Köpråd: Bil för 300 000 - 400 000?

Hej jag har en audi a4 96:a och är samma ägare som köpte den, de vill säga bara jag som har ägt den. Nu har jag tröttnat på den och vill ha något mer kul för pengarna, Funderade på en Audi A5 eller Volvo V60 när den kommer men vad föreslår ni? Har familj på 4 pers så den behöver också vara lite praktisk men ändå rolig.



Svar på inlägget: Köpråd: Bil för 300 000 - 400 000?



Vill du lasta någon mer än din flickvän så är A5an out, liten som fan. Skulle Kolla på Chargers istället, R/T:n har ungefär samma soppaförbrukning som en T5 v70 och är starkare samt betydligt manligare.


Jag tror inte A5an mindre än A4an från 96, då den byggs på samma platta som A6an om jag inte minns fel. Kan dock bli problem att handla för mycket eller ha barnvagnen med samtidigt. Audi A5 2.0T verkar vettigast!


För 400 papp kan man väl få en vettig M5 E60 för ? Kul kombi kort sagt


Audi Rs6 är ju inte dumma:)


De lutar lite åt Audi A5 eller Mercedes AMG, möjligen BMW men tycker dom kostar lite mer mot dom andra.


Hade tittat efter en Bmw X1, som alla Bmw billiga i drift och underhåll och håller väl. Dessutom har den avsevärt bättre väghållning än ovanstående svenskar eller plastjänkare, samtidigt som man sitter en våning upp och har bra överblick över trafiken och ett bekvämt insteg. Audi A5 är i både två och fyradörrarskaross en snygg och trevlig bil, men till vardags tycker jag en "riktig" kombikaross och en högre sittposition är viktigare och du får inte sämre väghållning eller mindre körglädje i den högre Bmwn, snarare skulle jag våga påstå att det är tvärt om. En modern Dodge skulle jag däremot aldrig överväga, maken till rangligt skräp i plast har jag aldrig stött på hur fräcka och flirtiga deras modeller än är. Till och med 10 år gamla koreaner är märkbart bättre på punkter som materialval och utförande jämfört med de budgetlösningar och flerfaldigt återvunnen plast som dessa bilar består av. Det finns en anledning till att amerikansk bilindustri höll på att gå under och den stavas inte otur utan helt enkelt bilar som var sämre än konkurrenterna inom alla områden. Jag hade hållit mig långt borta tills deras industri kommit ikapp igen, hur manliga bilarna än är. Jag hade alltså köpt en Bmw X1 23d, en härlig diesel på 204hp som drar 0.6L/milen blandad körning och som (enbart) kommer med en automatlåda som växlar kvickt och sömlöst. Priserna börjar på 370.000:-, och det finns ett ex* på blocket som bör gå att pruta till 400.000:- * http://www.blocket.se/ostergotland/BMW_ . 20&w=3 Är inte X1 aktuell hade jag i din situation vänt mig till Audi A5 eller Q5 istället beroende på om en suv känns aktuellt eller inte. Hos Volvo går det inte att säga hur S/V60 blir, men XC60 känns som det mest kompletta de erbjuder idag, deras vanliga personbilar är kanon men då tycker jag att det finns mycket bättre alternativ att överväga (Bmw 5-serie, Audi A6, Mercedes E-klass) att välja mellan. Även Subaru Legacy är klart värd en titt, likaså är Lexus kanonbilar men de har inget direkt att rekommendera om man söker en praktisk bil. Lycka till med köpet! Värt att titta igenom, säger en del i sig. Lexus får räknas inom Toyota; http://www.alltommotor.se/artiklar/nyhe . re-1.12080


Okej tack för informationen, ska verkligen se igenom det här:) Bmw 5-serie eller Audi A5 verkar ju väldigt intressanta just nu sen vet jag inte om Volvo XC70 är något att ha? Min kompis säger att BMW 5 serie, Audi A5 och Volvo XC70 är väldigt intressanta.


mercedes E -klass kanske med de e jävligt manliga vissa med v8or eller va de har


Vad tycker ni om dom här? vilken är den bästa? http://www.blocket.se/kalmar/Volvo_XC70 . 17&w=3 http://www.blocket.se/stockholm/Audi_A5 . _3&w=3 http://www.blocket.se/stockholm/BMW_520 . _3&w=3 jag tycker nummer 1: BMW nummer 2: Audi a5 nummer 3: Volvo XC70






Tycker du prioriterat rätt, XC70 är inte en bil i samma klass som tyskarna men kostar farligt nära dessa i pris och bör därför hamna sist. Om man vill köra Audi eller Bmw är lite av en smakfråga, men jag tycker du gjort rätt i att placera den roligare och snålare 5-serien först. Den enda nackdelen är att det är en E60, det vill säga gamla modellen. Att köpa en sådan nu när den nya modellen är ute ger visserligen mycket bil för pengarna, men också ett förmodat större värdetapp än övriga modeller som fortfarande är aktuella. Men om du får ner priset på Bmwn tycker jag det är det bästa valet.


You just made an powerful enemy! Skulle dock säga att jänkarna(iaf Chrysler, inte dem andra koreanmärkena) är ikapp till nästa år, då både nya Ram:en och Grand Cherokeen, samt även Calibern visat prov på markant förbättrad inredningskvalite. Pentastar-V6an dyker också upp till Cherokeen, toppmodern, snål och stark, med 90% av vridet tillgängligt mellan 1600-6000 varv. I en Grand Cherokee kommer den att kunna dra så lite som 0.9, jämförbart med Bmw:s raksexa som kommer ner till 0.8 på motorvägen. Inte dåligt alls måste jag säga, trots att Cherokeen är 300 kg tyngre och pentastarmotorn är 0.8 liter större samt 70 hästar starkare. Men Hey, bmw är ju top of the line när det kommer till bränsleförbrukning/effekt? Att Chrysler höll på att gå under var ju på grund av kassa pensionsavtal och Daimlers misshandel av märket, bara så du vet. Tvivlar på att det var materialvalet som tvingade dem till reform iaf. Dessutom är det lätt att använda dyra material när man kan ta en Atos, smacka dit ett M3 emblem och sälja dem som turkamazoner. Bang for the buck är jänkarnas grej, inte tyskarnas.


Men nyare chrysler är ju rent jävla smäck! Så sjukt dåligt materialval och dåligt ihopskruvat! Som exempel tar vi en journey (nästan ny, demobil från jobbet) så bankar man lite på högersidan av instrumenbrädan så ser man hur kåporna vid ratten skakar. Handskfacket håller på o ramla loss redan från fabrik och skramlar som fan! A-stopsklädseln sitter helt löst och rör på sig väldigt mycket om man petar på dem. Plastkåporna runt stolarna är ju ett skämt! Osäker på vägen och väldigt mycket oväsen! Känslan mot en billig BMW är som natt och dag! BMW:n är 100ggr trevligare och känns väldigt mycket mer genuin rakt igenom!


http://www.allpar.com/mopar/phoenix-engines.html Där finns en cherokee med 3.6L V6 och 280hp, skriver så här om den: Jeep Grand Cherokee will be at least 280 horsepower (209 kW) [a later release showed 290 hp] and 260 lb.-ft. of torque (353 N.m) @ 4,800 rpm; the engine uses a chain drive instead of a timing belt for greater longevity and accuracy. The engine was first shown to the public on April 8, 2009. Around 440,000 Pentastar engines are to be made each year. 90% of torque is available from 1,600 to 6,400, so it's not a "peaky" or "paper horsepower" engine. Bland annat den sista meningen i citatet, identisk med ditt påstående om "med 90% av vridet tillgängligt mellan 1600-6000 varv", gör mig övertygad om att det är denna motor du syftar på. I så fall är motorn 0.6L större än motsvarande Bmw X5 35i, inte 0.8L. Och bilen är 26(16?)hp klenare än Bmwn (inte 70hp starkare) som dessutom drar 0.74L/mil jämfört med de 0.9 du själv angav att Jeep vill ha och som det inte finns källa på. Så jag inte ihop ditt påstående om en 70hp starkare Jeep som drar mindre än bmwn. Först X5M drar mer än Jeepen, hela 13L/100km men då ståtar också denna med modell 555hp och 680Nm. ********************************************************************************** Och amerikansk bilindustri hade stora problem långt innan finanskrisen, att skylla på andra anledningar än att deras modeller inte sålda (Av välkända anledningar) bra är naivt. Och liknelsen mellan tyska bilar som Atos med dyrare material ser jag heller ingen förankring i, omoderna och plastiga Atos är betydligt närmre jänkarnas konstruktioner än tyskarnas. Amerikanska bilar kan klassas som bang for the buck, men man får offra väldigt mycket om så är fallet och Caliber, Avenger, journey, Nitro och övriga svenska modeller är knappast "bang for the buck". Det finns dubbelt så bra bilar för betydligt mindre pengar. Hur charmiga, snygga och trevliga dessa bilar än är, för det kan man aldrig ta ifrån dem. Och det stämmer visserligen att de jobbar mot bättre material och högre kvalité, men de har fortfarande en enorm bit kvar innan de ens når de japanska märkena, vägen till de tyska premiumbilarnas kvalité är med stor säkerhet utom räckhåll inom en överskådlig framtid. Fast nu gled vi ifrån ämnet med två bilar som inte var aktuella på något vis.


Audin var grym;) men varför inte nya mazda 6 med allt på mvh


Personligen gillar jag verkligen den nya generationen audi, tycker den e riktigt snygg faktiskt. Varför inte se sig om efter en rs4/rs6.a då haru plats för familjen och har ändå mycket nöje Annars är amg varianter aldrig fel


köp dig en e55 amg av nyare modell tex 03-04 fetare och roligare familjebil hittar man fan inte monsterbil !


Rquired, du skrev Bmw x1, och då valde jag X1 xDrive25i som jämförelse, inte x5. http://www.seriouswheels.com/pics-2007/ . 80x960.jpg http://www.caranddriver.com/var/ezflow_ . allery.jpg Bmw x5 och X1. http://www.allpar.com/photos/shows/NY-09/inside.jpg Nya Grand Cherokee http://image.motortrend.com/f/auto-show . terior.jpg Caliber, tog med den eftersom den gamla hade den mest kritiserade interiören av alla Chryslermodeller. Tycker det ser välgjort ut, och ska iaf enligt Chrysler hålla genomgående högre kvalite än dem äldre modellerna. Jänkarna kan om dem vill. Chrysler visar vinst igen Btw


Ok, den är visserligen på 3L den motorn med. Tycker du har gjort en knepig jämförelse, varför jämföra en X1 med Grand Cherokee? Som jag visade ovan är X5 både starkare och snålare, precis som Bmw brukar vara. (Nej xDrive25i-modellen är lite knepig och frågan är varför Bmw överhuvudtaget slängde ner den gamla motorn i X1 när de uppenbarligen själva måste varit medvetna om att det kommer en ny sexa i och med 5-serien. Att 300hp X5 är snålare än 220hp X1 är knepigt. Troligen dyker de nya sexorna upp nästa år och kan då gott och väl konkurrera med amerikanen. I tyngre 5-serien dricker 260hp 528i (3L sexa) 0.76L/milen, ännu mindre med automatlåda som där är i jeepen. Förhoppningsvis hamnar även nya 35i motorn i X1, dricker denna 0.74 (med aut.) bör avsevärt mindre (45cm i bara längd) och lättare X1 rimligtvis kräva ännu mindre.) Och tills dess får väl den vara det svarta fåret, men att hävda att jänkarna är på väg ikapp Bmw när det gäller förbrukning kontra effekt för att en modell är törstigare är som jag skrev ovan knepigt. Varför inte jämföra med motsvarande starkare och snålare X5? Eller X6? Och snygga bilder, men de säger inte mycket om hur kvalitén är. Ta 300C, Sebring etc, dessa ser också snygga ut på bild men håller rent ut sagt usel kvalité i verkligheten. Vi får väl se hur bra de nya modellerna känns i verkligheten, men bara baserat på deras uttalande vågar jag döma ut dem. Kaxiga amerikaner överdriver, säger de "genomgående högre kvalité", ja då gissar jag på att det håller något bättre kvalité än tidigare. Hade de trott att deras modeller haft en chans mot premiumtysklands hade de sagt något i stil med "This car will make a Mercedes feel like a used condom". Speciellt Chrysler som är kända för att ha en skön, kaxig stil. Edit: Vi har visst kommit med fel siffror båda två, Bmw X5 sDrive35i drar 10L/100km blandad körning, jag kikade på dieseln. Jeep Grand Cherokee 3.6 V6 2011 skall enligt dem själva dra 16 MPG stadskörning och 22 MPG vid landsvägs (eller highway) körning. Vilket motsvarar 10.7L/100km vid landsväg och 14.7l/100km vid stadskörning, vad den då drar blandad körning är svårt att gissa, men jag tvivlar på att den är snålare vid blandad körning än landsvägskörning. http://www.allpar.com/trucks/jeep/2011-cherokee.html http://www.tdiclub.com/misc/conversions.html


Två bilar som kan vara värda en närmare titt är VW Passat R36 och Opel Insignia OPC. Två rymliga och praktiska bilar med en rejäl dos körglädje. Passaten en gör 0-100 km/h på 5,6 sekunder och är troligtvis en av VW:s snabbaste bilar någonsin. Lägg där till en ombonad inredning med hög kvalitétskänsla samt en smidig DSG-låda. Även Insignian är en härlig prestandavagn med stark motor, stadigt chassi, finfin kvalitétskänsla och generösa utrymmen. Utöver detta finns det ett flertal andra smakliga alternativ: SAAB 9-3 Turbo X, Mercedes C55 AMG, Dodge Magnum SRT8, Subaru Impreza WRX, Audi Q7, Porsche Cayenne osv.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka