Köpråd: Ford Focus?

Funderar på att skaffa bil igen, har nu varit utan i ett år. Har tidigare haft en Opel Corsa -01 och var nöjd med den, förutom att det var jobbigt att ligga på motorväggen med den. Skulle därför nu vilja ha en lite större bil, men ändå inte för stor. Vill ändå att det ska vara hyfsat billig i drift. Har sneglat på Ford Focus, då jag provkört en sådan vid tillfälle. Behöver inte ha en stor kombi, men på bland annat Blocket verkar mest finnas kombibilar till salu. *frustrerad* Var är alla sedaner/kombisedaner?!



Svar på inlägget: Köpråd: Ford Focus?



Hur mycket ska du lägga ut. Själv köpte jag en Polo 10-, blev ju årets bil... Kan säga att kvalitén är samma som på större VW även vissa Audi modeller. Helt klart nöjd. Smidig bil som inte kostar mycket att äga.


Vill inte lägga ut så mycket som det kostar att köpa en splitterny bil. Runt 30.000 kr, kan sträcka mig upp till 40.000 kr. Polo är en bra bil, har kört en i jobbet, dock är den i samma klass som Corsa och jag vill gärna ha en storlek större... :-)


tjena, ford focus är törstiga (2.0) finns inget annat val...1.6 och dom har inte ens skivbromsar bak. mycket elfel rost ska vi inte ens prata om och ingen vidare prestanda komfort m.m.


Jag sålde min Golf IV 1.6 98- som gått strax över 17 000mil för 28k. Då hade jag ändå bytt nästan alla slitagedelar + 18" fälgar. Finns jue fina golfar som gått mindre än min runt 40 000kr, dessutom bra och pålitliga bilar.


hehe tänk att nya Seat Ibiza 2010 inte ens har skivbromsar bak på lite klenare motorer.


Ford Focus är ingen höjdare, främst är det komfort och då framför allt ljudnivå som brister. Sedan verkar kvalitén vara halvdan med, det finns mycket bättre köp kort sagt. Golf IV är ett, Audi A3 ett annat och Bmw 316 Compact ett tredje. Bmwn hade varit mitt val, bygger på den större 3-serien och känns lika stadig, trygg och rolig som en sådan att köra men är smidigare till formatet. Utseendet kan man ha åsikter om, men om man bortser från detta är det en kanonbil. ex. http://www.blocket.se/stockholm/BMW_316 . 20&w=3


En granne till mig har en F.F. o det är en heltids sysselsättning med alla dessa fel... Även jag skulle rekommendera nåt annat. Polo, BMW 318, A3-A4 mm...


Jag hade nog införskaffat mig en Golf IV (4). Lite större än Polo och mycket mer komfort. Brötar inte heller för mycket när man ligger på motorvägen, något som de flesta mindre bilar gör dock.


Håller med, titta på golf...focus har lite problem, även med rostskyddet. kolla t.ex. www.vibilagare.se och deras beg.test på focus resp. golf iv så ser du lite där med e ju samma prisklass






Focus är inget dumt val. Bra utrymmen både fram och bak, bekväm, bra chassi, vass styrning och billig inköp och drift.


Jag funderar själv på en Focus. Dock den med facelift från 02-04. Av det jag har läst så verkar denna Focus vara en bil med många problem. Jag har själv provkört en i sommras och älskade den för sin körglädje. Så ni som känner till bilen väl och som har ägt en sådan, vad tycker ni om ett köp av denna bil? Slitagedelar kan man ju tänka sig byta så klart bara det inte börjar kosta för mycket...


vi hade en focus kombi innan och rost var ju ett problem men kollar man och hitta en fin så är det en bra bil enligt mitt tycke om man vill ha en billig och funktions duglig bil vi hade 1,6 an och den gick snålt inget monster men är ju inte jätte trött heller bero ju på vad man gem för med. du kan hitta en fin focus för 30 tusen idag kolla rost i dörrar och i skärm kanterna och baklucka kolla service historiken kolla när kamremen byttes sist. och ford är ju relativt billiga i reservdelar med så jag tycker absolut att du ska köpa en focus men är ju jag de. lycka till här finns en köp guid http://www.fordclubsweden.se/forum/show . hp?t=46546


Tack för dina tips! Man är ju lite skeptisk till denna bil med tanke på alla problem man har lyckats goggla upp vad gäller denna bil... Men är man kär i den som jag är så känner man sig tvungen att köpa en sådan:) Hur ofta ska kamremen bytas på denna Focus?


ser INGEN nackdel med trumbromsar bak,, klart mer pålitliga än skivor, där oken kärvar å rostar fast,, bes en gammal Granada som stått i ca 5 år den hade finfina bromsvärden


Alla bilar har problem gäller bara att ha tur:) kom inte redigt ihåg hur intervallen är på kam remen men bara att ringa ford och höra.


Köp ingen ficus, Jag har haft en 2.0 och den gick ju sådär men rosthål i dörrar efter några år är inte ok, dock så fick jag det lagat gratis. 1.6 har min farmor och det är den slöaste "bil" som finns på denna planet, ska man köra om så får man planera det 10 mil innan och hoppas att det kommer en nedförsbacke som är låång Seriöst en Golf 4 är en skit bra bil har själv ägt en Gti och den går sjukt billigt (0.65) vid långkörning. Samma när det gäller A3, jag har haft en sån oxå men en 1.8 riktigt skön bil. Stort bagage är det oxå, jag hade en -99 5-dörrars


Billiga i inköp, billiga i drift. Ser ingen problem med bilen, så länge den underhålls går den många mil! Zetec motorn är bra motor. Dessutom betydligt roligare att köra än Golf/318/A4. Enda problemet jag ser med första modellen är att inredning är snuskigt ful men funkar helt klart. Kommer inte på nån bil som vunnit fler "car of the year" från diverse länder och tidningar.


Hahaha. rolig beskrivning där:P Golf 4 tyckte jag inte var någon rolig bil att köra efter att ha provkört den. Focus är en mycket roligare bil... Jag förstår att den inte har världens bästa rykte eller driftsäkerhet men man gör ju allt för att få händer på en rolig bil:) Äger själv en Mazda 323 just nu och den är ju bara äcklig att köra... Octavia RS är ju i samma klass som Focus också. Frågan är inte om den är bättre och äga.


Vet någon om det är någon skillnad på Focus från -99 och en från -04 med flexifuel? Gäller mk1. Har nämligen provkört två såna och det känns som att 99:an har en vassare styrning än den från -05. Finns det någon som har upplevt samma sak?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka