Köpråd: första bilen, alla förslag är välkomna

(är ny på sidan så rätta mig om jag gjort något fel) har en budget på 25.000kr och vill ha en bil som: - ser hyfsat okej ut - går säkert och är pålitlig - är lätt att mecka med och att fixa delar det jag har tittat på är bilar så som honda civic, honda accord, toyota celica, mitsubishi galant och liknande bilar, alltså mest japanskt men kom gärna med andra förslag! just nu siktar jag på en honda civic 1.5 92:a. bra eller dåligt val?Svar på inlägget: Köpråd: första bilen, alla förslag är välkomnahade lätt klippt till på en sån här, hade en sån själv som första bil. helt underbar bil som var riktigt pigg men samtidigt bränslesnål. kika efter rost är mitt tips, hade bilen ett år och gick från nybesiktad till sju 2or på besiktningen gällande rost. http://www.blocket.se/stockholm/NISSAN_ . =6&w=3


volvo 940


känns ganska lik en civic och att det är rost tar jag nästan för givet då det är japanska bilar


Civic är ett bra val tycker jag.. Hyfsat billiga bilar att både äga och köra, och roliga med. Men som sagt är ju rosten inte så rolig =/ men med din budget kan du ju vara lite kräsen, de ligger ju rätt bra i pris..


Skulle satsa på en golf har haft några stycken mest mk2 och jag tycker det är en skitbra bil!!


Köp en 9-3/900 istället för dom pengarna eller som du är inne på en Honda Civic. Saaben / Plus med saaben - Turbo,snygga,roliga och man hittar alltid problemet om det är något snabbt. Minus - Dålig låda,dyra att försäkra. Hondan / Plus med Hondan - Grymt rolig väghållning,billiga delar och försäkringar. Minus - läcker olja, rosten.


Saab 9000, du får en riktigt fräsch för 25k! Aero med AC, skinn, elspeglar mm mm. Lättmekade, mycket för pengarna!


har tänkt på en golf också men fått många råd om att japanska bilar har bättre kvalitet i motorn, själv tycker jag om japanska bilar men det finns säkert bättre bilar.


Absolut, japaner är bra på att bygga motorer. Men Volksvagens 1.6-2.0 liters fyra som har funnits med från MK1 till MK3 i olika utföranden den är galet hållbar, du kan vanvårda och svina rejält med en sådan motor och den bara tuffar på. Golf MK2 är en bra förstabil. Rolig att köra, relativt rymlig och du får en riktigt fräsch för 15.000:- Köp en MK2 för 15.000:- och köp fälgar, stereo, kanske annat smågodis till den för dom 10.000:- du har över i din budget. Mvh Marcus


För 25.000:- får du en riktigt fin Bmw 525i E34, rolig bil med bra väghållning men ändå ett lugnt och tryggt uppträdande. På plussidan finns skottsäker motor, krocksäker (ok, med tanke på åldern), billigt underhåll samt lättskruvad, komfort och rejäl kvalitè. På minussidan finns väl försäkringspremien, om du inte tänkt ställa den på någon av dina föräldrar förstås. Sedan blir en stor, stark och tung bil aldrig lika billig att äga som en liten Civic eller Golf. En konkurrent till dessa vore i så fall Bmw Compact, tex en 316 eller 318ti E36. Det flesta fördelarna från 525i gäller, men komforten är inte i samma klass. Å andra sidan en mindre och smidigare bil som är "lättare i steget" än E34. Gemensamt för båda är att de inte drar så mycket i förhållande till vikt och effekt. En bra guide till vad man skall se upp med finns på www.autopower.se under "begagnadguiden". Där finns dessutom en modellguide som kanske kan behövas för att förstå vad som är vad? Lycka till med köpet!


Rquired, måste fråga... Ang E34orna, tar inte deras vikt en hel del på bromsarna/stötdämpare/Fjärdarna med? Och skatten ligger väl runt 2000-2500 om året? det är väl ändå inte så kul att få betala de:P Fast som du säger, E34an är faktiskt skitsnygga om man har taklucka + snygga fälgar!


Mercedes W124. Mycket hög kvalité, slitstark mekanik, rejäla utrymmen, finfin fjädringskomfort, välisolerad från vägbuller, och inte allt för törstig om man inte väljer någon av "herrejösses-versionerna".


Det skulle jag också satsa på eller en 520


Klart högre vikt sliter mer, å andra sidan är en tyngre bil också dimensionerad grövre. Så det beror väl på, blir nog inte så stor skillnad i praktiken. Skatten på en E34 ligger väl på 2000-2200:-. Och visst, det är 500:- bara där, sen skall en större bil ha lite mer bensin osv. Men när man tänker efter, jämfört med de femsiffriga belopp (beroende på bil förstås) en bil kostar per år att äga med allt medräknat tycker jag skillnaden har en mindre betydelse. Då är det värt de procenten för att få en rejäl bil, om det nu är det man vill ha


så du menar att alla honda civic läcker olja,lol


Golf MK3 GTi funkar kanonbra


Läs igenom rubriksanvisningarna och gör en mera specifik fråga gällande modell samt prisklass. Använd även sökfunktionen, det finns massor av köpråd som kan passa. http://www.garaget.org/forum/misc.php?a . nvisningar Låser härmed tråden. Mvh. HamiltonKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka