Köpråd: Skattefri diesel

Tänkte be om lite råd här angående bilköp. Har fått en idé om att köpa mig en skattefri dieselbil. Vad ska man då satsa på? Får ju helst inte vara skitslö. Ska ju inte dra så mycket bränsle heller. Någon merca kanske? Några råd?Svar på inlägget: Köpråd: Skattefri dieselhar en 220D mercedes automat från 1977, den är inte pigg iaf, drar runt 0.7-0.8 om man inte försöker köra fortare än 90. Dock så går W123modellerna hårt åt med rost i saltiga vägar. Men ja annars går de billigt har helförsäkrat för 150kr/mån, skattebefriad, besiktning varannat år, sällan nåt som går sönder och gör det det ändå så är det inte dyrt att laga.


Riktigt fin gammal merca såg det ut att vara! Men ja den är väll kanske lite väl slö. hur är det med 300d/td motorerna? De lär dra mer kan jag tänka mig? Något annat man kan hålla koll efter? T ex någon nyare motor som är populär att sätta i de äldre bilarna?


Har själv en W123 240D, och är väl lite väl högt varv då dom bara är 4 växlade, så jätte snålt går de inte om du kör över 110. Så om du ska ha den som bruksbil så skulle jag slänga i en Om602 (10ventilarn)eller Om605 (20 ventilarn) Från W124 250 Diesel, 20 ventilaren sitter i facelift bilarna 93B och nyare kompis har reggat sin w123a med Om605 och väldigt trevlig kombination framför allt med turbo


Undvik gamla femcylindriga 300-motorn om du vill köra billigt...


Helt rätt, Om617 är väl inget man ska köra om man tänker "billigt"Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka