Köpråd: Golf MKV r32

Tja! Funderar på att köpa en golf MKV r32.. Är det nåt speciellt man ska tänka på? saker som går sönder? dyr att äga? kamrem eller kamkedja? rolig bil? och framförallt Är den värd pengarna? eller är det mer värt att köpa typ audi a3 2,0tq, 3,2q eller a4 2,0tsq eller bmw 330/325 ? tacksam för lite tips och råd!



Svar på inlägget: Köpråd: Golf MKV r32



Känns som att r32 är lite för tung och understyr mycket, låter gott dock men jag hade tagit 330n alla dagar framför


Det är min drömbil vi pratar om Har inte provkört den än men läst mkt om att det är en rolig bil att köra. Riktigt pigg är den också Effekten är på 250hk/320Nm, 9hk mer än gamla MKIV R32. Från 0-100 går det på 6.5 sek med manuell låda, 6,2 sek med DSG-låda. Fyrhjulsdrift (4-motion) med Haldex-koppling. Det är kamkedja på den också. Försäkringen är nog hög tyvärr och bilen är tung pga fyrhjulsdriften och stor motor, sitter en V6:a på 3.2 liter. Om det är värt pengarna? Det är upp till dig men mitt råd är att du provkör den och jämför det med de andra bilarna som nämnts. Lycka till med bilköpet. Mvh


Nej, Det är en VR6 motor den är skottsäker och det är naturligtvis kamkedja, den är rolig speciellt på vintern och ljudet är underbart den känns rätt fläskig med rätt utrustning dock så ska man vara medveten om att den suger mycket soppa och 1.8t ligger inte långt bakom speciellt inte en chippad 1.8t kan låta sorgligt men så är det..


tack för alla svar!, ja de låter ju som en bra bil iaf skönt att den har kamkedja och stabil motor! Hur ser det ut med DSG lådan? kan man vänta sig dyra reparationer på den? bilen ja har kollat på är long-life servad och gått 7000mil.


Kika lite i denna tråd: Dags för bilköp, VAG (GTI 30/R32) vs Audi (S3, 2.0T Sportback) /mvh soyd


Long-life service? Kolla upp motorn förstås men det bör inte ha gjort allt för mycket, rensa ut motorn med en motordialys eller liknande och serva bilen i mer vettiga intervaller i fortsättningen. DSG-lådan i sig är en underbar låda, vissa fel (barnsjukdommar?) har förekommit men vad jag hört/sett är den driftsäker. Sitter en sådan låda i jobb-passaten och den har rullat snart 12.000mil (rätt hårda sådana med olika förare som tar chansen att dra på när de väl slipper undan sin egna gamla häck) utan problem hittills i alla fall. Har inte kört just den aktuella modellen, men tror GTI (som jag kört) är mycket roligare än R32 som skall vara tung och tung på foten. Frågan är om inte en GTI blir billigare och roligare i längden. Men personligen hade jag förmodligen hellre valt en Audi än en VW, och allra helst en Bmw 330i



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka