Köpråd: Söker efter stabil bil

Nu är det dags att köpa ny bil efter några månader med en riktig skrotbil. Jag vill ha en bil som är lite unik än andra bilar. Honda Civic R Type är något i min smak, väldigt unik bil på insidan och utsidan. Men jag vill höra mer från er om bilar som är just unika och billiga att serva, och ha en riktig körglädje så att varje gång man faller ett tår innan man lämnar förarsäte. Här är mina småkrav: Budget: Max 160.000 kr Årsmodell: Från 2006-07 Bränsle: Inte mer än 1L / mil. Körglädje Inte för dyr att serva (Honda Civic R Type har ingen kamrem, mycket billig att serva) Färgen ska vara röd Lite udda insidan i bilan tex Honda Civic. Instrumentpanelen ser ut som flygplans Behöver inte vara raket, utan när det gäller prestanda så spelar ingen stor roll, jag är ingen race-människa direkt. Edit: Fel stavning



Svar på inlägget: Köpråd: Söker efter stabil bil



0,1 liter milen. Ska vara en Honda Civic, fast ändå inte. Hmm.. Och alla bilar utan kamREM är vips mkt billigare att serva. http://www.blocket.se/goteborg/Toyota_P . =8&w=3 Det närmsta jag kunde komma, dock så vettefan ifall den lyckas med 0,1 liter milen. Den är dessutom 10x fulare än en Honda Civic


Eftersom trådskaparen jämför allt med Honda Civic så säger jag.... Honda civic!


Ja, men jag vill höra om det finns fler bilar som lutar åt Honda Civic. Det kan inte finnas bara en bil i min smak, det finns säkert andra fina och gosiga bilar som jag har ingen kunskap om.


Och ja, den bilen är 23 x fulare än Civic. Edit: Fel stavning


o,1 liter per mil vet jag inte om det finns någon bil som klarar.


Inser du att du skrev 0,1 liter milen? Köp en cykel eller en elbil. Du menar egentligen max 1 LITER PER MIL, ok då är jag med.


Haha, sorry, sorry, jag menade 1 l / mil haha Mitt fel.


Tänkte direkt på Bmw 1-serie när jag läste detta, en av klassens billigaste modeller i underhåll (Bl.a kamkedja) och styrning och chassibalans i en klass som bör upplevas och inte beskrivas. Underbar bil att köra är ett understatement. E87 har ett lite udda utseende men frågan är om den är "unik" nog för dig? Nackdelen är att varken baksäte eller bagage kan kallas rymligt, fraktar du regelbundet folk och deras prylar är detta kanske fel val. Köper du en 118D från 2007 och framåt har modellen 143hp och drar 0,45L/milen blandad körning samt är miljöbilsklassad, med detta motoralternativ är det kanske ingen raket men det räcker och blir över med 143hp/300Nm i lilla E87 och det är dessutom en ekonomisk bil att köra. På blocket hittar jag enbart en snikutrustad 118D av den gamla 122hp varianten, men den var röd och får duga som ett exempel så länge: http://www.blocket.se/alvsborg/Mkt_Valv . 20&w=3 Lycka till med köpet!


Rquired, tack för en riktig, riktig bra inlägg och köpråd.






Kanske en Golf GTI mk5 hade varit något?


Tack.


Kolla även på skoda fabia(octavia om du vill ha lite större), och även på SEAT. Det är VW i annan kostym kan man säga, dem delar mycket(alla?) delar. Men ser olika ut. Vilket gör att om du inte tycker om VW golf så kanske du gillar några av de andra. skriver igen om jag kommer på nått.....


Dessa bilar är inte i min smak. Skulle ta en Golf före Skoda och Seat, trots att VW står bakom dem allihopa.


Golf MKV GTi Mvh


Vad är det som gör dem så "stabila" och värda 160 lax?


skulle också valt GTI:n


Köp en type r. Du blir inte missnöjd


´ Du som äger en Type R, kan du inte skriva ner här lite nackdelar med den bilen? Jag har bara hört fördelar.


Äger ingen Civic men är något av en Honda type r fan. Har kört Civicen ett par ggr. och kan säga att den ger mycket körglädje även om den inte är så snabb som påstås. När varvräknaren närmar sig 8000rpm börjar hornen växa... Den låter rejsig som fan så man vill bara gasa mer o mer. Den är pålitlig och överlever säkert de flesta bilar. Komforten är ingen höjdare precis. Lite stötig o hoppig. Accord Type S kan va ett alternativ. 2.4 lit. 190hk. Varvvillig. Nästan lika pigg som civicen med mycket bättre bekvämlighet och lastförmåga. Mycket snyggare i mitt tycke. Särskilt i vitt. Pålitliga som alltid. Vill man åka lite bekvämare än Civicen kan man kolla in Ford Focus ST. Erkänt bra väghållning med en aning komfort. Volvomotor 1+. Har kört denna också och tyckte den var lättare att leva med än Civicen. Mycket trim o tillbehör. Impreza WRX kan ju va nått. Billigare än STIn. Har inte kört nån, men 225hk och fyrhjulskrafs kan inte gå fel... Hållbar. Opel Corsa OPC. 192hk. kan kanske va nåt. Opel Astra OPC. 240hk. Körde en när den kom. Pigg som fan. Stötig. Gillade inte klädseln, såg ut som ett liggunderlag... Finns med samma utseende fast med mindre motor. Billigare. Peugeot 207 RC. Skulle själv inte köpa en... Seat Leon 2.0T. En Golf i snyggare skal. Letar själv efter ny bil och detta är några jag själv kikat på. Lycka till.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka