Köpråd V70 & V40...eller ska jag ha nått annat?

Jag har kört fast i mitt bilköp å blivit förlamad. Behöver en pendlarbil som rymmer 2 + en hund. Ska vara KOMFORTABEL, tyst och hyfsat snål. Behöver ingen snabb bil, när jag ska busköra tar jag Miatan eller hojjen. Nu har jag börjat fundera på att hitta en V70 eller V40 som gått under 14 000 mil iaf. Kanske inte dom snålaste bilarna man kan hitta, men hyfsat lätt att hitta fina ex och ganska fin komfort. Vad tror ni? Vilken motor ska man välja och vad strular på dessa bilar. Jag orkar inte hålla på å skruva i bruksbilen, har andra projekt för att tillfredsställa mitt mek-behov.



Svar på inlägget: Köpråd V70 & V40...eller ska jag ha nått annat?



Jag hade valt en Volvo V70 98-00 då dom är riktigt snygga och går bra . Landsvägs körning drar den 0,7-0,8 per mil och det är med 140 HK motorn .


V70 utan tvivel, Volvo V40 var aldrig någon höjdare. Vill man köra en liten bil som känns billig finns det bättre val, och är det en Volvo du vill ha är V70 den som levererar den känslan: Stor, stadig och bekväm. I och med att du inte skriver någon budget är det lite svårt att ge ett tips, men jag hade köpt eller tagit mig råd till att köpa en V70N. V70 är ingen snål bil oavsett, så det är lika bra att satsa på en 2.4t direkt


OK, V70 it is then. Jag kan tänka mig att lägga allt mellan 40-100k beroende på om jag hittar ett bra ex. Är det nån skillnad mellan V70 och V70N i hur mycket strul man får räkna med? Och hur står sig 2,4 mot 2,4T när det gäller förbrukning. Jag körde en Passat 1,8T tidigare och jag måste säga att jag frestas att köra lite hårdare när motor svarar så trevligt som en turbomotor gör. Så jag körde aldrig Passaten under 0,9 och nu snackar vi 85% landsväg och resten stad. Och vid motorväg 110+moms så ville den har runt litern


upp till 100 tusen så lätt bättre en v70N . Man väljer helt enkelt bara inte den gamla karossen den är för jävla tråkig jämfört med N . Och ska du ha en v70 så väljer du helt enkelt bara inte utan turbo, 140 hästars motorn är så tråkig så de inte går att förklara.


Jag kan hålla med en hel del, systrarna har olika varianter av V70's (Tre stycken totalt) gamla karossen känns med gedigen men klart, N är ju lite roligare! V40 hade jag petat bort direkt, V70 är mycket bättre modell, och oavsett motor kommer den dricka mycket, säger man annat tittar man för mycket på färddatorn istället för sina bensinkvitton. Hade jag köpt en Volvo kombi av de årsmodeller och vill kika lite mer ekonomiskt för familjen, så hade jag kört senaste årsmodellen av första V70 modellen, istället för en gammal N modell.


V40 med 2,0T gärna nån av de sista årsmodellerna går jäkligt snålt och skönt drag med turbo 163 hästarna duger desto bättre än v70ns 2,4 motor som är ja trökig och törstig. V40 är mitt tips.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka