Köpråd: Mercedes CLK (W208) 1997-02 Lack/rost problem Mercedes CLK?

Har gått och sneglat på Mercedes CLK (W208) 1997-02 Är det så att CLK har lika problem som E-klass (W210),vad det gäller rosten? Många E-klass blev ju omlackade på garantin p.g.a. lackproblem. Verkar vara svårt att hitta en CLK som klarat sig från rost. Om man hittar en hyfsad,var ska man leta efter rosten? Skärmkanter o baklucka verkar vara vanliga ställen.Några fler ställen som är utsatta? Ni som har erfarenhet av dessa modeller,hör av er! Micke



Svar på inlägget: Köpråd: Mercedes CLK (W208) 1997-02 Lack/rost problem Mercedes CLK?



Redigerar rubriken och flyttar till allmänt då det är mera ett köpråd än Bilvård och biltvätt Mvh Hamilton


Det verkar uppenbarligen vara karossen som har rostproblem. Hur är det med det övriga? Underrede,motorrum,sparklåda,mm?....eller klarar det sig skapligt? Tittade på en 99:a 230CLK som det var omlackade skärmkanter på. Den såg bra ut under och i motorrummet,vad jag kunde se. Andra synpunkter på CLK? Det känns ju lite tryggare på nåt vis, med rakställd motor,kamkedja,bakhjulsdrift,osv. Något som brukar krångla? Man har ju hört talas om att elektroniken på Mercedes -96 och nyare är lite si o så . "M"


Neej problemet är inte lika stort på clk som på eklass. Dock finns problemet även hos clk, lixom på alla 10 - 15 år gamla bilar. Leta på en rostfri och håll den fräsh så kommer det gå bra


Vattenbaserad lack var bara en av ingredienserna i denna soppan, verktygen i sig bidrog med resten. Men vad jag erfar klarar coupé-modellerna sig bättre än C och E-klass, kanske för att de sköts bättre eller kanske för att de har ett bättre skydd? Oavsett så vänta dig inget stöd i garantin, den gäller mot genomrostning inifrån och inte lackblåsor vilket visserligen inte är unikt för Mercedes. Och förmodligen kan du inte förvänta dig någon Goodwill heller, dels på grund av bilens ålder men framför allt eftersom Mercedes aldrig var så mycket för att erkänna problemet och tillmötesgå kunderna. Så som skrivits tidigare, ta dig tid att hitta ett fint exemplar och se till att ge den det skydd den behöver. För i övrigt är det en mycket trevlig bil!


Hörde nånstans att problemen blev åtgärdade fr.o.m. -02 på flera MB modeller. W209 CLK é ju inte helt fel heller, men så va´det de där med för liten plånbok igen. Jag får hålla utkik efter välbehållen W208. Det finns ju som sagt en hel del att välja på i annonserna. Man får tacka för info iallafall ! "M"


Prata med "conclusion" på g.org. Han kan ALLT vad gäller W208. tror att han säljer sin om priset är rätt dessutom.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka