Köpråd: Alpine 9855r vs eclipse 8445e vs P88rs

Jag hade tänkt att uppdatera huvudenheten i kärran men har fått en j*vla beslutsångest. De jag väljer mellan är dessa i begagnat skick. Jag har förstått att de är ganska likvärdiga men vad är mest prisvärt för 2000-2500:- alpine 9855r Pioneer P88rs Eclipse 8445e Vad är det för skillnader på dem? för/nackdelar.? Snälla hjälp mig. // MackeleleSvar på inlägget: Köpråd: Alpine 9855r vs eclipse 8445e vs P88rsp88rs för den är snygg. eclipsen är svinigt bra den med.. den har ju även 8v på lågnivån.. så de ligger mellan dem..


Alla har sina för och nackdelar. 9855 dras med sin glidetouch som tydligen skall vara lite småbökig. Denna maskin är även äldst av dessa tre du nämnde. Lite begränsad i sin EQ. 5-bands parametrisk eller 7-bands grafisk P88 har 16 bands grafisk eq (visserligen per kanal) och ett trevägsfilter som blir begränsat eftersom högsta filtret bara går ner till1KHz vilket kan innebäraproblem om man kör ett kit med mellanregister och diskant på eget filter på dessa toppkanaler. 8445ans filter går bara ner till200Hz vilket ävend et kan ställa till det under ovanstående scenario. Bäst EQ enligt mig. 10 bands parametrisk (jobbigare att använda men man kan göra mer). Inte gjort en direkt lyssningsjämförelse mellan dessa tre, men jag vet iaf att 8445an slår 9855 på fingrarna vad gäller dynamik (Iaf enligt mina öron och de bilar jag lyssnat i, visst inte sammakringutrustning men samma prisklass). Pioneer har jag inte gjort en jämförelse mot....


Med tanke på att Eclipse har lagt ner all bilstereo skulle jag personligen inte valt denna (annars är den ljudmässigt riktigt bra spelare). Alpine 9855 har några år på nacken och kan vara lätt irriterande med sin "slide" så skulle jag valt Pioneer P88RS II. Jag har ägt alla dessa maskiner själv och just nu har jag just Pioneer P88RS II i min bil och är riktigt nöjd.


Okej. Jag har sett att det finns en 9856r också. Vad är det för skillnad på den och 9855r? Är de samma slide kontroll på 9856r? Och en sak till som jag glömde. kan alla jobba ihop med en ipod? Eller har de usb?


Själv anser jag att Alpine maskinen är helt ok. Det med slide funktionen är enligt mej inte alls så jobbig som många vill säga att den är. Det är enbart en vanesak. Ljudmässigt tycker jag att Alpine är trevligare än Pioneer P88RS. Nu antar jag att du menar just en Pioneer RS och inte RS II. RS II vet jag inte hur den är?


DEt är just det som är problemet...man får jaga begagnat och folk håller gärna i dessa prylar Men du Jimmy......måste rätta dig här. Det är Fujitsu Ten som har lagt ner Eclipse


Måste man ha en ipodadapter för flera hundra för att köra ipod på p88:an och 9855:an? Jag har hittat en Alpine cda 105ri som det inte ska behövas nån adapter till vad jag har förstått. Hur står den sig ljudmässigt och funktionsmässigt mot de andra?


En som vet vad han snackar om! Riktigt bra info för en billjudsfantast som har kunskap o krav.


hur den står sig ljudmässigt med de andra vet jag inte, den har ingen tidskomp men du får med en ipodadapter och usbsladd som du drar in i handskfacket. Enheten har grym ipod/iphonestyrning och jag är grymt nöjd med min. Kan tänka mig att den ligger väldigt högt i kvalitet. Fick tag i min för 2500 så det tyckte jag det var värt. Annars hade jag nog köpt en 9886r eller liknande.


Okej tack för hjälpen alla:) Det blir nog en 9886r trots allt. Jag kommer en med ipod ganska billigtKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka