Köpråd: Kameraobjektiv fisheye

Har varit suget et tag på ett fisheyeobjektiv och hittade Samyang MF 8/3,5 Fisheye http://www.cyberphoto.se/info.php?article=8mmS Detta verkar fått bra betyg enligt fotosidans recensioner men är det någon här som har provat eller äger ett sådant som kan uttala sig om det? Ska användas för att det är kul och inte sitta på kameran hela tiden.



Svar på inlägget: Köpråd: Kameraobjektiv fisheye



Jag var nära på att köpa ett fisheye för något år sedan mest för det är kul, men ärligt talat tror jag man tröttnar tyvärr väldigt fort.. vill inte låta negativ. Men vad är det du är ute efter för typ av bilder ? Kan bli för mycket i längden... samma sak som när jag hade ett vidvinkelobjektiv tidigare - det hade jag inte speciellt länge... blir för mycket med såna typer av effekter... det är som sagt även tycke och smak.


Mest så tänkte jag ju fota bilar med det men lite natur och sånt med så man får lite roliga perspektiv istället för "vanliga" foton.


Vet tyvärr inte med just de där objektivet. Men hade själv Nikkor 10,5 fisheye och ledsnade på de efter en stund. Skulle användas både i skogen och på bilar men blev inte så mycke av de nånstans. Folk varnade mig innan men ville ge de en chans iaf... Priset är jue ganska lågt så kanske kan va värt att chansa.


Kan rekomendera den gluggen skarpt.Tyvär så sköljde en våg över min kamera och fisheye så nu har jag inget.Men jag lär köpa ett igen.Det är riktigt skarpt när man bländer ner det något steg och man kan göra grymt sköna bilder med det.


Cool bild ! Enda (nackdelen) är väl att det inte har autofokus men fotar man saker som är stilla så spelar det ju ingen roll egentligen


Användningsområdet är förvisso ganska begränsat och visst ger det coola bilder.. frågan e bara hur mycket man kommer använda ett sånt i längden..


Det har ingen betydelse då det är snor skarpt från typ 30cm till oändligt.Bara att blända ner några snäpp. Det är ju lite konst att fota med det då det kan ju förvränga väldigt om man använder det fel. Den här bilden är tagen och den är inte upprätad i ps.Hållar man det som man ska så funkar det klockrent.


Alltså dina bilder ger det inte mindre habegär alltså Har du nån/några bilbilder att visa så skulle det vara snällt


Jag har inte plåtat några bilar med det.Hittade den här men den är lite croppad.






Får nogbli ett sådant objektiv ändå då blderna är så läckra samt att man kan ju fota nästan vadsomhelt med det


Prova ett tag med en fisheye-adapter då? I början hade jag ett väldigt sug för fisheye så jag köpte någon billig på tradera som man skruvar på sitt vanliga objektiv (jag använde till mitt 18-70), och det var väldigt(!) kul i början, men nu har jag inte rört den på ett halvår. Såklart det är stor skillnad mellan adapter och ett riktigt fisheye men det kanske hjälper ändå Angående samyang så tror jag starkt på deras fisheye. Har själv ett samyang 85/1.4 och kvalitén är ruggigt bra!


Hade ett sånt objektiv förut. Riktigt kul att leka med även om man inte behöver om man säger så



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka