Köpråd: Bruksbil/Busbil RWD eller 4WD

Går i tankar att köpa en annan bil typ 200sx, evo, skyline eller en impreza. Vilken av dessa är bäst när de gäller att åka långt och inte få hörselskador på vägen? Den ska även vara rolig att busa med så minst ~180hk. Vad bör man räkna på för bensinförbrukning? Runt 1.3 tycker jag är okej. Om jag inte formulerade mig ordentligt så är det bara att fråga.



Svar på inlägget: Köpråd: Bruksbil/Busbil RWD eller 4WD



Inte sugen på en Bmw då? Kan rekomendera 325, bra drag för pengarna.


Det är fina bilar, hur mycket drar dom samt hur dyra är reservdelarna. Hittade en 01 som jag tyckte såg bra ut. http://www.blocket.se/uppsala/BMW_325_c . 10&w=2


En sådan E46 drar runt 0.9L/milen blandad körning, och det behöver inte vara försiktig sådan utan "som en Bmw skall köras". E46 har även klassens lägsta servicekostnader* och delar runt omkring (Kanske strax under) genomsnittet, ofta samma eller något billigare än Volvo och Saab efter min erfarenhet. Kort och gott ingen dyr bil att äga, men en ordentligt lass körglädje och kvalité per krona *Enligt undersökning i Teknikens Värld 7/2005. Surfa in på www.autopower.se, där finns bl.a "Begagnatguiden" för E46, en sammanfattning av de fel som kan drabba modellen. Ett tips är däremot att se om du hittar en 330i i första hand, mer pulver och trevligare karaktär utan att dra mer bensin i praktiken eller kosta mer att driva.


Vart inne o kollat lite på autopower tidigare idag faktiskt. Visste inte att bmw var billigare än medelsnittet att serva och delar runt omkring. Ska kolla upp 330 också. Bland bmw så måste jag säga att jag är helt fast på coupe, riktigt läcker bil.


Kanske ska säga att jag max kan sträcka mig upp till 100.000


En sådan som jag har Fin bil! EDIT: Jag kanske ska utvärdera lite? hehe.. Jag vill absolut inte vara partisk, jag hatar själv när folk BARA tittar på 1 enda märke.. Men sån bil Grymt härlig att köra, kurvorna tas inte bara fort, utan även bekvämt! Den är inte så dyr att laga som många tror, också väldigt lättmekat då allting är uträknat redan innan, visst du kommer få skruva loss en hel del saker för att komma åt, men alla skruvar etc sitter smart till Över det hela en bra bil med hyffsat drag framåt och mycket bra väghållning! Själv tänkte jag byta motor till 330'ns och samtidigt komplettera med extraktor, bör ge ganska bra knuff och sug-sexan har en väldigt skön effektkurva! Sen får man väl titta på vad man vill ha för bil 3-serien är inte lika snabb som resten rakt fram, kanske skönare att åka o lite sådär, alla bilar är en kompromiss EDIT2: Du är givetvis mer än välkommen att skriva till mig om du har några frågor



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka