Köpråd: BMW 540 e34

hej! ag har planer på att köpa en bmw 540 e34. det värsta är att dessa bilar ofta har gått långt. men hur bra är denna motor? är den hållbar efter 25 000 mil om bilen är omskött? vanliga fel. bra att tänka på vid köp m.m hur bra är automat lådan på dessa bilar? tack på förhand. /DavidSvar på inlägget: Köpråd: BMW 540 e34Motorerna är skottsäkra om dom är rätt servade. Automaterna är skottsäkra förrutom plastkulorna i ventilhuset. När dom blir slitna och man ignorerar detta så sprängs huset. Orsaken till att kulorna pajjar på dom första lådorna är:Folk gasar med backen i, Detta ska man undvika såmycket det går. Man tar inte hänsyn till att bilen står helt still innan man lägger om till D eller R.


okej. låter ju bra. finns det fler folk som instämmer med detta? hur mycket drar dessa bilar föresten? såg ditt pm jag är intresserad. skicka gärna mer info och så. hur mycket du tänkt dig osv.


Läs begagnatguiden på www.autopower.se!


Tråd om #303/797 BMW 540i/6-95 med 704tkm http://forum.e34.de/thread.php?threadid . ht=bj12325 Här är servicehistoriken under 50000mil http://www.tylko-dla-orlow.com/publiczn . j12325.pdf Det man ska kika på är skicket, en 15000milare kan vara i sämre skick en en 70000milare. Gällande 540i/6 har den som rullat minst i Sverige 14100mil på mätaren, säkert liknande för 540iA. Motorn är suverän, spänna oljepumpsbultarna är det enda attt tänka på. Automatlådan behöver ny olja var 15000mil, lådan förbättrades först okt-94 (bättre backhus) därefter ytterligare förbättring i maj-95. Automatlåderas på bilar yngre än 10/94 är ovanligt medan det är vanligt på dem innan. Köp efter skick, strunta i miltal. Stephan


Som jag har förstått och läst så är det följande problem med dom första 5hp30 lådorna: Problemet med dom äldre lådorna är att tryckkolven för ventilhuset ger "tryckstötar" vid gaspådrag i backen. Detta resulterar i att olja trycks i stötar mot plastkulorna och dom slits ner mycket fort. Rullar bilen dessutom frammåt sakta när man lägger i backen så förvärras det ordentligt. När väl en kula blivit såpass nersliten så kan den fastna eller lägga sig fel i ventilhuset. I detta läge så varvar bilen bara när man lägger i backen men det kommer aldrig i någon växel. Det är vanligt då att folk gasar på lite för att växeln ska gå i.. då kan 3 saker hända:1: växeln går i 2: Ventilhuset exploderar 3: Backhuset exploderar. Därimot så lägger inte bara backen av rätt upponer. Du får varningstecken på att "snart är det slut". Om du nu inte lägger i backen och saftar på fullgas. Då lär du aldrig få i backen igen på den lådan Rätta mig om jag har fel!Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka