Köpråd: Renault Mégane Coupé 2,0 16v

Jag är på jakt efter en billig men ändå lite smårolig bil. Jag har främst kikat på Renault Mégane Coupé 2,0 16v. Är det någon som har någon erfarenhet av en sådan? Finns några till salu för mellan 15 000- 20 000 kronor och det är i den prisklass som jag söker en bil. Är det en vettig bil för i den prisklassen? Några kända allvarliga problem? Hur ligger reservdelspriserna i förhållande till andra bilar? Några fler allmänna råd angående den bilen eller någon som har förslag på liknande bil i samma prisklass. Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: Renault Mégane Coupé 2,0 16v



Jag har inte haft någon Megane, men väl ett antal Renault 19 16v. Det är roliga bilar som gillar när det svänger. Det man ska tänka på är att det är kamrem som ska bytas var 5e år eller 12000mil. Eftersom det är en busbil så har ofta motorn gått relativt hårt så kolla att oljebyten är gjorda enligt bok eller oftare. Vanligt är att bakre motorfästet går sönder vilket kan orsaka klonkande ljud vid motorbromsning samt att växelspaken rör sig onormalt mycket. Reservdelspriserna är helt ok så länge man håller sig undan från Volvoåterförsäljarna, själv köper jag nästan allt hos Autofrance i Helsingborg (Han skickar över hela landet, normalt på ett par dagar) Priset verkar rimligt, för 6 år sedan köpte jag R19 i den prisklassen. Edit: Jag ser att du är från Kalmar. I Ålem finns en verkstad som heter Dennis bil & service, det är en av de bästa Renault-mekarna i Sverige. Kan även rekommendera Club Renault Sverige's forum, där finns en del som haft Megane 2.0orna..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka