Köpråd: för BMW 520i 91a.

Hej alla glada bilägare! Det är lite första gången jag använder det här forumet helt seriöst, så jag har inte lärt mig hur alla betér och uppför sig, samt lägger upp trådar och inlägg. Men det ska jag nog kunna lära mig fort. OnTopic:Jag har en BMW 520i, årsmodell 91, som jag nyligen köpt. Den är enligt mig väldigt fin i karossen, och motor och inrednig får bli ett litet projekt. Ja köpte den trots allt för 4.000 kr. Nu vill jag veta eran åsikt i det hela? Är det någon med erfarenhet av 520 modellen som kan uttala sig om det är ren skit jag köpt, eller om det faktiskt kan bli något med rätt kunskap? Ni förstår vad jag menar! Värd 4.000 kr? Bild: Mvh!



Svar på inlägget: Köpråd: för BMW 520i 91a.



Oj, så klantigt att glömma det. Den har gått cirka 25.000 mil.


Okej, tack. Någon mer?


Ja priset är väl det ända positiva med bilen, förutom att de är en BMW då Är de M50 i den där?


om det är kamkedje motorn (m50) som den heter är det ett bra köp. givetvis beroende på vad felen är.. Men nybes o skattad utan problem är dne nog värd 10-12k


JapMax: Haha de kan ju bli något bra utav det hela efter lite renovering och sånt. Ingen M50 i den.. OverBoosted: Den är besiktigad till 2011, skattad sen i Februari så.


Det där är en bil du åker bekvämt i och som även är rätt kul på vintern. Är det säker att det inte är M50 i den? Isåfall bör det vara en 90a. Enligt mig en billig bil att äga, finns hur hur många reservdelar som helst till bra priser ute i landet. Väldigt bra köp om den är skattad och besiktigad och inte alltför rostig.


M50 kan det vara, jag är inte allt för erfaren, men jag har för mig att den är helt driven på remmar? Den har nästan ingen rost alls. Tack för svar!


Helt värd 4k


bra köp om de e m50 i den vilket de borde vara om de e en 91 för m20 satt bara i e34 tills 90 äre m50 så bra köp går billigtväldigt stryktålig och man åker bekvämt äre m20 bra pris men dyr i längden en välsköt m20 går i princip hur långt som helst en dålig håller inte för länge






M50 har kamkedja om det är det du menar, och M20 har rem? Oavsett, 4000:- för en besiktigad och skattad E34 med M20 är om inte ett klipp så åtminstone ett bra köp. Är det dessutom en M50 i den är det ett ännu bättre köp, M20 är underskattad som motor i sig men M50 är rejält mycket bättre. M20: M50: Hoppas du lyft på huven, och då bör du känna igen den Om inte annat så kan du gå in på www.autopower.se och läsa begagnatguiden för E34, och se hur pass mycket du känner igen. Är den besiktigad bör den vara ok, men förmodligen kommer du känna igen en del av felen. Oavsett så är det ett bra sätt för dig att få en uppfattning om bilens skick och vad som kanske bör repareras. Grattis och välkommen till Bmw-träsket oavsett!


Absolut värd 4000 kr om den är i hyffsat skick. För 4000 kr kan man inte begära allt för mycket. Ser ut som att du fått mycket bil till en liten peng i detta fall, grattis. Bara hojta till om du undrar över något. E34 är en av mina favoriter, gedigna bilar helt klart. Mvh:Thomas


Tack så mycket för tipsen. Det är en M50 motor i bilen. Mvh!


Har du dessutom den där klumpen i framkant på motorkåpan (den silvriga delen) så har VANOS och då är det ännu lite bättre.. Annars om du vill kan du slänga in en M50B25 ist för M50B20 som sitter där nu DÅ har du 170hp utan vanos och 192hp med vanos


M50B25 har alltid 192hp oavsett VANOS eller ej, det enda som skiljer är förbrukningen. M50B20 har 150hp oavsett vanos (Som kom 1993) eller ej.


Nemen, då har jag alltså Vanos också. Någon som har lust att förklara lite mer vad som skiljer just M20 och M50 motorerna och M50 utan Vanos och M50 med Vanos?


Nej, ingen Vanos i en 520i från 1991 tyvärr, detta kom som sagt först 1993. Vanos är variabel styrning av kamaxeln, eller i praktiken lägre förbrukning och ett bredare register:http://sv.wikipedia.org/wiki/VANOS M50 är en modernare och mer slitstark efterträdare till M20, 24v istället för 12v och kamkedja istället för rem. http://www.autopower.se/modellguiden/vin_ec.asp


Min sambo köpte nyligen en mer eller mindre rostfri BMW 518 -90 med nya stötdämpare och fjädrar samt åtta nya Nokian-däck för 5000kr, det kändes som ett väldigt bra pris http://www.garaget.org/?car=197676


Ajfan, där sket sig den tanken då. Men det betyder alltså att min drar mer än en likadan med Vanos? Tack för länkarna iaf, skitbra info! Minister: Det håller jag med om. 5000 kronor för den där va inte mycket det, och 518 som är så fina modeller.


Ja, de tidiga modellerna utan Vanos drar 0,7dl mer per mil jämfört med en motsvarande 520IA med vanos. För övrigt var den vita 518i ett riktigt klipp, gratulerar till det Minister!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka