Köpråd: Första bil max 130,000:-

Hejsan! Snart är det dags för körkort, och så småningom en egen bil Då jag har väldigt svårt att bestämma mig, speciellt när det finns så många fina bilar, så behöver jag er hjälp. Budgeten ligger på 130,000kr, men kan nog höjas lite om drömbilen bara ligger några kronor bort Det jag är ute efter är en relativt ny bil (helst 00+) med turbo, Storlek på bil spelar inte så stor roll, bara den är fin och går bra! Det ska helst gå att bygga något lite roligare ljudsystem i den, möjligen även finnas lite stilren styling. De bilar jag fastnat lite för är:Volvo s60 -05+ Saab 9-3 -03+ (Dock så går det ju inte/är det ett j*vla jobb att byta ljud i en sån?) Är öppen för förslag, och om ni har någon "bra-att-veta" info om bilarna jag skrivit upp så släng gärna in det. Vill även tillägga att jag vet att man ska köpa en "skitbil" för att leka av sig/få in rutinerna innan man köper en "riktig" bil, Men jag känner inget behov av att sladda runt i en ljusblå 740 med rallyljud



Svar på inlägget: Köpråd: Första bil max 130,000:-



Varför ha en bil för 100 000 kr + som toppar 250 kmh som första bil ? jag har alltid sagt förr & kommer fortsätta med följande: att köp dig en 740 o kör av dig några månader först & skaffa sedan en finare bil.


Seat Leon FR kanske hade kunnat vara något? http://www.blocket.se/kalmar/Seat_Leon_ . 22&w=3 Eller kanske en VW Golf GTI MK5?


Varför inte köpa en billig bil och lägga ut resten av pengarna på effekt/ljud?


misstänker att du har fast jobb. Då bilarna kostar en del för dom ska rulla. Kolla gärna upp Försäkring,servicekostnader, Bränsleförbrukning,Kostnad för reservdelar


Utifrån de valen s60, annars bmw e46;)


Visst kan man köpa en "dyr" bil som första bil men det är ett måste att man har råd att ha den helförsäkrad. Trist om man krockar en 130k+ bil och endast har trafikförsäkring och får ge bort det som finns kvar, har set många sådana fall. Kolla upp vad bilen kostar att äga och utgå efter det.


Golf GTI? Min första bil var en sådan och det gick bra för mig. Bara för du har fått körkort och får lov att köra betyder det inte att man kan. ;-)


Säger tvärt emot många här, klart du skall ha en fin första bil om du har råd med det. Förstår inte varför man skall åka runt i en gammal, osäker (med moderna mått) och kanske till och med opålitlig bil bara för att det är ens första. För det första är det långt ifrån alla som kör som idioter med nytagna körkort, visst är risken för en olycka större bland oerfarna förare men därmed är det också bättre att man sitter i en modern och säker bil. Utrustning som Antisladdsystem är också en stor fördel, om något så är det enkelt att underskatta väglaget även som en mer erfaren förare och då kan detta system vara skillnaden mellan en olycka och en "påminnelse". En lite mindre bil än en C-segmentsbil är inget dum idé, Golf GTI är ett roligt val men modellen Golf är i sig en så tråkig och könlös bil så jag vill lägga till Audi A3, Bmw 1-serie och Mercedes C-klass sportcoupé på listan. Bmwn är en personlig favorit, men en turbomotor hittar du inte i den för 130.000:-. Mercedes finns däremot med kompressor, och är en trevlig vagn. Men reservation för rost och elfel tror jag det kan vara ett bra köp om Bmw inte är aktuell.


För en gångs skull så är jag helt överens med R faktiskt. Jag personligen skulle inte kolla på tyskarna utan snarare på japaner, och då framförallt på Lexus eller Honda, men det är ju en smaksak och en het punkt där åsikterna ofta går isär.






S60 T5 lätt av de val du nämnt, lite av ett "drömobjekt" för mig, S60 med R-sportpaketet, fy faan va snygga, solidsvart med den brun/orangea inredningen också hälst *mmmmummmaaa*


Inga fel på japanska bilar, och då framför allt Lexus för att ha en konkurrent till Bmw, Mercedes mfl. Men jag tänkte snarare på det att Lexus saknar en bil i Golf-klassen fram tills CT börjat säljas? (Och i det här fallet, fått ett par år på nacken). Civic är däremot en mycket trevlig bil, skulle mycket hellre tagit en sådan än en VW Golf. Japanen har ju karaktär i det här fallet


Om du klarar dej utan turbon så kan jag rekomendera typ BMW M5 e39 eller Mercedes E55 AMG w210 Väldigt fina bilar för ganska lite pengar!


min m535, yplig första bil=)


Jag köpte min första bil för en månad sen titta gärna på den!


köp en billigare till att börja med, grymt lätt hänt att man ska prova ngt och så går det ¨åt skogen,, dessutom så är det inte alltid säkrare att åka nyare bilar med all skit som finns i dom, eftersom man ändå inte ska lite på alla system som finns i dom så kan man ju lika väl spara pengarna och köpa ngt annat visst vill man ha en fin bil, men som sagt, köp ngt äldre och skaffa lite erfarenhet i trafiken så kan du köpa ngt finare sen ;D


Naturligtvis ska du köpa en modern och fräsch bil om du har de ekonomiska förutsättningarna för det. Jag ser ingen anledning till att köpa en äldre bil med sämre krocksäkerhet, utrustning, komfort osv bara för att det är ens första bil. Personligen skulle jag troligtvis sikta in mig på en BMW Z3 Coupe 2,8, dock varken turbo (?) eller baksäte, men körglädje till max och ett utseénde som sticker ut ur mängden. Annars är VW Golf GTI ett tryggt val.


Hade jag bara fått köpa nyare bilar för under 130 hade det kunnat blivit nån bmw med för stor motor för sitt eget bästa eller något liknande. Svårt att ge rekommendationer, inget illa men hade du lagt dem pengarna på en s60 hade jag garvat gott åt dig och lagt dig i facket "för mycket pengar och för lite smak/omdöme" Vad ska du med turbon till egentligen? om du tror att det innebär att du klarar att köra ifrån alla bmw hemma på byn så kan du ju ge upp detta med bilar, eller åtminstone fråga nån annanstans än ett entusiastforum http://www.blocket.se/trelleborg/Bmw_e4 . =9&w=3 http://www.blocket.se/alvsborg/Lexus_GS . =9&w=3 http://www.blocket.se/helsingborg/Alpin . =9&w=3 Kanske inte just den bilen, verkar vara smålurt, att det där är splitfälgar är en ren lögn. Visar mest vad som finns annat än ruttna volvos.


köp en billig bil och trimma helvetet ur den


+ 10 Köp en bil som du har råd med. Har du råd med att äga en 130 k kronors bil så kör på det. Min granne har en S60 T5 från 2003. Han är väldigt nöjd med den, (men å andra sidan så är den chippad). Han har snart haft den i ett år och har kört problemfritt med den.. Men en Mercedes C32 AMG är en bil jag tänker på när jag ska sova. Dock så vet jag inte hur lätt det är att bygga ljud i denna



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka