Köpråd: Toyota Avensis Verso

Tjena. Helt ny på forumet. Är helt vilse när det gäller bilar så jag tänkte att jag frågar här. Har fått ett erbjudande att köpa en Toyota Avensis Verso till ett förmånligt pris. Det är en -03:a, 2,0, Automat. Den har bara gått ca. 2500 mil och ägs för närvarande av min arbetsplats. Som ni ser så har den inte gått så mycket. Finns det någonting man skall tänka på vid köp av en Toyota Avensis Verso. Någonting man skall kolla på den eftersom den har körts så lite? Tackar för lite köpråd.Svar på inlägget: Köpråd: Toyota Avensis VersoVad är ett förmånligt pris enl. dig? Är ju mycket man får kolla på - lack, invändigt skick, däck, fälgar (kantstötta?), besiktnings-underlag, kolla så motorn går bra... etc etc.


Har kört den själv och motorn går enligt mig bra men jag kan som sagt inte mycket om bilar. Utvändigt och invändigt är den hur fin som helst. Inga skador på fälgar och däcken är i princip nya. Lacken ser fin ut. Företagsloggorna måste givetvis tas bort men det får jag hjälp med. Förmånligt pris är enligt mig 75 000:- Besiktningarna har gått igenom utan anmärkning. Ska man kolla bromsskivor eller dylikt eftersom den har stått still såpass mycket? Är det kamkedja eller rem på den? Om det är rem, måste den bytas pga. ålder? (Bilen är inte här för närvarande och hittar inget på nätet angående detta).


Vet inte vad en ny Avensis kostar (kan inte kolla heller, @ work), men 75 lax låter ju definitivt ok för en 02:a och 2500 mil, vilket inte ör mycket direkt. Lugnt gällande bromsskivorna, kör ett par hårda inbromsningar och så, så släpper ev. rostbeläggning. Är la rem på dem tror jag, dock inte säker. Är det rem så kommer den behövas bytas, men inte ännu. Du kan nog köra minst dubbelt så långt med den remmen som är på nu.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka