Köpråd ljud v70 -97

Tjena allihopa Nu är det så att jag är sugen på att bygga lite ljud i min v70. Men är ganska ny på det här så behöver lite hjälp och tips.. Har en alpine CDE-9880R huvudenhet men sen är resten orginal i högtalar väg än så länge men har dörr adaptrar både i fram och bak och det är här ni kommer in i bilden.. Vad rekommenderar ni för högtalare till dörrarna? Ska ju inte vara något tävlingsljud men det ska låta bra o klart! Har även ett infinity 12"s elemenet i en liten sluten låda med ett jvc steg som ska i. Men har väl planer på att byta ut de också.. Har ni några förslag där? 2x10 eller kanske 2x12? / Jimmy



Svar på inlägget: Köpråd ljud v70 -97



Ett råd är ju att koncentrera dig på framsystemet istället för bas/basar, va har du för budget till det framsystem, basar, slutsteg m.m?


Och vad är du ute efter för typ av ljud?


Ja ni budgeten är väl alltid en fråga.. har inte satt en gräns ännu... Men för framsystemet så är de väl 1,5-2k beroende på.. bas o steg är väl typ 4-6k just nu.. Vill att de ska gå o spela högt men klart med djup bas


Steg till framsystemet då, räknas det in i "bas o steg" budgeten eller?


Nja funderar på o ta det steget som jag har till lådan just nu.. Men då driver man alla dörrhögtalare på steg?


Beror på, vad är det för ett steg? Ett 2-kanals blir ju inte riktigt lämpligt för att driva alla dörrhögtalare med då du inte kan fadea fram/bak, ett 4-kanals fungerar däremot bra för det. Fast satsa först och främst på steg till högtalarna där fram, dom i bakdörrarna kan gott och väl nöja sig med effekten från huvudenheten.


tror tyvärr de är ett 2 kanals steg jag har om jag inte minns fel.. Men det kanske är lite "kraftigt" för högtalarna i fram..


Då kör du det på dörrhögtalarna då, ingen risk för att det är för kraftigt.


http://www.blekingebilradio.se/product. . ory_id=168 http://www.blekingebilradio.se/product. . ory_id=159 http://www.blekingebilradio.se/product. . gory_id=20 http://www.blekingebilradio.se/product. . ory_id=185 detta kanske?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka