Köpråd: Saab 9-5 (98-03)

Hallå. Har blivit lite sugen på en nyare bil och verkar ha fastnat för den lite äldre 9-5an sedan. Vad har ni att säga om denna bil? vad bör jag satsa på, 2.0- eller 2.3 motorn, aero eller inte osv, osv. Vill gärna höra era för och nackdelar!



Svar på inlägget: Köpråd: Saab 9-5 (98-03)



ja oljeslug är ett vanligt fel men är det ständigt servad och allt så ska det inte vara några problem men det är rekommenderat att uppgradera vevhusventen. ingen större kostnad. rost vanlig mellan dörren och hjulhuset (hundbenet) och tanklocket bakluckan undersidan. motorhuven känner runt kanterna (vid rutan) kolla även in lången nedan. annars kan jag inte mera säga att det är en mycket härlig bil stabil och går bra orginal vad jag tycker i alla fall. sj har jag en 2,0t chipad med steg1 och gillar den skarpt vilken motor du ska välja vet jag inte då jag bara ha kört en 2,0t vilket jag tycker duger. här kommer en bra länk som det står allt du behöver veta lycka till med bil köp. http://forum.saabturboclub.com/viewtopi . p;t=245035


Satsa på en 2.3T eller en Aero. Aero är alltid Aero, riktigt go bil Som ovanstående har sagt så är det ibland problem med vevhusventilationen så det är ju ett plus om den redan är uppgraderad. Sen är det även vanligt att tändkasetten går så det är ju aldrig fel att ha en extra liggandes!


det kan inte sägas för många gånger det som redan sagts, vevhusventilationen! vanligt att denna sätts igen och motoroljan blir snabbt skitig vilket i slutändan leder till ras. en annan sak att tänka på är att oljenivån är otroligt mycket viktigare på dessa motorer än på den genomsnittliga bilen. motorerna är allmänt känsliga ifall man inte sköter dom rätt. tro mig, jag fick byta motor för att tidigare ägare slarvat och det var inte vevhusventilationen som var boven då denna är uppgraderad. annars så är det en riktigt go och skön bil på alla sätt och vis. jag är mycket nöjd med min. kolla även bussningarna i bakvagnen, dessa brukar ofta va slitna på just 9-5orna. det är otroligt mycket bil för pengarna. säker, modern och går relativt billigt. jag kör min 9-5 kombi 2.0t på 0.72 på långkörning och ca 0.8 blandad körning MVH


Bra bil all-in-all om den är servad, om servicen är misssköt hitta ett annat exemplar. Kolla kamkedja, turbo, vevhusventilation och bussningar bakvangn (som redan nämnts, det vanligaste felen/bristeran) utöver service historik. Skulle också föreslå 2.3T eller Aeron, mycket underhållande motorer och Aero eller Vector inredning är stiligt och skönt. Desutom är Mistubishi agregatet mycket mer hållbart och stryktåligt än Garreten som sitter i svagare motorerna, så risken för att den måste bytas är mycket mindre och dom som har haft goda smaken att köpa en Aero ny har oftast vett nog att sköta servicen också.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka