Köpråd: Passat 1.8 syncro -98

Hej! Är så att jag tänkt byta upp mig. Ute efter vettig och pålitlig kombi i 30-40k klassen, ska funka bra som vinterbil och gärna ha lite fräs i motorn så man kan dra släp. Blev tipsad av en bekant om en som tänkte sälja sin Passat 1.8 Syncro -98. Verkar vara rätt ovanlig modell vad jag läst, dels 1.8 med fyrhjulsdrift, dels utan turbo, rätt mig om jag har fel. Har gått ca 22000mil och ska vara i allmänt fint skick vad jag fått veta, nyligen bytt hela framvagnen. Skulle gärna få lite synpunkter på denna modell, har sökt fakta men har inte hittat desto mer än dom andra passat modellerna med v6:a osv. Känns som att den lever upp till mina krav. Några typiska problem med dessa modeller? Törstig på soppa? Pålitlig motor? Möjlighet att chipa om man skulle få för sig det? Hur ligger dom prismässigt, har inte fått något riktpris än? Tacksam för snabba svar! //Oskar



Svar på inlägget: Köpråd: Passat 1.8 syncro -98



-en motor på 22 000 mil utan större renoveringar skulle jag inte kalla allmänt fräsch. bra motor annars. -Vad jag vet så är Vw's 1.8 motor alltid med turbo. det är 2.0:an som är utan turbo. rätta mig om jag har fel. -en 1.8 utan turbo + fyrhjulsdrift + släp är ett helvete. en 1.8 utan turbo och med 4x4 skulle jag aldrig orka med. -bilen är en allmänt bra bil med bra kvalitet. har kört en golf -98 och måste säga att den var ordentlig på alla sätt och vis. -0.8l/milen om man kör normalt skulle jag tippa (om du inte snålkör varken rejsar, normal körning bara) -om det är turbo 1.8:an så finns goda chipmöjligheter. du får ungefär 180hk på chip (kan skilja sig +-10 hk.) om det är utan turbo så är en chipning pärlor till svin. -sök på blocket på modellen för att få prisuppgift så du får själv en uppfattning på hur bra skicket är / hur mycket den kostar.


VAG hade en 1.8 sugmotor på 125hp, måste vara den han menar. Fanns den verkligen med syncro?


1.8 utan turbo drar faktiskt mer sås än den med turbo. Ganska långsam men vridet duger ändå till att dra släp på sisådär låga varvtal. (Äger turbomodellen, har kört modellen utan turbo också) Passat har värdelös framvagn vilket vi alla känner till. Runt -02/-03 Har Jag För mig den blir bättre. Annars är det en väldigt trevlig bil. Kopplingen är förresten ganska känslig men den är kanske annan. På non-turbo modellen. Borde iofs vara det. Men på 1.8t är kopplingen faktiskt oerhört känslig. Kör min Passat runt 3.500mil om året och sköter den ganska perfekt. Hade aldrig viljat äga en som rullat mer än 20.000mil tyvärr. Egen erfarenhet! Audi A4 1.8 / Passat 1.8 - Kan du betrakta som samma bilar. Just dom bilarna kan du få idag för ungefär 25.000:- med runt 20.000mil på mätaren i bra skick. Värt pengarna enligt mig men hade ändå aldrig viljat äga en Passat som rullat mer än 20.000mil. Min har idag rullat 15.600mil och har varit på gång att lämna mig länge pga annan bil. Inte hunnit sätta ut annons men kommer garanterat göra det innan den slår över till 16-! Just dessa bilar har sjunkit något enormt i värde också. Tyvärr. Jag kan rekommendera Passat: -00 och fram. Under 20.000mil. Ska jag äga en Passat till. Då blir den automatare och TDI. (Otrolig bränsleförbrukning!!!)


Enligt vägverkets hemsida: Fabrikat: VW PASSAT 1,8 SYNCRO Fordonsår: 1998 Drivmedel 1: BENSIN Motoreffekt, kw: 92,0 Kör i nuläget med en Ford Escort 1,6 -98 och kan säga att dra släp med den är ett rent helvette när man börjar lasta lite, tvivlar på att det kan bli sämre i alla fall. Är det mera värt att satsa på en med turbo än utan? Fördelar/nackdelar?


Audi A4 fanns med 1.8 och quattro så det är nog inte helt omöjligt.


Forumpoliserna finns många här, många slår ner på andras åsikter. Men du ska få min personliga: Bara fördelar med turbomodellen. 150hk original. Första gången jag körde så blev jag tagen med storm. Bryr du dig inte om pengarna så kan du köpa pga din åsikt utan problem: "Kan inte bli en sämre bil iaf" Men jag tycker du ska hålla i plånkan samt begränsa miltalet. Kolla styrleder samt drivknutar. Känn lite på kopplingen. Kolla så all el fungerar. Rosten är oftast minimal oavsett. Lycka till. Ja just det,, helvetesremmen är ganska dyr att byta på dessa bilarna. Köp en som har långt till nästa byte och sälj innan det är dags.


Jag hade nog letat efter en 1.8T istället, om inte fyrhjulsdrift är ett måste. Det är en trevlig motor som går att köra ganska snålt. Det är en milsvid skillnad mellan 1.8 och 1.8T, enligt min uppfattning, turbon är mycket piggare och känns sällan trött. Ska det dessutom dras släp tror jag att sugisen blir lite väl seg, Passaten är ju ingen småbil direkt. Finns budgeten hade jag dessutom kollat på B5.5 (den faceliftade modellen), där ett flertal problem åtgärdats, samt att den är ganska mycket snyggare. Edit: Bjare har en mycket bra poäng ang. kamremmen, försök hitta ett exemplar där den nyligen är bytt, så slipper du den utgiften direkt. Har inte tittat på Blocket på länge, men magkänslan säger mig att många billiga Passater som ligger ute kan ha ett kamremsbyte ganska nära förestående.


Hehe är bara så fruktansvärt less just nu, ingen som helst körglädje i forden. Ska se till o hålla i slantarna och inte förhasta mig :p Edit: Fyrhjuldrift är egentligen inget krav, hade varit kul o ha det på vintern men klarar mig förmodligen utan. Kanske får ta och spana vidare, känns i alla fall som att passat har det jag söker, en V70 uppfyller säkert också mina krav men känns tyvärr så jävla gubbigt :p. Är det någon större skillnad på passat mellan årsmodellerna från -98 - -00?


Inga direkta skillnader mellan 98-00, vad jag vet. Möjligtvis har man fixat några smågrejer, men den stora ändringen kom som sagt -01.






jag har en Audi a4 1.8 utan turbo men jag skulle vilja testa en med turbo



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka