: Köpråd : Första bilen

Tjenare Garaget.org och alla trevliga användare! Jag har precis tagit mitt körkort (jippi för mig haha) så vill nu köpa mig första bil. Jag har lyckats jobba ihop en summan på ~100 000kr, plus att jag får lite från mina föräldrar. Jag ska vara ärlig och säga att jag är inte särskilt duktig på bilar/motorer (alltid varit killen som fifflat med datorer istället ) men jag har kollat runt lite och har sett på bla BMW 116 (kan vara lite BMW-fan för att det är bara BMW och Audi bilar vi har haft i våran familj). Så vad jag vill ha av er som läser detta är några tips på andra bra "första bilar" i den prisklassen. Om det är något som är oklart med min fråga så säg bara vad det är Ja, jag vet inte riktigt vad mer jag ska skriva, alla tips och tricks om hur man köper bil är också mycket uppskattat! Cheers! -gurkanSvar på inlägget: : Köpråd : Första bilen116i är skittrevlig, men ärligt talat rejält slö. Grymt roliga och väl balanserade 1-serien mår bättre av lite mer pulver, men det räcker långt med bara "lite". 118i är fortfarande lite väl klent men ändå en skillnad mot 116i, i 120i eller 118D däremot har du det lilla extra som behövs. 118D är dessutom en miljöbil och drar 0.45L/milen blandad körning, en siffra som är klart realistisk. En annan fördel med 1-serien är att den är billig att äga och underhålla, vilket Bmw rent generellt brukar vara, och så är det en grymt välbyggd bil till skillnad från Auris, Fabia, C30 och vad billigare alternativ nu kan heta. Detta gäller visserligen A3 med. Audi A3 däremot känns gammal och omodern jämfört med 1-serie, det är ingen direkt rolig bil att köra även om den däremot är grymt stadig (speciellt med quattro) och lite småbilspigg och lätt på foten; Så man har knappast tråkigt i den heller. Däremot är den... dyr är inte rätt ord men den kostar märkbart mer än Bmwn att äga och underhålla. Andra alternativ hade kanske varit att köpa en äldre och roligare bil, Bmw Z3 eller Mercedes SLK kanske? Kanske tom en M3? Fast dessa blir dyra att äga och ärligt talat är det väldigt förnuftigt att köpa en liten 1-serie, A3 eller likande istället. I alla fall de första åren med körkort, tills man lärt sig att man faktiskt inte är odödlig Sedan vet jag inte hur mycket dina föräldrar skjuter till, men du kan få en ny bil för din budget med. Kanske en Ford KA eller Toyota Aygo? Båda två kostar strax under 100.000:-, men personligen tycker jag man får så mycket mer bil i en "premiummodell" så att det är inte värt det. Nej jag hade valt en 1-serie, om det inte varit för att utrymmena inte räcker till för mina behov hade det stått en 118D på min uppfart. Är nämligen ute efter en bil jag med, men ettan fick jag tyvärr välja bort... Men lycka till med köpet! En hel del nyttigt och kul om Bmw hittar du på www.autopower.se!


118d är schnygga och ruskigt rolig att köra tycker jag (: sen att den är bakhjuls driven, är aldrig fel tycker jag, speciellt om du kommer att köra med den på vintern. Men annars verkar den som en perfekt förstabil, inte för stor, men ändå 4-dörras så du kan trycka in lite brudar där bak. och om du nu är studerande så verkar den dra ruskigt lite också, kan ju inte bli bättre, kanske jag också ska köpa en sådan. : > Lycka till med bilköpet!


Tack för all hjälp grabbar! Mycket uppskattad. Skall ta mig en lite rejälare titt på 118D (och se hur mycket kan jag få av föräldrar + jobba lite mer). Mer kommentarer är välkomna. Cheers! -gurkan


http://www.garaget.org/forum/misc.php?a . nvisningar Gör även en sökning och leta runt, det finns redan mängder av köpråd.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka