Köpråd: Polo 1.4 tdi Årsmodell 2007-2009 För/Nackdelar

Har nu spanat in en ny pendlar bil då audin jag har nu känns gammal samt inte ekonomisk ifall man åker själv. Ni som äger denna bil eller varit ute och testat skriv gärna en rad då säkert fler än jag funderat på att köpa en sådan. *Vilket tillvalspaket ska man titta efter ? *Farligt att köpa en som gått långt (20.000 mil) ? *Vad bör man kolla efter innan köp? *Hur mycket måste man köra för det ska vara lönt ? *Vad är din erfarenhet av polo tdi ? *Svårmekad eller går det att byta lampa själv ? *Kostnader för service och när byts kamrem ? Listan kan göras lång så fyll gärna på med egna frågor som du vill ha svar på om just denna bil.



Svar på inlägget: Köpråd: Polo 1.4 tdi Årsmodell 2007-2009 För/Nackdelar



Här är ett test av: VW Polo blue motion http://www.smartson.se/index.aspx?id=12583


Jag har en polo 2009 (dock en GTI). Lamporna är ganska lätta att komma åt och byta, Jag har ägt bilen i typ 2 månader och trivs bra med den. Har du några frågor så ska jag försöka svara på dem så gott det går, jag kan dock inget om hur tdi motorn är och service har jag inte behövt göra än så jag kan inte svara på hur mycket det kostar.


gillar gti inredningen starkt. vad drar en gti blandat körning ? Blir att prova en tdi under sommar och sedan skriva vad jag tycker då det inte verkar vara så bra drag i denna tråd


Var själv och kollade på en sådan för ca 1½ år sedan. Men valde bort den till förmån för Fabian jag har nu. Anledningen var egentligen att Fabian och Polon mer eller mindre är samma bil, bara att polen är dyrare och mindre utrustad. Du kanske ska ta en titt på en Fabia med diesel?!? Annars är väl Polos fina bilar, min mor har en sådan och den bara går och går. Kolla bara att framdäcken sliter jämt om bilen rullat en del, även om du hör gnek när du kör över ojämnheter. Kolla även att bakbromsarna tar som de skall. I övrigt är Polo en fin liten småbil som håller ganska högt andrahandsvärde.


Okey tack för tipset för Fabian. Har även sett en annan härlig bil Polo Cross ser läcker ut


Jag var påg o skulle köpa en ny polo tdi för 1 år sen o provade den ganska länge o den hade mycke utr men jag tyckte inte jag satt tillräkligt bra i stolarna som jag tyckte va för smala annars var det en riktigt bra bil Mitt tips är en Golf 5tdi


låter som skatten är dyr på golf 5 tdi. Då kan jag lika gärna köra 2.0 fsi


Skatten är 3900 o det kör du ganska lätt in o 2,0 tdi är en både roligare o oftast mer utr bil än en 2.0 fsi


GTI dra ca 0.8 blandad körning... vilket är ganska mycket för en så liten bil, men den är kul att köra :-)






Lägger även jag en röst för Fabia, trevligare utförande även om jag inte riktigt kan sätta fingret på varför. Om inget annat en nyare modell, även om det är gammal skåpmat undertill


Hur pass bra är den 3 cylinriga motorn som sitter i polon?


Polo fanns väl med trepipen på 1.2L den med ett tag?


1.4:an är 3-cyl också.


hur pass är kvaliteten på motorn. sett på blocket bilar med mätarställning på nära 20.000 med den motor samt några med 5-6000 mil. Priset är lockande på dom som gått långt men bra eller dåligt köp ?


hittade även denna läckra polo cross


Blev en fabia efter tips ifrån denna tråd. Mycket större utrymme


1.2 TDI var väl bara lupon som hade? Hur har det gått med Fabian? Tittade lite på den innan men det blev en polo 1.4 tdi -08 i slutet på april förra året, den hade då gått 6750 mil och har nu gått 12000 mil, utan några problem Motorn verkar vara bra, hade en 3 cylindrig 1.2L lupo 3L innan, den fungerade också jätte bra. Lättservade bilar som verkar hålla bra bara man håller efter dem!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka