Köpråd: Bil för 30 - 50k. Öppen för förslag

Hej! Är i tankarna att skaffa ny bil. Tänkte höra vad ni har för åsikter kring den här prislappen? Det får gärna vara lite att köra med, men absolut inget måste. Har inga speciella krav än så länge förutom att den ska vara Säker, bekväm, trevlig och inte äldre än 98. Har tittat lite på Saab 9-3/9-5. Bmw 323-328 Det verkar vara trevliga bilar allihop. Kanske lite tunt med information men jag har inte hunnit snöa in mig på någon modell än så mata på med förslag bara! Jag tar gärna en diskussion via PM också!



Svar på inlägget: Köpråd: Bil för 30 - 50k. Öppen för förslag



både saab å bmw är trevliga bilar, 9-5 är en större bil å är alltid med turbo ska de inte vara stylade lr något extra med så leta på bilfirmor till på bilar som kostar lite mera än vad du vill ge pruta det går spec om du inte kommer med något i inbyte... lycka till med köpet!


Nej. Är inte ute efter stylade bilar heller(Fälgar och tonat skadar väl inte) . Jag vill ha en fräsch bil, men samtidigt rolig att köra! Har tittat lite på 9-5 Aero 2.3 turbo, Sedan. Vad tror ni om en sån? Dyr i försäkring? Soppaförbrukning?


soppa förbrukning 1L milen blanda gissar jag försäkring gissar ca 6k om året helförsäk med 1000mil om du är under 30bast vilken årsmod å mil tittar du på??


Jag tittar inte på någon specifik just nu. Men 00-03 årsmodell och max 18000 mil. Är det rimligt? Hur är tex volvo S40 jämfört med denna bil?


s40=skrot!! nä det är väl att ta i men du får ju mer med körglädje i saaben å så e det en betydligt större bil, ett tipps är att titta på ev 04 för dessa har ju en annan front än vad 00-03 har, sedan så har 01 sämst säten dock ett plus är att 01-02 sitter det oftast fläktar i stolarna.. btw när du tittar på dessa bilar så se om de har blivet ombyggda på vevhusvetilationen då det kan vara ett gissel å har dessa bilar gått ett par mil lyssna hur kedjan låter. men ut å provkör känn hur de känns,


Jo, det där med vevhusventilationen hade jag faktiskt koll på haha Det känns som 04:orna börjar dra iväg i pengar. De är definitivt mycket snyggare än 03 och äldre. Men tyvärr är de mycket dyrare också.


Ska du ha körglädje ska du lätt ha BMW framför Saab/volvo, går inte jämföra dem alls i bla den kategorin. Tex min 325 93:a är mycket roligare att köra än min farsas V70 2,4t 05-. Men folk säger olika, så man blir osäker, så provkör bilarna så kommer du väldigt snabbt förstå vilken bil du ska välja


Njae, det är väl inte så mycket körglädje jag är ute efter. Min pappa har också en V70 fast 2.5T 08 och det går faktiskt helt ok. Ska jag vara ärlig så tycker jag saabarna är "finare" på något sätt än Bmw. Men jag är öppen för förslag, dyker det upp en fräsch bil med rimligt pris så varför inte Tack för svaren!


hmm visst är bmw roliga att köra dock anser jag att saab 9-5 aero är ett strå vassare än en någelunda standard bmw 3serie men visst busa med motorn å fix med chassit sen går bmwn kanon, sen att jämföra din bmw med en v70 2,4t ja äpple å päron men det är klart att man kan få den att gå fint oxå.. men jag tycker dock att man får mest för pengen just nu iaf om man köper en saab.. å ja jag har haft både bmw, volvo,vw, m.m.. visst kan en 04 dra iväg men räds inte för milen å pruta det går..






Men det betyder att jag skall behöva pruta minst 10.000kr på en 04a om jag nu ska hålla mig till 50.000:- tyvärr. Du får gärna länka ett par förslag via PM om du vill!


ja pruta 10.000kr ska inte vara några problem om du inte kommer med något i inbyte. men visst jag kan titta lite på olika obj dock måste jag vet hur långt du kan tänka dig att åka för att hitta en hygglig bil.. kombi eller sedan??


För en hygglig bil kan jag åka långt Skulle det finnas något ner mot göteborg skulle det vara intressant även fast det är långt. Det beror väl på vad man tycker är långt. Men dyker rätt bil upp så reser jag gärna.


aa ok jag ska leta lite åter kommer med lite godis...!!


Ska bli roligt att se, själv har jag hittat "drömmen" för den pengen. Hehe Ta det gärna via PM!


Ni andra då, vad har ni för förslag? Fler modeller bör det finnas


http://www.blocket.se/stockholm/BMW_328 . 15&w=3 tex väldigt snygg och rolig bil, och såklart tyskt


Ja den såg vädligt välskött och fin ut! Synd på rosten bara.. Hur är denna att försäkra jämfört med saaben?


Kan tänka mig att den är någon 100 lapp dyrare än saaben, men samtidigt är den snålare och är billigare att underhålla och skönare att köra.


Jaha okej, jag tänkte bara så att det inte rörde sig om ett par tusen. Det känns som jag måste ut och provköra bägge de här bilarna. Hur är Bmw:n i vinterföre? Är helt lost när det gäller bmw, men visst har de delad bakaxel? :$



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka