KöpRåd Bil AUDI,SAAB,VOLVO

Tja.. ska köpa en ny bil/byta min S80 snart och har kollat på några: 1) Volvo-S60 2.4T årsmodell-2001 Mil-13000;Aut..........Pris: 69000:- 2) Audi-A6 1.8T årsmodell-2001 Mil-15000;Aut.............Pris: 59000:- 3) Saab-9-5 2.3T årsmodell-2004 Mil-12000;Aut...........Pris: 70000:- så vilken av dessa tror ni är bäst och köpa, håller en bra nivå/kvalite, undrar hur det kommer sig att man får en Saab 9-5 -04 för samma summa pengar som en AUDI/VOLVO -01. alla bilar jag har skrivit om är hos bilhandlare/firma. Tips.råd,Vad tycker ni? MvhSvar på inlägget: KöpRåd Bil AUDI,SAAB,VOLVOAndrahandsvärdet är skitdåligt på saabar helt enkelt. Allt beror väl på skick, utrustning osv...


Jämför du pengarna så får du grymt mycke bil för pengarna med Saab, men klart kvallen är väl lite högre i Audi och jämförbar med Volvo. Sen ska man väl kolla lite på vad ägandet kostar också..


Ja det känns att man får mera av saab då den e ju fullutrustad med inbyggd GPS och allt. Kollat skatten det kostar 2400kr saab sen dem andra kostar 200kr mindre försäkringen ligger väl runt 6-7tusen. jag åker bil 7mil om dagen 5 dagar i veckan så man vill ju ha nåt som inte krånglar.


Beror lite på vad man är ute efter, känns svårt att peka ut någon av dessa modellerna. Audi är ett riktigt landsvägsåk men den generationen A6 var inte den premiumbil Audi är idag, dessutom är den generationen en gammal bil som kom i slutet av 90-talet. Likadant med 9-5, en modell som känns gammal den med. Volvo S60 är inte mycket nyare på pappret men känns så, dessutom är den mindre, smidigare och lättare i steget än de båda andra. Om vi bara ser på modellen är det den jag pekat ut. Men i det här fallet är Saaben nyast (sett till årsmodell) och har rullat minst mil, dessutom innebär "gammal" också beprövad och i och med att 9-5 är en större bil är den också en lugnare och stabilare bil när man kör lite längre. Så av dessa tre hade jag valt Saab.


Jag har ägt en Audi A6 2.7T från 2000, en Saab 9-5 från 2002 och nu en Audi A6 2.8 från 1999. Jämför jag mellan Saab och Audi så är Audin ljusår skönare att åka i än Saaben. Är du ute efter kvalitét så kör på Audin. Men som det sagts den är äldre men det känns inte kan jag lova. Våran -99 som vi äger nu känns flera år nyare än Saaben gjorde


Dom ända bilarna jag har erfarenhet av är s80in som du har nu och s60. Det är ganska stor skillnad på dom bilarna så du tänker på det s80in är rymlig och sitter bekvämt med full bil medans s60in är ganska trång bak och känns ganska trångt om man sitter full bil. Köregenskaperna mellan bilarna är ganska stor för s80in känns ganska klumpig i många lägen enligt mig medans s60in känns liten och smidig och sportigare. Bagageskillnaden är ganska stor för i s80in har du bred och bra bagage för att få in mycket grejer medans s60in har också ganska djupt bagage men det är inte alls lika stor "öppning" när du ska lasta in alla grejer. Där är lite små saker man kan tänka på men jag kan säga att s60in är mycket större körglädje i än en s80. /Blomsterberg


Tvivlar inte en sekund på att A6 är en skönare bil, och har aldrig påstått så heller Men en äldre 1.8t kontra den motorstarka 9-5an ovan, då tyckte jag Saab lät som det bästa köpet i det här fallet.


Snyggaste och coolaste bilen är Volvo s60. Ska du styla den så är det fortfarande rätt bil att göra det med. Ska du ha mest fart då väljer du Saaben. Ska du åka kungligt då tar du en Audi A6 1,8T.


Jag hadde helt klart valt saaben o jag tycker att du har fått ett grymt bra pris på den också


Tack för alla tips och svar..... har vart och provkört S60 idag...kan säga att den e borta från min lista nu,,gubbarna som jobbade på firman verkade inte helt ärliga...kommer inte köpa av dem men dem hade en A6 2002 inne det känndes som att den spelar på en annan nivå jämfört med dem andra. men ska provköra 9-5 måndag eller tisdag och sen A6:an. sen blir det nån av dem två. Har Audi A6 2001 EPS som standardutrusning eller tillval...för att det står inget i annonsen om det.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka