Köpråd Saab 900i 2,0-94

Hejsan. Dags att köpa första bilen och har ingen som helst erfarenhet. Vill ha en bil som man kan hålla på med och lära sig eftersom. Har nu hittat en saab som ser rätt så fräsch ut för de priset. Är de något specifikt man bör kolla efter? Kom gärna med både positiv och negativ kritik om bilen? tacksam för svarSvar på inlägget: Köpråd Saab 900i 2,0-94Tidiga 900ng skall vara riktiga problembarn och rostkänsliga, dessutom har modellen ingen väghållning att prata om. Då tycker jag du får mer bil (framför allt mer väghållning) i den gamla modellen av 900


De första årmodellerna led av diverse barnsjukdomar som tex dålig värme/ventilation, lackproblem, regnkänsliga bromsar, problem med framvagnen osv. Nu borde dock det mesta vara åtgärdat men det skadar aldrig att kolla. tvålitersmotorn hade jag för övrigt undvikt då den saknar kraft överallt förutom på riktigt höga varv. 2,3-liters motorn är betydligt trevligare. Och tänk också på att de flesta 900 har kopplingsvajer istället för hydraulik. I övrigt är 900 en ganska trevlig bil, den är tyst, bekväm, säker, tillgången till reservdelar är stor och bagageutrymmet är stort och lättlastat. Och om du nu har hittat ett någorlunda friskt exemplar till ett rimligt pris så varför inte?


att dom har dålig väghållning är vida kännt men känns inte som ett argument att undvika bilen när vi snackar förstabil. inga räcerbilar som sagt men billiga i drift och komfortabla.


Men gamla 900 och även 9000 är alla dessa saker och har bättre väghållning. Säger tvärt om, unga brukar köra på rätt bra och då är en bil med bra väghållning knappast en nackdel snarare tvärt om. Å andra sidan går det säkert att få till även 900ng, men för de pengarna en 900 med någon sorts väghållningskit kostar kan man köpa tex en äldre 900 med ordentlig väghållning och få lite mer fart på bilen istället vilket verkar populärt bland Saabägare. Jag säger inte att den nya generationen är dålig, men 18-åringar har sällan en massa pengar men däremot dras det gärna på lite. Varför då inte köpa en bil med bättre väghållning original och lägga pengarna på lite prestanda?Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka