Köpråd Rover 620 TI

Funderar lite på ovan bil, dock hört väldigt blandade åsikter om Rover.. Någon som har någon erfarenhet av modellen eller liknande?



Svar på inlägget: Köpråd Rover 620 TI



Polare har en..synkringarna i växellådan ska man passa sig för, även om de inte ligger i riskzonen så börjar växellådan låta lite skumt, helt normalt dock irriternade


Leta efter en maskinellt oskruvad bil. Växellådan: Ett malande ljud när du kör tyder på dåliga lager. Den har ju torsen-diff som INTE klarar av häftiga hjulspinn och fullskaft i kurvorna. Växellådan går ganska långt efter att den låter väldigt illa så det är ingen större fara men buskör man kan den ploppa vid nästa rödljus. Rost i bakskärmarna på framförallt äldre än 97. Tempsensorn kan ge upp och då drar den mer soppa än den borde. Drar normalt 0.9-1.0 liter per mil. Kostar 100kr. Efter 97 så blev de lite trevligare med lackade handtag och lite lägre fjädring. Lätt att hitta delar. Fungerar bra och är väldigt pålitlig om den är oskruvad som sagt. Inte så lätt att trimma då kolvarna inte tål mer än 0,8 bar. Går inte att chippa även om vissa firmor påstår det. Lurendrejeri med andra ord. Upplevelsen på vägen: hyfsat snabb om man manuellt höjer laddet till 0,8. Lite framtung så väghållningen är inte så bra som man skulle hoppas. Bromsskivorna fram kräver lite precision när de monteras, framförallt efter 97 då de sitter innanför navet (verkstadsjobb) Om du upplever att bromsarna är skeva så är det inte säkert att det är så utan att de är dåligt inkörda och att bilen wobblar. Mekonomen har Brembo originalstora skivor. Riktigt bra. Mycket trevlig bil och bekväm att åka långt i. Man sitter bra och den är ganska tyst för sin storlek.


Tack för tipsen! Ska kolla på en på måndag men misstänksamt lågt pris så ska tänka på va som sagt!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka