Köpråd Volvo v70 2,4t -00

Har tänkt köpa mig en v70 och har hittat mig en i närheten för en bra peng. då undrar jag vad jag ska ska veta om just den årsmodellen några kända fel? och vad jag ska kolla efter då jag ska och kolla och testa bilen.



Svar på inlägget: Köpråd Volvo v70 2,4t -00



Kolla så elektroniken fungerar. Min 98'a har problem med ABS och TRACS. I vissa fall är det någon givare men på min är det förmodligen boxen som behöver bytas ut, eller lödas om. Rost är oftast inte så allvarligt, men det går ju hålla utkik efter det i skärmar och bak, innanför kofångaren. Klädseln på insidan av bakluckan har en tendens till att lossna då clipsen går sönder - gissar jag på? - och då skallrar det så otroligt trevligt.. Annars väldigt fina bilar tycker jag Grymt fina att åka långt i, kanske därför de oftast gått långt när de säljs. Sätena håller hög kvalité, och rent generellt är det enkelt att byta slitdelar oavsett om det gäller mindre saker eller lite större. (beroende på vad man kallar "stort") Lycka till med köpet


aah okej äre samma fel på modellen som kom efter din alltså den lite nyare tänkte jag mig köpa.?


Det vet jag inte egentligen. Man tycker att det borde vara rätt lugnt med tanke på så sena modeller av karossen, men man har ju läst om att ännu nyare bilar haft samma problem så man får väl se det rent generellt antar jag. Men bara man får ordning på problemen så är det underbara bilar


aah okeej låter inte så super farligt faktiskt men har hört att vissa v70 äter framvagnsdelar:S


Vad jag vet så har nyare karossen - alltså den efter denna - problem med att den käkar delar i framvagnen ja. Men jag vet inte hur det är med denna. Jag har fått byta styrleder och så, men sånt är ju slitvara och så. Lär ju ha varit de som satt orginal jag fick byta, och mycket händer på trettiotusen mil. Hjullager har jag bytt också..men liksom det är ju också slitvara. Men det går ju hålla utkik efter.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka