Köpråd: Evo vs något annat?

Halloj alla glad! Är nu dags att köpa en ny bil efter diverse äventyr utomlands. Har sedan tidigare ägt en supra, men nu lite mer sugen på något fyrhjulsdrivet som jag också kan köra på vintern. Kraven för bilen är alltså att den ska vara sportig, ha minimum 280- 300 hk, och kunna gå på vintern. En fördel är fyrhjulsdrift då andra bilar blir lätt svårtkörda med de hk på vintern. Den enda bil som jag kan komma på som uppfyller dessa krav är evo, har därför kollat på evo 4-8, men vill gärna få lite förslag och ideer om vilka fler bilar som man kan tänkas köpa. Även råd vad man ska tänka på vid köp av evos (speciellt 5 och 6) är välkommna! Priset bör ligga mellan 70-150. Tack för hjälpen!



Svar på inlägget: Köpråd: Evo vs något annat?



Subaru impreza kanske kan vara nåt??


Då tror jag hårdare på evon, med tanke på utbud. Utbud av trim/ reserv/ styling delar, och att evon i grunden har lite mer motor? Imprezan skippas, några fler förslag?!


Du kommer inte bli besviken ifall du köper en Evo! Fast ifall du ska ha bilen som brukis skulle jag tittat på dom nyare (typ en 8a eller 9a). Dom äldre är lite i hårdaste laget för att åka runt i hela dagarna, men väldigt roliga


Annars har du även Escort cosworth. Fräcka bilar Hade du inte tänkt köra vinter så hade jag sagt skyline gtr


utbudet av delar mellan impreza och evo är det samma! reservdelar är mkt dyrare till evona! specielt ayc/acd pumpar som i stort sett altid går sönder på dom! försäkringen är betydligt dyrare på evon. kom ihåg om du ska köpa en evo att köpa en impoterad och ingen svensksåld om du ska trimma/styla då dessa är helbilsgodkända och inget får ändras!


bmw m3 3.2 hade jag siktat på


S4 turbo femma med quattro kanske?


Audi S2 !


Skulle säga Evo eller Audi RS2. Äckligt hållbar drivlina, roliga att köra samt trevligt karaktär på dem.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka