Ang. basstorlek

Hej! går i tankar om att köpa en 18" bas då ja vill ha gaanska så tryck i bilen, men hur är bra spelar 18" bas vanlig musik m.m vad lämpar den sig till? Är det bättre o köra på 2 12" eller 1 15" istället? Basen/basarna jag kollat på är; Digital Designs DD3518 som 18" bas Dragster DWP256, b2 audio hs15, Digital Designs 2515 som 15" bas, (eller två 15" Digital Designs 1515) B2 audio ac12 2st som 12" bas Vad tkr ni? nån som har bra erfarenheter av dom här basarna? ge gärna köpråd:) Slutsteg beräknas efter den basen/basarna jag till slut väljer Ska sitta i en beräknad portad låda i en Volvo 855, spelar mycke hardstyle, hiphop. men även lite mer "slutenlåda musik" såsom; rock & pop. MVH /Christoffer



Svar på inlägget: Ang. basstorlek



med tillräcklig effekt så kan nog alla basar hänga med sedan så ligger väl lite på budget också, men som det verkar så har du ingen direkt budget kanske? du har ju även orion hcca som är rätt manliga och kan få fram rätt så bra med tryck


själv har jag 2 st MAGNAT BASAR som är på 15" som spelar mycket bra och hinner med bra till stor del. det mesta spelar bra om det är rätt inställt och att lådan stämmer.


I rock/pop/annan musik med snabbare bas är det mest framsystemet som ska jobba ändå så, en riktig bas ska inte behöva spela högre än ca 50-80Hz och med korrekt låda och bra med effekt så är det inga problem att spela tight i det registret.


Som sagt stoppa bara på ett rejält steg och en bra batteribank så kommer det lira på bra


Tack för svar, budgeten på bas/basar ska helst inte överstiga 6000, undantag med den 18" basen då, men ja tror ja utesluter den, men börjar bli sugen på b2 basen, nån med erfarenhet av det märket? 12er eller 15 då?


ExtraKim här på gorg....


http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=127968 där har du en som lyckats få bra resultat med b2 basar, dock inte samma modell som du sagt men men. EDIT: Damn, för seg


Tänk även på att du behöver mer än ett orginalbatteri för detta så du har med det i budget


Jo det har jag då räknat med, också blire 50mm2 kablar:) Men funderade lite, om ja tar dom 2 12", "behövs" ett extra batteri då? vet att batteriet jag har nu är i rätt bra skick






beror på slutsteg och vad du tänkt använda bilen till? Tävla osv?


Osäkert vilket slutsteg det blir, men d blir nog ett som ger ut lika eller lite mer rms än basarna som ligger på 1000wrms, Kmr nt tävla, (inte än iaf ) bara för eget bruk i bilen:)


Om du vill få tryck så ska du nog helst ha mer wrms än vad basarna är specade till. Många satsar på dubbelt så mycket effekt än vad basarna tål för att slippa belasta steget så mycket. Uppgradera allt kablage under huven osv först. Se till att du har ett fräsht batteri från början, koppla in allt och testa. Sjunker spänningen mycket när du drar på? Då behöver du ett till batteri eller ett bättre "original".


Okey, jo hörde detta, d blir väl bra om steget ger ut nånstan mellan rmsen och maxwatten på basarna? Ska kolla alla kablar vid generatorn, startbatteri m.m & e.v uppgradera dom:) Men om man bortser b2, haru tips på några andra basar eller likande som du kan tipsa om? (12" eller 15") för jag har ju mest bara kollat på b2, dragster & DD nu.


Jag tycker du ska börja med ett ordentligt steg.. man brukar säga att ett bra steg kostar minst det dubbla mot basen som det ska driva(självklart finns undantag men det är en bra utgångspunkt) Du kan köpa en hur fin bas som helst men kör du den på ett billigt steg så kommer den låta skit.. Däremot kan du köpa en skitbas och få den att låta helt okej på ett bra steg.


Som M_icke_ säger, bättre med ett bra slutsteg och dålig bas, än tvärtom. "Basen blir inte bättre än slutsteget" typ Tänk efter vad du kan betala för steg och bas så kommer nog förslagen trilla in.


okey, men säg ungefär max 7000kr för steg och 4-5000 för bas/basar:)


Ta dig en titt på impact samt re audios basar, det är bra skit


Vad har du för budget på batteribank å så då?


Bas/basar; 4-5000 Slutsteg; 7000 Batteri; 3000 Kablar; 1500 (kabelkit) Högtalare i bilen är fixat Min budget:)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka