativt billiga reservdelar som finns i lager. Nu är det tillome BMW motorer i CC. Bra skit alltså. Jag betalade ca 200k för min Splitterny och den har fan all utrustning man vill ha, ser bra ut, går riktigt bra, hyffsade garantier (svårt att klå japanerna) Att köpa en beg. Äldre mer "status-Cab" för samma pengar kändes aldrig aktuellt då.


Länka gärna testet från USA Jag känner flera som kör Peugeot och dom byter till en ny vartannat år av en anledning...


Jag till och med refererade till plåtcabbar i mitt föregående inlägg, så jag är "förmodligen" medveten om vad som syftas på. Och att franska bilar inte hör till de bilarna som håller ihop bäst är knappast någon nyhet, men om du nu vill ha källa så står det i inlägget ovan vilket du uppenbart missade eftersom du frågar om det igen. Och visst, 207cc är för ny för att ingå i denna eller rimligen krångla i några större utsträckningar överhuvudtaget men 307 bör ingå. 307cc, vilket faktiskt är den aktuella bilen i denna tråden oavsett hur nöjd du är med att ha valt en 207, är långt ifrån felfri. Många klagomål handlar om plåttaket, tex: "bilens fällbara plåttak läcker, ger ifrån sig konstiga ljud och stannar när man kör det. Den stora missen var sensorerna som drar ner sidorutorna ett par centimeter när bilen körs i borsttvättar. Många har fått stora mängder vatten i bilen och till och med blivit dyngsura på kuppen när de suttit i under tvätt" http://www.automotorsport.se/news/18709 . 3%A4garna/ Och om du nu missat det så förekommer fenomenet garanti även på Bmw, och reservdelar finns det gott om till bättre priser än Peugeot trots alla fördommar. I alla fall när det gäller Bmw, övriga exempel jag dragit upp är dyrare på den punkten. Hade det handlat om en sprillans ny bil kontra en begagnad hade jag hållit med om den näst sista meningen i ditt inlägg, men när det handlar om två begagnade bilar är det av mindre betydelse. Tycker ämnet är avhandlat nu, där finns tillräckligt med information för att TS skall kunna bilda en egen uppfattning... TS: Vet hur svårt det är att vara i din situation, är väldigt enkelt att sitta vid sidan om som jag och se objektivt på saker och ting men när man väl skall köpa en bil och sitter där med två man tycker om är det genast mycket svårare. Ingen av de bilar du funderar över är några dåliga köp, allt jag skrev var att jag tycker det finns bättre och mer logiska köp. Fundera över det, innan köp har man hur mycket tid som helst att tänka och vela men efter köp så "sitter" man där. :)Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka