Köpråd: Golf vr6 -92? (Behöver första bil ~20k budget)

Sitter och letar i denna djungel efter en hyffsat kul första bil. Och jag kan ju säga att det inte är speciellt kul när man är nybörjare att göra det, har noll koll på bilar men har spanat in lite olika grejer från och till. Men tänkte höra vad folk tycker om golf vr6 -92 och uppåt, är dom sönderkörda eller är dom helt okej att äga? Letar efter egentligen vilken bil som helst egentligen i 20000kr's klassen (Kan ju sträcka mig mer om det behövs). Vill helst att den ska ha lite drag då man är mycket ute och nöjeskör när man precis fått kortet. Den ska ju inte heller sluka alldeles för mycket bensin, utan hålla sig lite mer på normal strecket så att säga. En lite slöare bil kan jag satsa på senare när jag kört av mig lite. Tycker ni negativt om golfen så kan ni ju jättegärna ge en okunnig tips, jag har suttit i flera dagar nu och kollat runt på diverse forum och på blocket, men denna bransch är ju så otroligt svår. Mosa på med åsikter och förslag, jag kommer behöva alla förslag jag kan få. har även kollat runt lite på audi a4, golf GTI och volvo 850 GLT (är dock inte så sugen på volvo, även hört att dom dricker en del).Svar på inlägget: Köpråd: Golf vr6 -92? (Behöver första bil ~20k budget)vill du ha en bil som e billig i drift så ska du INTE köpa en VR6.. dyra å försäkra,drar rätt mycke soppa å dyr om kammkedjan pajjar.. dock e dom jävligt kul å köra sen e rätt många av dom sönderskruvade å "ungdomskörda".


tidig vr6 för småpengar låter knappast som ett smart köp, dom kan krångla en del. Kamkedjan är svindyr att åtgärda, så se till att den är bytt.


http://www.blocket.se/vastmanland/BMW_3 . =9&w=1 Kan den där vara nåt? Har hört att dom ska vara rätt snåla och billiga och äga, samt ha acceptabelt drag i sig.


http://www.vagpower.nl/vr6dohc/K%C3%B6p . R6v202.pdf köpguide för golf vr6


En ex-kollega pungade ut 9000kr för kamkedjebyte på firma (på en Corrado VR6 om det gör någon skillnad). 9000 får väl räknas som billigt, iaf om man jämför med andra prisuppgifter på diverse forum.


Klockren guide! den är sparad i "arkivet"


Volvo 850 är helt underbara bilar! Men om du inte är sugen på dem så är det ditt val, men jag lägger min röst på dem


Dom är ju inte helt uteslutna från listan om man säger så. Hittar man en schyst 850 så är ju det en möjlighet också. Men är det dyrt att äga en sån i drift? Bensin, reparationer?


En 850 GLT är inte speciellt dyr i drift.


Ska du köpa e36 så köp 318IS inte vanliga 318. Sjukt stor skillnad. Annars är bmw 320 eller 328 bra alternativ. Ingen 325a = dyrt


håller med dig totalt! sålde min bmw 318 för 2 dagar sen faktiskt! fyfan vilken slö bil! jag skulle kunna putta den snabbare :s håll dig borta från 318! Volvo 850 Glt? grym bil!, men svårt att hitta en i bra skick och med låga miltal Vr6? samma där grym bil...men dyr på alla sätt, bensin, försäkring, reparationer o.s.v men lycka till iallafall!


Vet du ens nåt om 325? vad syftar du på efter dom e så "dyra"? Ts om jag vore dig så tänk göra 2ggr innan du gör ett köp... Annar skulle jag rekomendera bmw 320-323 316 å 318 är bara 4cylindriga å ofta knackar dom motorena... funderar du på bmw så finns köp guid http://autopower.se/nav.asp?om=m50$


Har nu varit in på de flesta alternativen. Men kom in på dessa 2: (pga att dom är nära mitt hemområde) http://www.blocket.se/vastmanland/Ny_be . =9&w=1 http://www.blocket.se/vastmanland/Saab_ . =9&w=1 Den första är ju inte turbo, men hur är det att köra en vanlig saab 9000? Nån som vet hur den är i drift osv, hyffsat kul körning? Skulle den högst upp kunna vara nåt som förstabil? Får en känsla av att den är gubbkörd. Har inte en aning om det är ens bra priser på dessa 2, men om nån av dom verkar bra så hojta till. EDIT:Okej, läste på lite nu och folk verkar tycka att man ska köpa en saab 9000 med turbo, annars är det värdelöst. Men är det nåt att ha dom som jag länka?


What? Det är ju PRECIS 325:an han ska ha isåfall, bra drag, billigare än 328 och med samma effekt(dock inte riktigt samma vrid) och en 320 är som att ha en 40 hästar slöare maskin som dricker i princip lika mkt som 325:an, så vad är din poäng med att 325;an, som dessutom är billigare i inköp samt försäkring än 328:an; skulle vara dyr? 318IS håller jag med om, det är ytterligare en prisvärd bil, TILL SKILLNAD FRÅN 320, om man är ute efter bus/effekt, soppaförbrukningen skiljer som sagt inte märkvärt.


Okej tror jag har bestämt mig, det blir en saab 9000 2.0t/2.3t Den verkar ha allt jag kräver. http://www.blocket.se/vastmanland/Saab_ . =9&w=1 Den där är närmast mitt hemområde, så vore skönt att få lite feedback på den. annars har vi ju http://www.blocket.se/stockholm/Mycket_ . =9&w=2 Men då måste jag åka till stockholm, så kan vara lite jobbigt ifall bilen visar sig vara dålig. Men kanske är värt?


Saab är vettiga bilar! Skulle jag inte gillat bmw såpass mkt så skulle det bli en Saab 9000. Fulltryck plus steg 3 är lagom


vill du ha en rolig bil så köp inte 850 glt


tycker du ska sattsa på en 9000 turbo går riktigt fin orginal, relativt billiga att äga med:)


Ser den första bilen bra ut? Pris osv. Om den är helt okej så tänkte jag sticka och kolla på den i helgen.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka