Köpråd: Första bil med budget på ~25 000

Såhär ligger det till: Jag ska köpa mig min första bil med en budget på ~25 000. Jag vänder mig till er för råd, jag kan väldigt, väldigt lite om bilar. Vad skulle ni råda mig till att kolla på för bilar och vad ska jag vara extra försiktig med då jag kommer tillbringa väldigt lite tid med den i garaget, så att säga. Jag kan även tillägga att jag inte vill ha någon volvo eller bmw utan vill ha en bil i klass med golf. Har kollat lite på skoda fabia, är det är bra bil? Har även blivit varnad för renault? Jag bryr mig inte alls om motorn osv då ser jag hellre att den inte gått så långt och är lite nyare. Jag är helt ny i denna värld och har inte intresset för bilar någonstans men är ändå behov utav en och vill köpa en bil som jag kan ha några år framåt, har ni några bra tips att ge mig i denna djungel? Tack på förhand!Svar på inlägget: Köpråd: Första bil med budget på ~25 000satsa på en golf! det är trevliga bilar!


Satsa dina pengar på en Japanare.


Läs lite här: http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=177601


Ja jag har alltid velat ha en golf men de har gått as långt alla jag hittar.


Vilka bilar är ifrån Japan då?


Jag vill inte ha en bmw.


Seat kanske hade varit något? Ligger vanligtvis lite lägre i pris, men bygger ju på VAG bilar. http://www.blocket.se/vasternorrland/Se . 22&w=3 En sån te x EDIT: Går ju även att hitta fina lågmilade Golf Mk3 för dom pengarna du har. Rätt sena årsmodeller. Finns även enstaka Mk4 för det priset.


Du skrev att du inte ville ha en Bmw (eller Volvo) utan en bil i klass med en golf, detta tolkade i alla fall jag som om du inte var medveten om att Bmw har gjort bilar i golf-klassen, Compact är en av dessa. Var du medveten om lill-BMWs existens så ok, men jag tror att "Amor_vin..." tipsade om Compact i tron av att du inte visste den fanns.


Nej jag är inte medveten om det, som sagt jag kan väldigt lite om bilar. Men jag vet att jag inte vill ha någon bmw. Det märket i min prisklass känner inte jag att det är min typ av bil, det är inte jag så att säga.


Jo jag har faktikst kollat lite på en Seat Ibiza och det är en bil jag skulle kunna tänka mig. Sökte på blocket efter Golf Mk3, men de verkar mer vara stylade vilket inte intresserar mig


http://www.blocket.se/blekinge?q=Golf&a . &md=th Lite Golfar iaf .


köp min golf ;D Nej men golf är faktiskt billiga bilar, drar inte mkt, lätt att hitta reservdelar. Dock kolla den noga, rost är väldigt vanliga på dessa bilarna


Använd sökfunktionen för attt få inspiration återkom med ett köpråd när du vet vilken modell/märke du är intresserad av. Låser härmed tråden. Mvh. HamiltonKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka