Köpråd. Renault Clio,

Tjenare. Nu har det blivit dags att köpa en mindre bil och bränslesnålare. Vill ha tips om För Och NackDelar, Såsom Äga , Bränsleförbrukning, Reparationer..... Ja det mesta Allt ifrån 98-04 årsmodell.. Tacksam för svar.



Svar på inlägget: Köpråd. Renault Clio,



Svarar kanske inte direkt på frågorna men; Köp en Japansk bil istället. Ungefär samma sak att köra, ungefär samma upplevda kvalité, i många fall trevligare motorer och framför allt så är de bland de pålitligaste du kan köra tvärt emot franska bilar. Tips i så fall är tex. Toyota Corolla eller Honda Civic


+1


Hehehe , ehJaaha. tack för det svaret ilaf:P men jag vill veta mera innan jag ändrar mig


Fördelar: Smidig och enkel att köra, tyst, snål, behaglig fjädringskomfort, bekväma stolar (Enligt mig). Nackdelar: Den är inte speciellt rymlig och värmessystemet kunde ha varit bättre. Nu utgick jag från mitt ex Renault Clio 1,2 - 00 som jag fick köra ett antal gånger. I överlag tyckte jag att det var en trevlig bil och välj inte bort den bara för att den råkar vara fransk, även en Clio kan bjuda på många problemfria mil


Rekomenderar inte Renault Clio, morsan och jag smällde i en sådan för ngra år sedan. Vi hade en jäkla tur kan man nog säga. Mycket plast, kolla bara framskärmarna. Rekomenderas ej.


Ja det kan vara en stor Nackdel med krocksäkerheten..


Krocksäkerhet är ju en tolkningsfråga! Beror på hur, hur fort och var man krockar! Renault Clio 02-05 fick 5 tjärnor i Euro NCAP och blev årets bil 2005 och 2006. Har själv ägt en och kan säga att jag tyckte det var en bra bil! Den tog mig från punkt A till punkt B utan några som helst problem under dem 3 åren jag hade den. Sen att den är fransk har ju inget med saken att göra! Som tidigare skribent skrev, 8-10 bjuder på många problemfria mil. Dessutom får du mycket för pengarna! Allt från mig! /R


Saken är den att de japanska konkurrenterna är likadana i saker som komfort, utförande och smidighet. De kostar på ett ungefär lika mycket, tar en mellan A och B på samma vis och är väldigt mycket pålitligare. Så varför köpa en fransk bil, och riskera en massa bekymmer när du kan köpa en japan och med nästan all säkerhet kunna slippa problem?


Smällde i vad? En dubbelt så stor bil kanske? Oavsett krocksäkerhet i bilar så kan man inte räkna med att den säkraste bilen ska få föraren oskad i en krock mot en bergvägg som ex. Och framskärmarnas uppgift är inte att ta energin som skapas i en krock.






Jag hade en Clio RT -98 som jag var mkt missnöjd med trotts att jag fått den gratis... Det var visserligen sista årsmodellen av den gamla karossen men så många elfel har jag aldrig varit med om på en och samma bil! Jag vill också rekommendera japanskt istället!


Visst! Så är det nog. Speciellt Corollan som nämndes, den är jäkligt fräsch. Men eftersom köprådet handlar om Clio tror jag säkert att TS är inne på just en sådan. Personligen tycker jag Clion var den snyggaste i småbilsväg på länge åren 2002-2005, nu finns dock Polo V:an som är riktigt läcker. Men hur som helst. En provkörning av diverse bilar avgör nästan alltid saken! Det är vad man själv vill ha för bil och inte vad någon annan säger! Känns det tveksamt så kan du ju alltid köpa av BH istället för privat, då får du lite garanti och kan känna dig trygg ett tag iaf. /R


Jo, men allt jag försöker är att övertyga TS. Jag tror säkert Clio är en bra bil, men jag är övertygad om att de japanska är bättre


OJ, här var det en massa svar och tolkningar JO jag har *hört* att elfelerna kan komma när det är vintertid pga fukt? Rquired: Tänkte på lite försäkring ocksåå. är typ Polo lite dyare än clion i sånt ?Det är svårt det hära.


Försäkring är nog det svåraste att uppskatta, det varierar så mycket beroende på person, ålder, kön, vart man bor etc. Utan det kollar du enklast upp själv på ditt försäkringsbolags hemsida, där brukar finnas "Få prisuppgift" eller likande.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka