Köpråd: Volvo 850 GLT 1992

Tja! Hade tänkt köpa en "ny" bil, en volvo 850 från -92 automat. Och jag undrar ifall jag behöver veta nåt om dem? ex. Automatlådan på 92:orna? Styling: sånt vet jag att det finns, bodykitts och sånt Avgassystemet: kan man göra så att dem låter såhär? nåt av dem, vet att dem 2 första är turbo men sista är vanlig GLT men hur får man sånt ljud, det räcker väl inte med ferrita slutrör? http://www.youtube.com/watch?v=BvWKBP8QROc http://www.youtube.com/watch?v=cK5g67AaCVQ http://www.youtube.com/watch?v=UwkIVqsK . re=related Milen: vad kan den ha gått som max? a allt annat är bonus om ni vet nåt mer tackar på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo 850 GLT 1992



jag skulle såfall satsa på en 94a eller nyare, t.ex 94 fick dom 5 bult istället för 4 bult, och 95 så blev det väl den största skilnaden, så jag hade letat reda på en nyare


Automat, speciellt om den gårr långt oavsett årsmodell är nåt att dra öronen åt sig. Det blir dyrt när lådan rasar, vilket den gör eftersom det är sällan folk bytt olja i dem. Kolla oljan är ett hett tips. Oljeläckage och oljud i framvagnen är vanligt. Va gäller avgasystemet så är det bytt från katalysatorn och bakåt till 2,5" på den sista du lnkar till


aha, ok tack för tipset


ok tackar för hjälpen


Finns ju en likadan tråd med exakt samma namn.


Läckage mellan växellåda och motor är viktigt att kolla. Att packboxen går är ju 850 i ett nötskal. Har även haft allvarliga bromsproblem på alla 850/855:or jag har haft, samt på de som de i min familj har haft. Så det är värt att kolla. I allmänhet tror jag att det är ett plus om man kan meka lite med bilar innan man ger sig på att köpa en 850. Det är min personliga åsikt i alla fall. Sen håller jag med om det som någon annan sa; det är nog värt att leta en nyare modell också.


jag ska inte meka med bilen, jag skulle vara nöjd med dem 170hk som redan finns. men tack för tipset



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka