Köpråd volvo 945

Hej jag är inne på att köpa en volvo 945. anledningen till att jag har tänkt köpa en 945a är att dem har bra last möjligheter pluss att det är billiga reserv delar och dem är lättskruvade. Men det är vissa saker jag undrar som jag tänkte att ni kanske skulle kunna hjälpa mig med. Jag har tänkt lägga någonstans mellan 10.000 och 20.000 kr. Först och främst finns det någon årsmodel som är att föredra? Hur törstiga är dem olika modellerna ungefär(fulltryck,lätt tryck, jämfört med en b230f/ b230k). Jag lästen på den här länketn att det inte var så stor skillnad i bräsle förbrukningen mellan b230 GL och lättrycksturbon stämmer detta? http://www.automotorsport.se/biltester/ . e+varierar Jag är inne på att köpa en med elektroniskinsprutning men jag vet inte exakt vad det är för skillnad mellan en b230f och en b230k om man ser till bränsleförbrukning och effekt osv. Vad är det för skillnad på 2.2LH och 2.4LH inspruten? Fördelar/Nackdelar Vad är SE paket för något? Var det på någon speciel modell och något specielt årtal dem började säljas med tacklucka eller har det alltid varit tillvall? Kommer inte på nnågot mer för tillfället men det kommer nog med tiden. Tack på förhandSvar på inlägget: Köpråd volvo 945Varken B230F eller B230K finns på 940 . inte heller LH2.2 sprutet taklucka har alltid funnits som tillval vad jag vet. LTT är ju att föredra faktiskt och då från årsmodell 95 och uppåt(Fanns inte innan). Lätta att få fart på om man vill, annars duger dom fint som dom är Min drar 0,8L/mil blandad körning. Dessutom så är dom billiga att äga. Alla LTT hette S2,3 eller SE2,3. SE hade lite mer utrustning, "S" har i princip inget "lullull" alls. Motorn i LTT heter B230FK och i FTT B230FT. /David


Ok det hade jag ingen aning om, men vilka motormodeler är det då som har elektroniskt/mekanisktinsprut. Om din drar 0,8L/milen så är det lite intresant att veta hur långt bilen har rullat och i vilket skick motorn är i mm. Det borde inte vara så stor skillnad på en vanlig motor med elektroniskinsprutning:D Tilverkadse 940 med M90 låda eller är det nåt någon har satt dit själv och vad är det för skillnad på den och dem vanliga 940 lådorna M76 eller vad den heter?


940 efter 95 årsmodell (94?) har alltid m90 lådan, vilket i sig är en mycket robustare låda än de andra två, m46an (överväxel) och m47an.


940 fanns med flera motorer; 91-93, B230FD (116 hk sug), B230FB (131 hk sug), B234F (155 hk sug) och B230FT (165 hk turbo) 94 fanns enbart FD, och FT, då FB togs bort p.g.a avgasregler. Dock kom de FK (135 hk LTT) som sena 94. 94 och framåt fanns FD, FK och FT, dock försvann FD från och med 95. Finns även italienimporterade 2,0 16v B204FT på 190 hk, vilka år lämnar ja osagt dock. 95 och framåt har även OBD för felkoder istället för blinkkoder. Detta år försvann traktorlådorna med och ersattes med M90 somär typ samma som 850:s låda i innanmäte. Jag föredrar FB som brukis, lite piggare än FD och saknar turbo som kan paja. Annars räknas FK som en av volvos bästa motorer, och körd och servad av en vettig person håller turbon utan problem 50k+ mil. Alla motorer utom B204 och B234 klarar ett kamremsbrått. Alla motorer har Bosch LH 2.4, utom enstaka 91-92 med Regina? Kolla efter glapp i styrlederna, trasiga mätare, och oljeläckage. Rostar dom är det i golv, trösklar och hjulhus bak, men då ska den vara riktigt dåligt underhållen. Däremot är typ alltid torpedplåten framför vindrutan rostig. Lyssna efter klonkljud och skrapljud, och känn efter vibrationer. sen kan du kolla motorn med, kolla under oljelocket och gärna på lutfiltret, finns dårar som tror att en B230 inte behöver service. Under oljelocket är det: Ljust alufärgat = Mycket bra, svart kleggigt = Mycket dåligt. Motorn kan knacka kall lite, men ska vara tyst när den är varm. Kolla så bromsarna tar jämt också, även handbromsen, för tar den kasst eller ojämnt får man byta backar och kanske wire. Miltal spelar ingen roll på en 940 om allt funkar och bilen är som den ska. Men sikta på bilar med mindre än 50k mil, känns bättre


Det där med att det alltid är rost på torpeedplåt stämmer inte riktigt,var på dom sista årsmodellerna som Volvo måste haft någon typ av kvalitetsproblem.Varken 945 -91:an eller den jag har nu har haft någon som helst rost på torpedplåten.Sen det där med oljeläckage får man nästan räkna med på äldre bilar,så länge det inte sprutar olja ur motorn.Lite oljefukt är mer regel än undantag på gamla 940.Se om du kan få tag på en privatimport från typ tyskland så är rosten inget problem.Min är import från tyskland -04 och den är stort sett rostfri och i mycket gott skick.Lycka till med bilköpet:)


Alla har elektroniskt sprut . Min har gått 32000mil men är väldigt välskött. M90 satt i alla 940 Turbo och Ltt från 94 och framåt M90 är mycket skönare att växla med jämfört mot M46 och M47 samt håller bättre. Känns modernare dessutom Angående torpedplåtar som nämts i tråden så har jag haft 7st 7/900serie-bilar i diverse olika skick men jag har ALDRIG haft en rostig torpedplåt Har föresten aldrig haft rost överhuvudtaget på mina 940isar. En 95 och min nuvarande 97a Min 945 kan du se på min sida och där står även all info om den


Twin_cam och MrPersson hur mycket drar era FB motorer på ett ungefär vid blandadkörning?. Om det inte är allt för stor skillnad på bränsleförbrukningen mellan FB och FK motorn så lutar det åt FK. Känns som att det kan vara bra att ha lite extra kraft om man ska traila båtar ( jag fiskar mycket så det kommer nog bli endel sånt) Men om man skulle chippa eller mappa bilen blir detta märkvärt på bränsleförbrukningen eller slänger man bara pengarna i sjön? Munkis det står att din bil har nivåreglering är det att du kan höja och sänka fjädringen i bilen elektriskt? Är detta något som SE modellerna har eller är det något du satt dit själv eller var det tillval? Det är väll ganska bra att kunna sänka bilen om man kör något tungt eller??


Jo jag komm på en sak är det någon större skillnad på LTT och GL modellerna om man tänker till Fordonskatt och Försäkringar. Kan tänka mig att det skiljer endel i alla fall.


ltt är lätttrycksturbo, ftt fultrycksturbo. skilnaden på dom 2 är ltt laddar ca 0.3 och ftt laddar ca 0,6. vill du ha en med bilig försäkring köp en ltt och sen pys upp ladet till 0,6


min bil ligger ungefär på 1,4 med tung höger fot.


Ligger på runt litern blandad körning,men min gasfot är ju skapligt tung då;)svårt att komma under litern tror jag med dessa motorer,men som sagt hänger nog mest på körstil.


Har inte FB i min, men vanlig F och den ligger runt 0,87 blandad och 1 prick med 1500 kg släp., skulle tro FB bara drar marginellt mer.


Nepp det ändras automatiskt allteftersom bilen tyngs ner Hur mycket du än lastar (ej över max godkända last) så justeras dämparna så bilen hamnar i "orginalhöjd" vilket är kanon för att även med tung last så får man full fjäringsväg utan att den blir gungig Fanns som tillval till 945, tror inte det satt som standard.


Är det någon som har koll på vad skatten och trafikförsäkringen ligger på volvo 945 LTT??Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka