Köpråd Volvo xc90 2005

Hej Är lite sugen på denna xc 90 http://www.blocket.se/skaraborg/Volvo_X . =5&w=3 men saknar erfarenhet när det gäller SUV / Jeep. Vad ska man tänka på vid köp av en sån? Är 2.5 T den bensinsnålaste motorn? Är servicarna dyra? Vilka för samt nackdelar finns det med en xc90? Hoppas någon xc90 ägare och alla kunniga kommer med råd. tack på förhand.



Svar på inlägget: Köpråd Volvo xc90 2005



Jag hade kikat åt detta hållet istället för en XC90: http://www.blocket.se/stockholm/Lexus_R . 20&w=3 http://www.blocket.se/stockholm/Bmw_x5_ . 20&w=3 http://www.blocket.se/goteborg/Mercedes . 20&w=3 *Obs, skall bara ses som exempel på vilken modell som syftas. Mycket mer och bättre bilar än XC90, Bmwn har bättre vägegenskaper och är roligare att köra än Volvos personbilar, Lexus är en lyxbil i jämförelse och betydligt pålitligare och Mercedes är väl som Lexus fast utan att vara lika pålitlig. XC90 är en trygg och stadig bil, inte så lite traktorkänsla på ett för det mesta positivt vis. Men kollar man inköpspris, driftkostnader och driftsäkerhet får man mycket mer bil i ovanstående. För övrigt tycker jag nog D5 är den vettigaste motorn i XC90


Hade jag varit interesserad av nån annan SUV/Jeep så hade jag skrivit det, är alltså endast interesserad av en xc90. Det enda jag personligen är interesserad av är bränsleförbrukningen, servicekostnader och orolig över 4hjulsdriften om den pajjar lär de knappast bli billigt. Hoppas någon med erfarenhet ifrån xc90 kommer med råd och tips.


Ursäkta, tänkte att det är aldrig fel med lite alternativ. 2.5t drog i alla fall 1.54L/milen när Teknikens Värld* körde den, tycker som sagt D5 är mer lämplig och en sådan drar åtminstone en liter milen i praktiken, i alla fall när jag kört. (0.94L/milen enligt Volvo) Och fyrhjulsdriften skall vara pålitlig vad jag hört/läst, det hände att en styrbox gav upp och gjorde bilen 2WD och dessutom slutade stabilitetskontrollen att fungera. Denna box är dyr, å andra sidan är felet i sig väldigt ovanligt. http://www.teknikensvarld.se/documents/ . /index.xml


tusen tack för din info. d5 är en disel? jag är ute efter en bensinare. är 2.5 T den bränslesnålaste i bensinklassen om man säger så? vad ska man mer tänka på vid köp? mvh.


Japp, D5 är en 5.cyl diesel på 185hp. Skulle tro att 2.5t är den snålaste i praktiken, enligt Volvo själva är däremot 3.2 lika snål: http://www.teknikensvarld.se/provkornin . /index.xml


Okej. visst är den jag länkade till 6 växlad? Vad ska jag titta på när jag åker och tittar på den och provkör den? Hur pigg ska den vara? kan man gemföra den med någon annan person bil? kanske min audi a4 som jag sålt?


Jag hoppas att du menar lika törstig. Hade Volvo byggt V8an som sitter i durangon på gården hade den dragit 7.5 liter milen istället för 2.


vad snackar du om? Volvos v8a drar 1,35l/milen och 3,2an drar 3,18l/milen.


Ja, menar lika törstig faktiskt 3.2: 1.18L/milen (Inte 3.18 ) V8: 1.35L/milen






hur mkt drar en 2.5 T awd? vad ska man titta efter vid köp? vilka sjukdommar har dom? tacksam för tips av kunniga inom denna modell.


Enligt Volvo drar även den 1.18L/milen Barnsjukdommar och "se upp med" är jag inte så insatt i tyvärr...


okej hoppas någon kunnig kan fylla på.


Håll dig borta ifrån första årsmodellen.. 03 en del barnsjukdomar med den. Då det är en tung bil, lyssna efter ljud ifrån fram bak, hjullager... I övrigt en toppenbil... 2.5t snittar väl 1.3 Hade samma förbrukning med min V70 2.5t.... eftersom man lättare gasar lite mer med den...


tack för ditt svar. är det smartare att satsa på en d5a från årsmodell 2004 om man vill ner i soppa förbrukningen. hur mkt drar en d5a?


Volvos v8 drar 1,35 när den sitter monterad i en mini cooper och miljöpartister inser vad dem är och skjuter sig själva!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka