Köpråd MB c240 -97

Hallå, Garaget, jag är då ny på forumet därför kanske det blev lite fel med topicen. Men nu är det så här att imorgon ska jag hämta upp min alldeles första bil (tre månader kvar tills jag börjar övningsköra) och jag bestämde mig för en c240 -97a eftersom jag alltid har gillat tyska bilar och jag är mer glidaren än räcer kungen Det jag behöver veta nu är, vad är det jag behöver tänka på när det gäller denna bil, med fel och dylikt? Jag kan tillägga att det är vad jag vet en 2.8/2.6l rak 6a på 170 hästar, jag är inte så haj på bilar ungefär hur mycket kommer den att dra i stadskörning? Jag ber om ursäkt för en dålig beskrivning.



Svar på inlägget: Köpråd MB c240 -97



Jag har kört en E-klass (w210) med samma sexa. Det är en väldigt tyst och fin motor med trevlig karaktär. Den saknar väl lite bett men är en fin och komfortabel maskin. Sex cylindrar är ju alltid trevligt. Kickdownen i automaten kan strula pga av luftmassemätaren och det är bra om du kan göra ett oljebyte i automatlådan om det inte är gjort. Du kan börja med att kolla rost runtom på bilen. Tyvärr är samtliga MB modeller från den perioden drabbade mer eller mindre pga av dålig grundlack. Det förekommer mest i skärmar och längs lister. Jag har för mig den sexan har enorm oljemängd också, typ 8 liter. Mer kan inte jag om den modellen så jag önskar dig lycka till . Regga dig på www.mbsca.com/forum när du blir MB-ägare. Bra forum med kunnigt mercafolk. Här har du data och förbrukning. http://www.mercefreaken.com/modellene/202/c240.htm Stadskörning får du nog räkna med över litern oavsett om det är manuell eller automat.


En 2.6 liters V6 på 170hp och 240Nm är det om jag inte minns fel Du skrev att du var mer för att glida men du kommer upptäcka att C-klass är rätt kompetent om man pressar den med. Mycket trevlig och slitstark vagn är det, däremot bör du se upp med rost. Denna karossen var en av de modellerna som ligger bakom Mercedes dåliga rykte när det gäller rostskydd. Har haft ett flertal bekanta som ägt denna modellen av C-klass, varav ett par haft sin sedan ny. Och den har väldigt lätt för att rosta, men för rättvisans skull skall nämnas att dessa bilar i övrigt varit mycket driftsäkra. Sedan, har du köpt bilen, har du kollat på den och köpt den eller skall du kolla på den och eventuellt slå till? Att kontrollera bilen noga är alltid viktigt, oavsett om det är en Toyota eller Lancia. Alla bilar kan vara potentiella vrak oavsett hur slittåliga de är i grunden. Ett tips är att låta en kunnig bekant kolla bilen, eller om du inte känner någon som vågar uppskatta bilens skick är ett individuellt test en bra idé. Tex ett M-test eller en Bildiagnos:http://www.motormannen.se/mm1/site/04_MTest/ http://bilprovningen.se/externt/bpweb.n . nt&m=1 Kostar ca. 1500:- och då går dom igenom bilen ungefär som en lite mer omfattande besiktning, man får en bra bild över bilens skick. Klart värt pengarna om ni inte känner att ni kan bedöma skicket själva. Lycka till med köpet! Förbrukningen hittar jag inga siffror på, men en gissning är en bra bit över litern.


Tack så mycket för svaren Jag glömde nog säga att den är manuell eftersom jag ska övningsköra i den Rost på skärmarna var det men ytterst lite, listerna likaså, det är med andra ord ganska välskött. @Rquired Jag har kollat på bilen och även testat lite och det är inte så mycket rost. Jag har faktiskt en granne som jobbar med bilar så han ska lacka om den samt fixa det som behövs


Se till att kolla över rosten omgående. Småfläckar är inte speciellt svårt eller jobbigt att ta bort. Hoppas den går bra också Lycka till!


Jo det ska jag göra. Tack så mycket Det känns som om jag kommer trivas på det här forumet


Hur funkar detta med M-test egentligen? Ser att Rquried nämner detta, ska man ta me en snubbe från motormännen som testa bilen när man är plats eller hur funkar de?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka