Köpråd: Skyline R33, Nissan 300ZX (Z32) eller Supra MKIII/MKIV?

Som rubriken lyder... Vilken av dessa bilar är det lättast att få tag på delar till? Priser på delar? osv Vill ha nån av dessa o kommer av ekonomiska skäl välja den "billigaste" att äga =P Mvh J.



Svar på inlägget: Köpråd: Skyline R33, Nissan 300ZX (Z32) eller Supra MKIII/MKIV?



Skulle vilja dela upp dem i 2 par pga deras 2 olika generationer; Supra MKIV vs Skyline R33(34) Supra MKIII vs 300ZX Z32 Skicket är helt avgörande, inte bilmodellen. Men generellt ju nyare desto bättre håller den men den blir dyrare i inköp. Om du har ekonomiska skäl så ska du inte välja någon av dessa bilar då det är dyra bilar att äga. (Räkna med att det kostar samma som 5-6 st Seat Toledo 1,6, att äga en sån här sportbil)


Jo men Seaten är bara för att jag skulle ha råd med en hoj o köra runt med, nu har det skitit sig med hojkortet pga tidsbrist och då tänkte jag sälja Ninjan o därmed så har jag lite mer pengar över o vill då satsa på en riktig sportbil. Har haft en Nissan 300ZX tidigare dock då en Z31 och vet att delar inte är omöjliga att få tag på. Det som är viktigt i detta är att bilarna har bra hållbarhet och kvalité. Z32:an är ju rätt fräck men Supran o då tänker jag mest på MKIV lockar nästan mer.


Supra MKIII alla dagar i veckan tycker jag, MKIV är så jäääääävla uttjötad.. MKIII är så jävla mycket fräckare tycker jag!


har själv ägt en Nissan 300zx Z32. riktigt behaglig bil! rolig att köra och skön att sitta i. Delar finns de här och där, kanske inte riktigt lika mycke som till supra MKIV. Jag skulle nog välja en 300:a igen pga att dom sticker ut mer än supra och skyline


Att det skulle kosta som 5-6 st seat toledo e nog lite väl att ta i va Både skylinen och supran e jy hur bra som helst när det kommer till driftsäkerhet. Skylinen behöver en oljekyl om du inte köper en bil som redan har en monterad! alla delar kan du beställa från nissan i sverige plus finns mycket begagnat som åker ut stup i kvarten av folk som uppgraderar det ena efter det andra. Köper du en r33 gtst så ligger förbrukningen på runt litern (supran drar mindre vid lugn körning) försäkring för mej som e 24 år ligger på ca 10tusen om året.


Är det lättare o fixa Supradelar trots att den är 100% import? För Z32:an fanns väl som svensksåld precis som Z31:an jag hade?


Om vi ska dela upp det i äldre bilar vs nyare så som:Supra MKIII vs 300 ZX så skulle jag helt klart välja 300an! Mellan Supra MKIV och Skyline helt klart Supran! Har aldrig haft några problem med att hitta delar till varken 300an el Supran! Dyrt, nja? Allt är relativt och beror på vad du ska ha! Att trimma en Supra till BPU är inte alls dyrt och vilken kvalitet! Slistark som få!!! Att supran skulle vara uttjatad lyssnar jag inte alls på! En supra kan du bygga i mängder av olika stilar, en skyline, ja där har du mer el mindre bara några fåtal variationer och alla ser nästan lite likadana ut ändå! Skyline e absolut en fin bil men en supra väcker MKT mer uppmärksamhet! Dessutom så är det mkt roligare med bakhjulsdrift än kärring 4WD! =P Och så har du ju 6 växlar på supran istället för 5 vilket absolut bidrar till lägre bensinförbrukning än sky! El så är jag lite partisk, ha ha... MkIII och 300 ligger runt 30-100.000kr i inköp MKIV och skyline ligger runt 120-200.000! Så frågan är hur mkt pengar du har att lägga på inköp för alla 4 är nog medel dyra bilar att äga! Dock var min 300 dyrare i försäkring än vad supran är! Min 300 var svensksåld och min supra är import, spelar ingen roll! Hur enkelt som helst att få fram delar via dem större jap trim firmorna iaf till vettiga priser! Lycka till!


orkade inte läsa alla svar men jag röstar på en nissan 300! tycker dom är såå grymma och kanon snygga, inte lika vanliga som dom andra modellerna, och vilka driftinbilar man kan bygga av dessa


Haha ja du är nog lite partisk där Det största kravet jag har på dessa är att ägandekostnaden stillastående inte blir så jävla blodig, det andra får man ju ta när man köper prestandabilar Och faktist så är 300:an billigare än MKIV i försäkring på mig konstigt nog och då har jag bara jämfört med en N/A Supra med automat. Pengar att lägga på bilen ligger nånstans mellan 50-80tkr.






kollat något på mazda rx-7 o mitsu 3000gt också? Kanske kan vara ett alternativ


50-80 tusen hittar du inte en r33a som e i skick! en supra mk3 ja och du hittar knappt en nissan 300 för det priset iheller, det finns jy alltid bilar som e billiga men oftast finns det en anledning bakom


kan bara tala som en nybliven ägare av en r32 gtr, hittills så har det belastat bensinkontot lite väl mkt men det gör inget aldrig haft så kul på länge med en bil. Ska du köpa en sådan här bil se då till att du får så mkt som möjligt med från början som du vill ha som kanske inte syns så mkt som coilovers, avgas, intercooler, oljekyl, bromsar osv det sticker iväg rätt fort med pengarna om man ska börja att uppgradera sånt, sen tänk igenom vad du ska ha bilen till bana, gata, styling? Sedan är det ju så att man får vad man betalar för, jag köpte min rätt billigt och fick därmed lite "gör det själv" med på köpet, men hade en ärlig säljare och kollade bilen rätt noga innan köp med kompprov och sånt. För 50-80k blir det inte så mkt till bil, 100-120k så kan du få en skaplig bil iaf.


Supra eller Z32. Supran är lättare/billigare att öka effekten på, plus att dom väger mindre


Om du ska lägga mellan 50-80 tusen kr som du skrev i ett tidigare inlägg så finns det inget att disk ens! En 300ZX alla gånger! 286org hk, jäkla komfort, targa, snygg, går helt ok, ja det går inte ens att jämföra med övriga bilar!


Håller me jessica där


Du har möjligtvis inte funderat på en mazda rx7 de är rätt fräcka med wankel motorer


Det finns ju fina EVO bilar i alla prisklasser om du nu skulle vara intresserad av det?


i den prisklassen skulle jag ha valt en r33 gts25t alla dar i veckan.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka