Köpråd: Golf GTI -99 med 24000 mil på mätaren för 25 000:-

Hej! Har en fråga, jag har chansen att köpa en Golf GTI från året 1999 för 25,000 kr, dem har byt kamremmen när den har gått 14,000 och den har har gått nu 24,000 mil. Det är en sak som jag stör mig på och inte vet om det är värt att köpa den eller om priset är för högt, det är rost på skärmen vid hjulet och till och med hål i rosten! Är det svårt att fixa det problemet?



Svar på inlägget: Köpråd: Golf GTI -99 med 24000 mil på mätaren för 25 000:-



Flyttar till Allmänt och justerar rubriken. http://www.garaget.org/forum/misc.php?action=forumRules Mvh. Hamilton


Kamrem skall bytas var 12000 mil och 25000kr lät ganska bra pris Har du tur så kan rosten gå på garanti då bilen har 12 års rost garanti, dock så har dom lite luddiga krav ibland. Så det bedöms från fall till fall


ska jag försöka dra ner på priset med tanken på rosten? vart kan jag ta mig te med den dära garanti?


Dom brukar ju ligga mycket mer i pris! Tycker det låter vettigt. Köp, fixa rosten och du har gjort ett klipp IMO.


Du åker ditt VW's återförsäljare, som oftast har en verkstad i samma hus. Jag åkte t.ex. till DinBil och de tittade på min rost (motorhuven), sedan fick jag vänta på "ansvarige" för detta (reser tydligen runt och kollar bilar i flera orter eller nåt), så titta han, sedan tar han kort på skadan och skickar till Tyskland, där tar de det slutgiltiga beslutet om det kommer gå på garantin eller inte. Jag skulle inte räkna med att det går på garantin, i mitt fall gjorde det de så jag fick en ny motorhuv och lånebil under tiden de lackade o montera o greja. Men det är iaf så jag gick tillväga. Kamremmen bör vara bytt redan nu, så där har du en kostnad du får lägga till. Kan du inte göra det själv så kollar du med verkstan vad de ligger på så får du väga de mot priset på bilen...skärmen bör du nog förresten byta ut snarare än laga...kommer ändå att behöva lacka om hela skärmen (antar att det är metallic) annars får du det svårt att se snyggt ut.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka