Köpråd: Rolig drifting/sladd bil.

Har fått körkort och ska köpa en bil. Har kört 740 (farsans) för det mesta. Han omkring 25-35 tusen att spendera. Tycker drifting värkar vara kul att börja med. Går fortfarande skolan så jag tjänar ju inte så värst bra. 1050 i månaden rättare sagt.. Om jag har tur kan jag få jobb på sommaren/loven. Funderar på en Nissan 200sx s13. Rätt svårt att hitta en i bra skick för dom pengarna bara. Ska isåfall bli en bil jag kommer sladda/drifta mycket med så man får ju räkna med att saker går sönder men motorn är ju det man vill ska hålla som mest. Kommer ha bilen på dagar å kvällar med så det är ingen ban bil. En amazon kan man ju få i hyfsat skick för dom pengarna eller trimma för. Kan inte så värst mycket om motorer så isåfall får jag köpa en som redan är trimmad alternativ få hjälp av någon. 200:an har ju vart ganska standard bil i drifting men en amazon blir nog rätt mycket billigare att äga. (tror jag). Gillar den gamla känslan och formerna i amazonen men fortfarande är det skönt å ha lite nyare interiör å grejer som i 200:an. Försäkringen blir dyr med min nuvarande inkomst med en 200sx. Vet iof inte vad de kostar om man ställer den på någon av päronen. Vad tycker ni? kommer köra bilen året runt, alternativt köpa en billig vinterbil till vintern. Kom gärna med andra föreslag men vill ha hyffsat med kraft och endå en snygg bil.Svar på inlägget: Köpråd: Rolig drifting/sladd bil.BMW e36 328 annars, toklätta & skaffa en riktig diff, så har du en mkt bra allroundbil.


måste hålla med KHracing här. bmwn är riktigt rolig ! och man kan få den att se bra ut också !


Gillar inte BMW's stil så mycket. Alltså inget ont om märket men sjävla karossen.


Lägger också min röst på en 328. Kör den engång,och du är fast


Kom också på att en 200 är förhoppningsvis driftsäkrare än en amazon. Och bekvämare. Men mer udda med en amazon som drifting objekt. Ingen aning om hur dom funkar som drifting bil dock.


precis min tanke, grymt fina bilar o motorer,och det finns mera delar till dessa än till många andra märken. mvh k


Räkna också med att de flesta 200sx kan ha körts rätt hårt under åren och ett slutkört exemplar blir ingen billig affär. Dock lägge jag ändå min röst på 200sx för ett bra exemplar är en alldeles underbar bil att köra och den känns inte heller lika "Svensson" som E36.


Mm är rätt sugen på en 200sx men jag hittar inte så många för de pengarna jag har Kommer nog inte köpa någon med fin lack eller bry mig om lacken. Bara motorn är bra och den går igenom besiktningen så är det lungt. Klagar besiktningen på sprickor i plast osv?


Röstar också på 328i E36, men tycker att det kanske vore lämpligare att börja med en billig bil, som är modernare än en Amazon då. Varför inte tex. en Volvo 740? En bra grund att börja med och lära sig av sina misstag


Inte så värst snygg och "ganska" vanlig 200sx tycker jag värkar väldigt mycke roligare


200sx är verkligen inte driftsäkrare än Amazonen. sök på vevlagerras på 200sx och du kommer ha läsning i flera år framöver.


Amazon med jänke V8. Perfekt med mycket vrid för drifting. Du kommer märka att drifting är ingen billig sport. Pengarna kommer bara gå upp i rök.


Jo men jag menar tex att man kommer iväg en kall morgon på vintern. Är vevlagerras vanligt på 200sx s13? Hjälper inte en oljekylare då. Kostar iof.


http://www.blocket.se/jonkoping/Toyota_ . amp;last=1


jäklar inte ofta man ser en ae86. Är lite skeptisk till å köpa en bil som inte fungerar bara


ska du lära dig sladda är en 740 / 940 rätt optimal. grymt bra hjulvinklar o svänradie original. lätta att sladda med,. även om en bromsad diff är a och o. sen går de ju typ inte sönder och är ju mer eller mindre som pansvagnar, lätta att meka och lätt med reservdelar. annars är det väl en bmw e36 eller e30 jag skulle satsat på.


Jag skulle valt japanskt alla dagar i veckan. Men det är ju jag. Hade jag varit dig och haft dom pengarna att spendera så håller jag med en del här inne om att 328 nog skulle vara optimalt för dig. Lycka till vilket som


varför en 328a å inte en s13? Tycker mer om utseendet på s13 men jag känner inte till så mycket om prestandan och kvaliteten på de olika bilarna.


Dock inte en bra nybörjarbil alls... AE86 är en utav de allra svåraste att drifta seriöst med.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka