Köpråd: Toyota Corolla 98-01, BMW 316 97-00

Kör kanske 70 mil i veckan och har tänkt att köpa en pendlarbil när 142:an är såld. Effekt är inget viktigt men billig att äga, lättmekad, snål, gott om delar som går att få tag i fort är viktigt. Gärna inte för liten bil. Med de kraven får man ingen säker bil men ni kan ju hålla borta de extrema t ex Micra av första generationen... Tyvärr är det stor risk för att köra på vilt, någon bil som klarar det vettigt bra trots att den är lite mindre? Lite bullrig är inget hinder, har ändå radion på för att hålla mig vaken. Inte så nogrann med komfort och väghållning trots att vägen mestadels är krokig och dålig men stolarna bör vara okej. (181 cm lång tror jag att jag är.) Bilen ska vara i bra skick. I framtiden kanske jag köper någon nyare eller trevligare pendlarbil. Tack på förhand för svar, jag skriver något nytt inlägg så fort jag känner att det behövs.Svar på inlägget: Köpråd: Toyota Corolla 98-01, BMW 316 97-00VW Polo 6N med 1,6/75hk-motorn gillar jag, helt okej bil. Verkar finnas lite exemplar från 96/97 för runt 10 000kr.


Honda Civic Lsi.. Köp inte en röda honda civic lsi 3dörras med regnummer BKD623 ;P.. 2 sprängda kolvar helt fuck lackering (min gamla ) Drack runt 1.3l milen, kom maxx 30 mil sen tanka igen. ingen anning om vart den finns nu.


Kan du tänka dig en lite större bil? I så fall kanske Audi 100 C3 är ett alternativ? Bekväm och riktigt trivsam som långfärdsbil, snål på bensin och troligtvis säkrare än Golf, Corolla och 323.


Väldigt skön att köra också.


Är en mindre bil t ex en Golf slut i motorn så fort som en del säger? Hur är det med delar till diverse märken? Lätt att få tag på?


Golf diesel är nog det bästa alternativet om du kör så långt ska du ju helt klart ha en diesel. vw har riktigt bra motorer jag vet dom som har kört 40000mil o bara gjort service men det är ju som med alla motorer sköts dom inte så går dom ju inte så långt men sköts dom så är det riktigt bra o slitstarka motorer


tänke just säga det Golf 2 Diesel är fan en av dom värsta snålkukarna som finns...


Diesel är kanske klokt men det har jag redan bestämt mig för att inte ha. Jo, skötsel och inte för hård körning är viktigt på alla bilar. (Inklusive gamla Volvo.) Någon med erfarenhet av japaneser? Delar till VW och Corolla, Mazda, Mercedes 190 mm? Flera veckors väntetid eller bara något dygn väntetid till en 15-20 år gammal bil? Gärna erfarenhet av ännu äldre bilar då jag kanske behåller den länge om jag trivs.


Rost är ju generellt ett problem p äldre småbilar, framför allt japaner. Men en fin corolla eller 323 är väl det mest pålitliga man kan ha. Kolla lite på Rover 214-216/414-416. Ruskigt prisvärda fina bilar.


Jo, Corolla och 323 är kanske det jag helst vill ha. Får se om rätt exemplar dyker upp. (Är intresserad även av annat så låt inte tråden dö.)Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka