Köpråd för schysst ljud i kupén !

Tjenna alla billjuds proffs där ute ! ^^ Jag är ingen hejare på detta med billjud men jag ska försöka vara så tydlig som möjligt. Nuvarande prylar:Huvudenhet: Kenwood koc-w4031 (http://www.justkenwood.co.uk/car-audio. . -car-radio) Högtalare :Jbl gt 5,25or i dörrarna fram samt några små skrikare i A-stolparna. Sedan så har det av någon anledning placerats Jbl gto 5,25or i hatthyllan också. (Jag har inte installerat något ljud i bilen allt följde med när jag köpte den) Mål= Schysst ljud inne i kupén inget tävlande och liknande bara bra ljud till all sorts musik helt enkelt. Skattkista= 4-5 tusen (Med bra motivering kan jag alltid kapa ett handelskepp) Funderingar: Det ena paret 5,25or bör man kunna använda för Jbl verkar vara bra och pålitliga grejer sedan undrar jag hur Huvudenheten håller sig , jag har nämligen ingen aning om den är bra eller dålig. Så hjälp mig gärna med goda köpråd är ytterst tacksam för alla svar Tack på förhand Mvh RasmusSvar på inlägget: Köpråd för schysst ljud i kupén !Du vill bara piffa till det befintliga ljudet alltså? Inge bas osv?


ordentliga bafflar är ett måste för att få bra ljud... så jag skulle börja med det, och sedan kanske ett kraftigare slutsteg, bara för att det står 4x50w på stereon betyder det inte att man har 200watt... brukar normalt ge ut runt 18-22wrms per kanal...


Jag kan tänka mig att ändra det mesta bara jag får schysst ljud i bilen. Vill ha bra ljud helt enkelt med tanke på att motor och avgassystem låter så in i helvete så behövs d lite kräm i ljudsystemet för att man överhuvudtaget ska höra d när man ligger på motorvägen , Ska även ljudisolera kupen lite. Men Bas är ett alternativ absolut men det behöver inte vara för mycket lixom.


Jag antar att Bafflar är det samma som Basar eller har jag fel ? ge gärna förslag på schyssta budgetgrejer.


nej... en baffel är inte en bas, en baffel är underlaget som högtalaren är monterad i... och vad jag menar är att få ytan eller skivan som den är monterad i så stumm som möjligt... använd tex en bit mdf eller plywoodskiva bakom högtalaren gärna monterad med genomgående bultar och stora brickor på baksidan, du bör även tätningslist eller lim mellan baffel och plåt... sedan skall du inte glömma bort att använda bitumen på plåten runt högtalarn... det kan göra underverk! så mitt tips är att du fixar en ordentlig montering innan åker och handlar nytt, som antagligen inte låter bättre än nuvarande utan ordentlig montering... sedan när baffeln är stumm och fin och högtalarn är ordentligt monterad brukar dom tåla mera effekt så ett slutsteg vore steg 2 efter bafflarna enligt mig. mvhKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka