Köpråd 12" basar. ska tåla effekt!!

Hej!! Har nu en rekomenderad låda till mina två st magnat tolvor AD 300. Som ligger på 500w rms. Köpte ett nytt steg till basarna eftersom det gamla var lite klent. Det nya lämnar 2110 w rms. Så jag funderar på nya basar. antingen en ny låda för att spela högre eller nya basar. vill se om det finns några bra basar (inte allt för dyra) som tål lite mera effekt som spelar bra. både musik och spl. har kollat på impact 67. nån med idéer?? mvh!Svar på inlägget: Köpråd 12" basar. ska tåla effekt!!2 st RE SR 12 kanske?


länk, pris?? På blekinge så finns dem men tål bara 300 w rms.


fast har man ren signal å en RÄTT byggd låda å inte spelar för långt under avstämmningen så tål basar mycke mer än va som står på dom. va e de för steg?


Ta å strunta i i att basarna bara tål 300watt har själv haft 2st re sr 12or å ja gav dom ca 2300rms dom basarna funkar än.. å dom ha fått den effekten nu i ca 2 år å dom bara funkar .. för som evil säger har du bara ren signal å rätt bygd låda så kan man nästan mata på dom hur mycket somhelst .... sen så e dom riktigt mysiga re sr basarna


du kan ju även köpa beg, tex: ex tävlingsbasar finns ju rätt extrema basar billigt och riktigt bra...själv letar jag efter jbl gti basar...bästa basarna jag haft...


Impact 6712 om du hittar två! Annars är ju MDS FR12W ganska poppis och billiga. Hertz HX är ganska mysiga annars.


300 rms på pappret ja


ju mer effekt man ger basarna, desto bättre kontroll.. sen går ju knappast steget lika varmt heller hade rekomenderat pioneers spl basar. TS-W3001D4 finns på nardik.se pris 2995:- 1000wrms 3000wmax. har haft 2 av dessa själv och spelat 149.2db med dem. + 4x6.5" fram då ( detta i en opel vectra) dämpad utav hvete. hade det vart en annan bil så hade resultatet sett annorlunda ut jag gav dem ca 4000wrms. med mitt audison. så mer power för basar = bättre.


ja jag funderar på om det är lådan det hänger på. Jag har ett ampire steg. Men så har jag två magnattolvor på 500w rms men dem kör jag i botten hur lätt som helst. borde spela på bättre tycker jag. lådans avstämning ligger på 32.5 hz och basarnas fs eller va det heter ligger på 30 hz.


32,5?? Vad hade du för bil? Saaben? I så fall har du stämt av lådan på tok för djupt.. inte konstigt att det inte lirar speciellt underhållande.


varför så galet låg avstämmning?? antar att du vill spela högt?


Både ja och nej. För mkt ren effekt så riskerar man istället att inte få ngn förvarning och man skjuter talspolen åt h*lv*t* då den dras rakt in i polplattan och slås sänder Been there, done that. bodabengt> Håller helt o hållet med Tokken o EA..... På tok för låg avstämning. Höj avstämningen på lådan så skall du se att det blir annorlunda. Nu var det år och dar sedan jag höll på med portade lådor, men (rätta mig om jag har fel) korta av portarna med ngr cm i taget så höjer du avstämningen ngt per tillfälle.


Okej. får labba med rör då?? hur kan man göra??? det spelar ingen roll då att jag har subsonic och delningsfilter. Surt när man gör en låda efter en ritning man fått där man köpte basarna. skulle ju vara rätt trodde jag.


lådan är gjord efter en ritning som jag fick av docenten. nu när jag vill tävla i db lite så vill jag ju spela högt. men lådan är gjord efter musik. tydligen helt galen lådritning jag fick. men jag har gjort som det stod. Men jag fick göra den liiite mindre eftersom den inte fick plats i slutändan.


Ja jag får fixa lite med röret. ska vinkla ner det. och sen korta ner det en bit då? vill göra nåt så basarna tål mer effekt.


Just det. Lådan är antagligen "rätt" för att kunna spela musik, men "fel" för att spela högt. Det beror alltså på hur man ska använda lådan. Jag kan tänka mig att om du hade sagt att den skulle spela högt så hade du säkert fått en annan ritning, men det visste du kanske inte just då och då är det förstås inte lätt.


så du tycker avstämningen är bra då? men jag tycker bara det att dem inte tål så mycket effekt. och beror det på lådan vill jag göra en ny kanske. vad ska jag göra?? korta röret bara eller?


Ja, korta ner röret. Kör som Lonefox föreslog, ett par cm åt gången och testa dig fram. Du ska säkert upp mot 45-50hz. Subsonicen är bra om du skruvar upp sen med.


ja att korta ner röret är ju enkelt. det ska jag testa. sitter lite med probox men tycker det är föråldrat på nått sätt. jag gör säkert fel eftersom det står felberäknad hela tiden. Men jag får testa mig fram. se om basarna låter bättre sen och om dem ska tåla mer effekt. Jag har ju låg avstämning så hur tror ni att det låter? och hur låter det om jag höjer avstämningen??Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka