Köpråd. Köpa bil som är belånad på kredit med återtaganderätt.

Hej jag har hittat en Seat jag vill ha, problemet är bara att den är belånad hos Seat finans. Säljaren vill att vi gör upp affären på Swedbank där båda han och jag har konton, men hur vet jag att jag betalar in pengarna på hans lån och inte på något annat konto när vi står på Swedbank? Eftersom Seat finans inte är samma bank som Swedbank. Tacksam för snabba svar



Svar på inlägget: Köpråd. Köpa bil som är belånad på kredit med återtaganderätt.



Köp aldrig en bil som inte är färdigbetald.


+1 annars borde det väl gå att ta kontakt med seat finnans och be dem om råd, hur de tycker du enklast kan lösa det hela.


Skulle aldrig köpa en bil som det är massa lån på som man ev kan åka på o få betala helt själv. Hört för många som just gjort den missen! Leta efter en som inte är det o köp den istället.


Sluta fjanta. Köp bilen, och var med på swedbank när han betalar in skulden till Seat finans. Sen skriver ni även med detta i kontraktet på något snyggt sätt att bilen ahde skuld hos Seat finans - och att ni tillsammans har löst skuldbeloppen hos Swedbank. Bara för att folk har lån på en bil - innebär det inte att man ska lura någon. Tänk dig själv in i situationen. Du lånar 150 000.- för att köpa en ny Seat. Sen efter ett år så får du ett ryck att du vill köpa en Audi istället. Då har du kanske 120 000:- kvar på lånet att betala. Om du inte kan sälja bilen - förrän lånet är betalt så måste du ju alltså casha upp 120 000.- och lösa lånet innan du säljer bilen. Men vem har 120 000.- liggandes när man har lånat pengar till sin bil? Då hade man ju normalt sett redan betalat in det på lånet. Man ska vara försiktig och misstänksam. Men var det med förnuft!


preis som Nikeman skriver. møt upp på banken och han betalar før sin skuld så den blir avskriven och sedan skriver ni papper på den, svårare æn så ær det inte.


Självklart är de så! Men finns ändå folk som ser till att pengarna inte kommer in på just det stället där pengarna borde komma in! Och då tjänar dom dvs 120000 som är kvar på lånet + dom pengarna dom får vid försälning. Väldigt många som råkat ut för just detta. Men självklart finns det dom som är ärliga men ja själv skulle aldrig köpa en sådan bil.


Och hur går det till om dom möts på banken och man säger åt dom på banken att lägga in pengarna på lånet?


Jag tror att du inte får bilen överskriven på en annan ägare innan de har släppt den spärren på Seat finans. Tror även att man ska ringa till seat finans och få en faktura på rest beloppet, så vida det inte är högre än beloppet du ska ge för bilen!!! Ungefär så går det till när tex jag handlar med entre maskiner!!


Men ge dig. Om ni tittar på faktura där även restskulden står så har du ju även kontonumret där. Skriv den där insättningslappen och så kommer ju pengarna dit som ska! Man "kan" inte misslyckas på detta sätt. Och det är väldigt (!!!!!) oerhört ovanligt att någon vill lura folk på detta sättet då det finns andra bättre sätt. Och även om en person skulle göra så och INTE betala sitt lån - så är det ju den personen som råkar illa ut med betalningsanmärkningar osv och det vill en person med rent register sällan ha. Så nej - det är inte "väldigt många som råkat ut för just detta".






Jodå man får visst bilen överskriven innan dom släppt finansspärren.


Jag har sålt två belånade bilar. Senaste gången gick jag och köparen in till banken och sa:Hej, jag vill lösa mitt billån för att jag ska sälja bilen till killen här bredvid mig. Kan du hjälpa mig med det? Ett par minuter senare var lånet löst och bilen skuldfri, bägge två bevittnade processen. Vi skrev kontrakt och skiljdes åt. Om man sköter det såhär, var ligger problemet?


Håller med nikeman. Ingen fara men var noggrann med papper. Jag skulle:Ringt seat finans och försökt kontrollera skuld beloppet på bilen. Samt konto-nr för att lösa skulden. Gjort upp affären på en bank. Se till att få kopior på alla överföringar som gjordes under affären så du vet var dina pengar hamnat. Skrivit ett jävligt välformulerat kvitto. (där det står om skulden och att den ska lösas av tidigare ägare). Det är förmodligen ingen fara. skulle han velat blåst dig skulle han förmodligen inte ens berättat om skulden.


Nu är i allafall bilen köpt. Det var inga problem bara att lösa in lånet tillsammans på banken. Tack för alla olika svar



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka