Köpråd till House musik fantast

Har i dagsläget endast original högtalarsystem i min Audi och det duger knappast för att överrösta ljudet från v8an. Hade tänkt att börja med ny HU och Sub med slutsteg. Är inte ute efter ett värsting system men inte heller ett sniket system. Det ska hålla ett bra tag, betalar hellre lite mer för kvalitét. Som HU hade jag tänkt mig Pioneer DEH-5200SD men om det finns bättre för det priset så kom med förslag. Angående de andra två har jag faktiskt ingen aning, finns så mycket att välja på men har ingen lust att bygga egen baslåda. Som sagt lyssnar mest på House så det behövs mycket bas.



Svar på inlägget: Köpråd till House musik fantast



Hur mycket pengar kan du max lägga ut? Det finns ju en hel del paket man kan hitta till rätt schyssta priser. Har ju ingen aning om din budget men något i den här stilen? http://www.dbakuten.se/detail-item_id-10080


Ah men säg 5 k för steg plus bas med låda. Blev lite tveksam till steget dock, verkar vara endast en kanal.


Monoblock används med fördel till just basar.


Som du märker så har jag väldigt dålig koll på detta område. Bara steget inte begränsar baslådan så är det väl inga problem. Är dock lite tveksam till Kicker som varumärke.


www.bilradiohuset.se/sv/product/20/Hertz-EP2XHX380 Här har du ett baspaket som kan spela riktigt rappt och djupt. + att det går att dra på rejält utan att låta illa. Bygg en sluten låda på 40L och du kommer vara mer än nöjd. Tänk även på att du behöver uppgradera framsystemet så att det klarar av att möta upp en bas.


varför är du tveksam till kicker?


Låter verkligen som ett bra paket och det är precis djupet jag vill åt. Däremot har jag ingen koll alls på hur man bygger lådor. Finns det guider för det? Ska kolla dimensionen på högtalarna fram så att det blir smidigare att byta.


okej:cool: men vad jag har hört/upplevt är det bra grejor.


Om det är någon som är bra på att bygga custom lådor så betalar jag gärna en slant för att få det gjort






Varför måste det vara sluten? House och liknande har djuuup bas ibland. För att inte tala om dubstep. Det jag direkt kom att tänka på va en kraftig 10" i lite mindre portad låda. Något som är bra ljudkvalitet på och inte för tungdrivet, Kolla på Digital designs 2510, sätt i 38 liter låda och punga på med 700 rms och njut. men du kommer behöva våldsamt framsystem för att möta upp som sagt. http://www.dbakuten.se/detail-item_id-16248


Bra det är precis den här informationen jag vill ha. Men det här med "våldsamt framsystem" vet jag inte om jag kan möta upp. Har inte tid och lust att bygga ut med glasfiber, men ska kolla dimensionen på originalhögtalarna och se om det finns något tillräckligt kraftfullt att köpa. Vad skulle du rekommendera för steg till Digital Design 2510 då?


Hur är det med ERFARENHET ? Tror inte du har lyssnat på en Hertz hx bas, Den kan spela DJUUUPT men samtidigt rappt som få. Det fins en anledning till att Hertz har fått så många utmärkelser. Bättre valuta för pengarna fins knapt.


House ser man väl på Tv, vad för musik han lyssnar på är inte riktigt min smak..


Kollade inte ens vad det var för bas, men jag tyckte bara en portad låda verkade bättre till hans musiksmak överlag, bra mer med pulver är det hur som helst.


Behöver inte vara glasfiber, bara det är tätt i dörren och högtalarna sitter fastmonterade ordentligt så, det räcker lång väg. Men bra grejer hur som, behöver inte vara värsta i världen men nånting mer än original är nog bra att ha annars hänger det nog knappast med basen. DD steg brukar funka kanon till DD bas, men det kostar. Detta steget skulle nog jag helt klart våga testa, enligt siffrorna orkar det mer än väl driva basen iaf. http://www.dbakuten.se/detail-item_id-318229


Men nu börjar budgeten dra iväg lite väl mycket. Hade inte tänkt mig mer än 4-5k för bas och steg. Bara det är en bas som funkar bra till House med djup och rapphet, vilket kanske inte behöver vara någon värsting.


Steg kostar pengar det gör dem. Men du skrev inte budget?


Skrev det i mitt andra inlägg, men det kanske inte blev så tydligt. Men för att klargöra, detta paket, som det för övrigt är kampanj på nu: http://www.ljudia.se/bil-s82121/hogtala . 2-p368437/ Är det ens något att fundera på, eller är det en enorm skillnad mot rekommenderade prylar?


Kommer inte ens i närheten av Hertz packetet jag rek. Är du osäker så ring till tex Nonne(Tonny) på www.ljudbyggaren.se Tel: 042-164750. Han är i mitt tycke en av Sveriges duktigaste på just bilstereo.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka