Köpråd: BMW 318 tds -95

Jag har fått ett erbjudande om att köpa en BMW 318 tds -95 för vad jag tycker att det låter som en billig peng, saken är den att jag vet inte om jag kommer att förlora mycket pengar på det. Årsskatten ligger på ca 5000:- Jag skulle få den under 10k iallafall men hur mycket kommer jag att behöva köra minst för att inte förlora en massa pengar för det? Dessa bilar går ju för minst 15k på blocket iofs och jag får den billigare än det. Kommer det att komma en ny skatteökning på dieselbilar inom årsskiftet? Största frågan är om jag ska köpa eller inte? Mvh fillenSvar på inlägget: Köpråd: BMW 318 tds -95Årsskatten på gamla diesel kommer väl fortsätta att beskattas via vikten (och en straffaktor på x3.5) vad jag vet. Om det är ett bra köp eller inte beror på skicket, men det låter som ett riktigt bra pris om bara bilen är ok den med. Jämfört med motsvarande 318i är dieseln nästan 2dl snålare per mil, och man kan nog säga att en liter diesel är lika dyr som en liter bensin idag. På ett ungefär i alla fall. Så räkna med 3000:- mer i skatt. Detta skall du tjäna in på 1,5dl (= ca 1,8kr/milen) mindre. Så räknar jag rätt bör du köra en 1600-1700 mil per år för att köra in den högre skatten. Detta förutsatt att försäkring och övriga kostnader ligger på samma nivå för båda varianterna, vilket man kan anta att de gör. Men oavsett, kör du mindre än 1700mil per år kommer denna bilen troligtvis kosta dig lite mer att äga. Å andra sidan hittar du ingen ok 318i med M43 motorn för under 10k heller. Och det är inte "en massa" pengar du förlorar heller. Så jag tycker nog det är läge för att slå till om den är i fint skick, troligtvis kommer du tjäna på att köpa denna bilen även om du kör mindre än 1700mil per år eftersom du får den såpass billigt.


Okej, tack så mycket för ditt svar! Priset är ännu inte helt klart men det blir billigare än blocketbilarna iallafall, vad jag kommer ihåg så fanns det mer eller mindre (yt)rost på bilen så jag ska undersöka hur mycket och hur allvarligt det är och om jag känner för att ta hand om det eller inte.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka