Köpråd: Mercedes 300 SE

Tjo! Nu äre såhär att en kompis till mig är sugen på att byta sin 300 SE W126 (tror det är en 89a) mot min bil. Så jag undrar hur dessa bilar är i komfort, kvalitet, bränsleförbrukning och hur mycket reservdelarna kostar? Antar att man kan laga det mesta själv på dessa bilar. Vet om att dom har väldigt mycket utrustning vilket är ett stort plus Men vill veta om jag vågar byta min bil mot en sån här, är väldigt sugen på ett slagskepp!



Svar på inlägget: Köpråd: Mercedes 300 SE



Ja riktigt bra komfort och utomordentligt hög kvalitetskänsla. Men det är lite gambling. Går "fel" grejer sönder kan reparationen kosta mycket mera än vad bilen är värd, tyvärr. Jag har en 300E (med samma motor) och vissa delar kan vara rejält dyra. Utrustning är individuellt från bil till bil. De kan ha vevfönster, manuell låda, ingen ac och tygklädsel. Ju mindre elektronik desto bättre tycker jag när det gäller gamla bilar. Takluckan är ju tex väldigt nice men går den sönder är det ett helvete att få ihop och dyrt. Motorn är tyst och fin, ger den stora bilen helt godkänd prestanda. Lyssna på motorn, den ska vara tyst, det ska inte vara något rassel och oljud från kedjan eller slammer från lyftare eller kamaxel. Insprutningen är en känslig del på de här motorerna. Man kan märka det genom att motorn känns lite orkeslös, slår i växlarna och är allmänt bluddrig. Är den välservad så går de kanonfint även uppmot 40k mil. Räkna med att avgassystemet kan vara dåligt. Bakre dämparen är ofta sönderrostad. En ylande bakaxel är "standard" på de flesta gamla mercor. Oftast inget akut fel men lite irriterande. Ett oljebyte är värt att pröva. Kolla så automaten inte slirar eller slår i växlarna. Forbruk per 10 km -ved 90 km/t manuelt gir: 0,76 (med kat.: 0,80) liter automatgir: 0,91 (med kat.: 0,94) liter -ved 120 km/t manuelt gir: 0,97 (med kat.: 1,03) liter automatgir: 1,12 (med kat.: 1,18) liter -ved bykjøring manuelt gir: 1,41 (med kat.: 1,45) liter automatgir: 1,35 (med kat.: 1,39) liter lite mer info på engelska. http://www.s-klasse-club.de/gb/kaufberatung.html


Kanonbra info M103, tack Var väl ungefär det jag undrade mest Tar dock gärna emot fler plus och minus om dessa bilar! Nån mer som har erfarenhet av dessa bilar som vill dela med sig lite info om hur ni tyckte dom var?


Ett hett tips är att regga dig på www.mbsca.com/forum om du inte gjort det. Hela Sveriges mercaelit på samma ställe och det finns folk där som i princip kan allt om dessa bilar



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka