Köpråd: Nissan 200sx s13 -92

Tänkte köpa en rolig sommarbil å fastna för den här:http://www.blocket.se/stockholm/Nissan_ . 10&w=3 hitta även bilen här på garaget http://www.garaget.org/?car=29875 Nån som vet nått om bilens skick? tidigare ägare med mera? Det som listades i annonsen är mest styling å stereo. Verkar 45k som ett vettigt pris för den, tycker det e lite högt för en så gammal bil. Jag vill nog helst ge runt 38 för den, men beror ju på säljaren Läst runt lite på forumet om s13 å vanligaste felet värkar vara att dom e sönderkörda,oljetemp och vevhusras. Antar att den här bilen inte e pedant körd så hur ser jag lättast om bilen e sönderkörd? Var slits det mest vad ska man kolla efter när man tittar på bilen. Å får man nån förvarning på vevhusras? Har för avsikt att sköta om bilen å renovera motorn men inte på en gång. Tacksam för alla tips jag kan få.



Svar på inlägget: Köpråd: Nissan 200sx s13 -92



Jag tycker i allafall att den gått lite för långt för dom pengarna. men smaken är ju som baken.


Oljekyl är ju ett måste på dessa för att motverka vevlagers ras iallafall, sen kan ju annat rasa det vet man ju aldrig. Lyssna extremt noga efter missljud? Det egentligen enda sättet att få veta om motorn är i 110% perfekt skick är att komp testa den och be en verkstad felsöka osv.


Ligger en Motormännens verkstad mindre än 1km från säljaren , så om han går ner i pris, kan man ju testa den där. Ifall det blir köp ere nån ide att renovera å rusta up en motor som gått 20k mil. Eller ska man köpa en nyare motor å rusta istället. Vad kan en sån motor gå loss på? passar det å sätta in en s14 motor istället?


Hitta en annan annons som verkar som ett säkrare köp. http://www.blocket.se/sodermanland/Niss . 11&w=2 Nå synpunkter på den?


annars är min bil till salu. http://www.blocket.se/stockholm/Nissan_ . 11&w=1 liksom min skyline http://www.blocket.se/stockholm/S__Niss . 11&w=1


Varför tittar du bara på dem skabbigaste? Hade aldrig gett 63 för den där! Här har du en riktigt fin istället: http://www.blocket.se/halland/Nissan_20 . 18&w=3 Men du får inte förstöra den om du köper den..


Riktigt fin bil det där. Och du kan vara lugn mina busdagar e över. Fast det beror ju på vad du menar med å förstöra den Om det blir den så ligger väl omlackering å kanske lambodörrar näst på tur Har aldrig varit nå större fan av röda bilar tyvärr. Och vad var det för fel på den svarta 200:an, eju lika fin som din egen. Okej den rödbruna inredningen var ju inget å hurra över direkt.


Han syftade nog på det utseendemässiga, jag tycker att den röda som Aerodynamik rekommenderade ser tio tusen gånger bättre ut än den svarta som vill byta mot båt/mc, vem fan stylar motorrummet med en röd cp-fläkt? Det var grädden på moset, utöver lexus-bakljusen och den snuskfula fronten. Sorry bro, but that was one ugly ass S13. Lambodörrar är onödigt på annat än en Lambo i min mening, extra vikt och påfrestning ifall man köper av den billigare sorten. Den röda färgen såg fräsch ut, men det är ju en skapligt individuell smakfråga, givet att du kan lacka om den men inte mer, för då får du Garaget.org's forum-creeps efter dig!


Håller med aerodynamik. Skippa dom andra två du tittat på (dom ser i mina ögon inte något vidare bra ut)och köp den röda med "nismo" paketet istället.






Din Skyline va ju en riktig pärla, men e nog lite för extremt för mig. Och din Datsun e också lite för fin å köra omkring i, den hör hemma hos en riktig bilentusiast. Är inte ute efter en utställningsbil, i såfall hade jag valt en 1970 Dodge Charger med en 528ci kompressormatad Hemi. Utan jag vill ha en finare sommarbil med lite körglädje. 200sx passar perfekt in där. Men jag e öppen för förslag så posta gärna fler annonser, om ni har nått ni tror passar in


datsun använder jag som bruksbil skyline är det ju bara o ta bort dekoren så är den mer neutral


Ok tolkade 6-700 mil på 7 år som att du hade den som utställningsbil. e nog tyvärr ändå inget för mig. Och känns inte rätt å ta bort den fina dekoren från din skyline, då får jag nog alla "forum-creeps" efter mig


asså det pratas här också om min bil kan ju inte säga att min bil är i särklass unik i sitt skick. så jag kan ju inte annat än att säga "jag tycker du ska köpa min" så tjänar du på det i framtiden! finns inte en enda rost fläck på min varesej under eller på karossen. Mvh// Persson307


Asså.. en 18 år gammal personbil skall inte kosta 45 tusen kronor...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka