Köpråd: Volvo S40 2.0T (Lambdasondlampan lyser)

Tjena. Funderar på att köpa en S40 - 98. En 2.0T som rullat 21800 mil. Den verkar fräsch o så. Besiktad med blanka papper o så MEN... Lambdasondlampan lyser. Bilen går lite halvsegt upp till 4 tusen varv ungefär. Därefter drar den på som den skall. Jag kan inte mycket om det med lambda o så. Jag vet bara att den mäter avgaserna och ser så att bränsleblandningen blev rätt. Min analys är att antingen så är lambdan kass och jag får byta den, eller så är det läckage innan den mäter avgaserna. Min fråga: Finns det något annat fel som skulle kunna göra att den lampan lyser? Något allvarligare motorfel som i samband får den att lysa? Kanske något med turbon? Avgasvärdena var bra då den besiktades i december månad.. Lampan tändes och började att lysa konstant i februari ungefär. Han har inte kört så jättemycket med den sedan dess i och med att han köpte sin drömbil då. Nu undrar kanske vissa varför jag vill köpa en bil där lampor lyser... Kan säga att det är en barndomsvän som jag inte umgås med så jättemycket med nuförtiden men ändå träffar då och då som säljer den till mig.. Tackar för alla svar.Svar på inlägget: Köpråd: Volvo S40 2.0T (Lambdasondlampan lyser)Förmodligen labdasonden efter katten som har kastat in handduken, enklaste är väl att du lämnar in bilen, och låter dom scanna efter felkoder... Sen byter du det som den klaga på=) hade samma problem på min s40 2.0t 99- då va det bakre lambdasonden som va kass. 600kr för en beggad fick jag pynta.


Jag ska iväg med den till verkstan imorgon. Vet dock inte om dom har felkodsläsare till den. Men det visar väl sig. Du skriver som att bilen har fler lambdasonder än en??


Tog bilen till verkstan idag. Kom dit tyvärr ganska sent så mekanikern hann inte göra så jättemycket tyvärr. Han hann dock kolla avgasvärdena och alla dessa var fina. Både CO och CO2500 låg på värdet noll. HC värdet låg på 38 och Lambdan låg på 1,006 (vilket ska vara fint??? ) Jag kan inte förstå varför lambdasondslampan lyser när lambdavärdet är bra?? Kan den lysa av någon annan orsak? EDIT: Jag försökte att spela in ljudet som kommer från turbon med min skitmobil. Man kan nog inte höra så mycket, men när man har varvat och släpper på gasen så låter det ett skumt ljud som jag aldrig har hört förr. Kanske är det för att turbon bara laddar ibland? Eller ojämt som gör att lambdalampan lyser? Jag hoppas på hjälp från er nu. Om ni kan lyssna på ljudet och kanske säga vad det låter som och vad problemet skulle kunna vara så skulle jag vara väldigt tacksam. http://www.youtube.com/watch?v=6THxdq_6jNw Vet inte hur tydligt man hör, men ljudet uppstår när man släpper på gasen. Låter lite som ett rassel (vid sekunderna 12, 19, 37 och sekund 40 i videoklippet) EDIT igen: Lyssnade själv på videon nu och hörde att ljudet för hemskt, ber om ursäkt för det.. Nu undrar jag bara vad det kan vara för fel som gör att lambdalampan lyser i och med att lambdavärdet låg på 1,006 Kan det vara turbon ändå??


Om turbon aldrig är bytad så kanske det är dags att göra det. Prova med koppla bort batteriet någon minut och se om den lyser igen.


Har du någon aning om hur mycket det kan kosta att byta? Ungefärligt pris? Det med batteriet ska jag prova imorgon. Tack för tipset, återkommer imorgon om hur det går..


det är ingen lambdasondlampa utan en motorelektroniklampa och det finns väll en si så där minst 50 olika anledningar till att den börjar lysa så ta och läs av felkoderna för lyser den lampan så finns det en eller flera felkoder lagrade.


Okej tack. Det var detta jag undrade. Är det OBD2 uttag på dessa bilar?


JappKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka