Köpråd: Saab 9000 aero

Äger just nu en 9000 A50 från -97. Har tänkt att införskaffa mig en 9000 Aero nu till sommaren ist:) Är det nån skillnad på årsmodellerna. Tänkte skillnad mellan en -93 och t.e.x en -97? Är det något speciellt man ska titta efter eller är det som alla andra 9000? Vad är det för skillnad mellan en 9000 A50 och en Aero motormässigt förutom original hästarna?Svar på inlägget: Köpråd: Saab 9000 aero93an hade fortfarande långmotor och långlåda samt den första versionen av trionic sprut (5,3??), inte för att dessa bilar är dåliga på nått sätt men kan vara o föredra en 94a eller nyare. Det som skiljer en vanlig turbo från en aero är programvaran i styrboxen och turbon ( Garret t25 på vanlig 2,3t och Mitsu td04-15t på Aero) Försök att undvika bilar med antispinn, Tcs även kallat, kan krångla som fan. 9000 Aero är förbaskat bra bilar för övrigt, du lär inte ångra dig om du får tag i ett fint exemplar.


okej. så 94 och nyare då:) aa är riktigt sugen på en 9000 aero nu:)


Jag är supernöjd med min -95 som är helt orginal Är en riktig go bil med skön komfort och bra prestanda orginal. Hitta en som är i fin skick och inte söndertrimmad så kommer du att få många roliga mil bakom ratten med den. Lycka till.


köp en som sagt som är från -94 o nyare utan TCS, sen så är skillnaden på a50 o aeron i stort sett turbon och programmet, kopplingen skilljer även om du har 170hk motorn dvs 2.3t LTT i a50. Aero motorn och 2.3 FTT 200hk motorn har 240mm koppling


okej tack för svaren:)


Vill också minnas att rostskyddet är bättre från och med årsmodell 94, eller om det var 95 (Lite osäker där). Men i övrigt är 9000 Aero en underbar bil med suverän prestanda och hög komfort Köp dock inte första bästa för ett slutkört exemplar blir varken en billig eller rolig affär.


Har kompisar som har/har haft både 9000 A50 och Aero och redan A50n som du har idag är ju en väldigt trevlig bil. Men Aeron är ju värst såklart. Dem omtalade pilotstolarna om inte annat. Annars säger jag som de andra i tråden. Passa dig för modifierade exemplar, försök helst få tag i en helt original med inte alltför många mil på mätaren, givetvis är dessa finare exemplaren också de dyraste i inköpspris, men du spar oftast inget i längden på att köpa en billigare.


kolla framför allt så lådan inte leverfan . brukar kunna vara piskade. annars är det väl som på alla andra 9000 lagerstöd o rost i dörrar o sådära.


Okej, är svårt som fan att hitta nån som inte gått så långt. och hittar men en så är den oftast mycket dyrare än alla andra.


Utan tcs är nästan ett måste för förr eller senare krånglar det vilket kan bli en dyr och jobbig historia om man har otur (generellt sätt). TD04-15t med 6.ans avgashus sitter det om jag inte minns fel på aeron vilket är ett mycket trevligt aggregat som räcker uppåt 280-300hk iallafall om man väljer att trimma lite, dock så bör du se dig efter ett välvårdat exemplar i original utförande (3" avgas är ju bara trevligt att få med men alltid fint om det stannar där också). Något jag även brukar göra när jag kollar bil är att gå igenom gamla bes papper samt ha med dig en kylskåpsmagnet, misstänker du fusk lagning av rost och dylikt använd magneten för att se om den fäster, fäster den inte= spackel eller nå annat skit. Sen är en AERO alltid en AERO, går inte att beskriva riktigt vad som gör det, den bara är.


Väcker liv i tråden igen. Vad tror ni om den här bilen? Är det värt att köpa den för 14? Enligt vv är den avställd. http://www.blocket.se/varmland/Saab_900 ... ?ca=17&w=3 Utdrag från vv: Ägare/Brukare Namn: KARLSTAD DIREKT SERVICE AB Adress: GJUTERIGATAN 15 Postnr: 652 21 Förvärvsdatum: 2012-03-16 Ort: KARLSTAD Försäkringsuppgifter Försäkringsbolag: TRYGG-HANSA Försäkringsdatum: 2012-05-01 Fordonsdata Fordonsstatus: Avställd (2012-01-25) Tillfällig registrering: Nej Privatimport: Ja Antal ägare: 2 Yrkesmässig trafik: Nej Fordonet tillverkat:Producentansvarig:I trafik första gången i Sverige: 2003-09-02 I trafik första gången i utlandet: 1997-03-05 Ägarbunden dispens: Nej Ägarbunden dispens upphör: Nej Besiktningsuppgifter Besiktningstermin: 2012-08-01 - 2012-12-31 Senast godkända besiktning: 2012-05-07 Föreläggande:Nej Körförbud:Nej Vägmätarställning, km: 250975 Skatteuppgifter Fordonsskattepliktigt: Ja Användningsförbud: Nej Årsskatt, kr: 2058 Debitering vid påställning(inkl. avgifter), kr: 1593 Återbetalning vid avställning, kr: 0 Debiterad fordonsskatt, kr: 0 Debiterad avgift, kr: 0 Betalningsmånad/er: januari Förfallen fordonsskatt/avgift, kr: 0 Vägtrafikregisteravgift: 65 kr ska betalas samtidigt med årsskatten. Ytterst tacksam för svar!


en aero för 14 är ett bra köp, bara åka o bessa, fråga ägaren om det är några problem innan bara


Den är nybesiktigad, men inte påställd. Hur gör jag för att kunna köra hem med bilen ikväll?


Påställning i samband med ägarbyte Om du i samband med ett ägarbyte även ska ställa på ett fordon, är det viktigt att du tänker på i vilken ordning du gör dina anmälningar till oss om du vill att den nya ägaren ska bli den skattskyldige. Du kan inte begära påställning från ett datum bakåt i tiden, vilket du kan göra med ett ägarbyte. Påställningen gäller från och med den dag vi registrerar din anmälan. I normalfallet är det den dag som anmälan kommer till oss eller det datum framåt i tiden som du anger i din anmälan. Det är alltså viktigt att du ser till att ägarbytet sker före påställningen eller att datumet för ägarbytet blir detsamma som datumet för påställningen. Exempel: Om du anmäler påställning via någon av våra självservicetjänster den 11 mars för att sedan posta din ägarbytesanmälan där det framgår att fordonet bytte ägare den 12 mars, kommer skattskyldigheten att vara kvar på dig som tidigare ägare. Om det däremot av din ägarbytesanmälan framgår att fordonet även bytte ägare den 11 mars, kan Skatteverket pröva om skattskyldigheten kan övergå till den nya ägaren. Du måste då själv kontakta Skatteverket och begära att skatten ska omdebiteras. Är det långt hem får du betala nuvarande ägare (skatten) för att få köra hem den samma dag


Okej, det är ganska långt så får ringa och höra med säljaren! Men annars tycker du det verkar vara ett bra köp?


ja efter som det är långt så får du betala säljaren så du kan köra hem den! Yes, det låter som ett bra köp


Göttgött, det irriterar mig lite att det står såhär på blocket men det kanske har o göra med att den är import? Det står ej Aero, dock kostar den att försäkra som en aero. Märke: Saab Biltyp: Sedan Hästkrafter: 224 Hk Modell: 9000 Färg: Svart Motorstorlek: - I trafik: 2003-09-02 Drivhjul: Tvåhjulsdriven CO2-utsläpp: -


ja de har nog med import o göra, den har ju iaf 224hk dvs aero


Gött, då är det grönt ljus där! Hoppas han kan tänka sig att betala skatten då och att bilen är i så bra skick som han säger.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka