Köpråd nu grabbar. Liten köra-till-jobbet bil.

Såhär ligger det till. Tjejen är mammaledig och ska börja jobba halvtid. Under tiden som hon jobbar så ska jag vara 50% pappaledig. Hon vägrar av principskäl att köra min Golf och den som är hemma med vårt barn ska ha passaten. Så det vi behöver är en liten bil som är rolig att köra och tämligen hållbar. Volkswagen går bort av hennes konstiga åsikter. Jag har valt Passaten och Golfen så då är det hennes tur att välja. Vi har tittat lite på Clio 16v 1993 men just denna var rutten. Vad har vi mer för roliga alternativ? Jag kommer också att köra denna bilen då jag ska ställa av golfen.... Prisklass ca 20k inköp. Vad har ni för något att komma med?



Svar på inlägget: Köpråd nu grabbar. Liten köra-till-jobbet bil.



Audi 80 2.0E 115 Hk. 93-96 En liten bil brukar sällan vara hållbar. Sista årsmodellen av audi 80 är grymt slitstark Har ägt franska bilar och hållbara är långt ifrån vad dom är. Verkar finnas många måndags ex


ford fiesta mk4 96 - 98 så har man en vettig bil.


renaulterna e svindyra i reservdelar å lång leveranstid om du ska ha delar till en bil som snart e 20 år gammal. skoda felicia 1.6 ger jag tummen upp för. har du också en flickvän som inte vill köra en bil för den är typ vit ? :p


Ford kommer jag aldrig att äga en, köper jag en sådan så gör hon slut med mig.... Tittar lite på 205. Man får ju räkna med att en småbil med lite kraft går sönder lite då och då. Det kommer man ju inte ifrån. Jag är ju en vw människa så jag behöver något som jag känner mig nöjd med då jag också kommer att köra den några dagar i veckan. Skodan är det inget fel på mer än att den är så fruktansvärt ful. Hon gillar franska bilar och jag vet att de inte är det bästa med fyra hjul, men för att göra henne nöjd... När vi träffades så hade hon en 2004 clio och sedan köpte vi en renault laguna 2.0T och hon tycker de är hur bra som helst. Delar kommer att köpas via ebay eller via utlandet på något vis om det inte är skrik och panik. En kompis eller jag fixar det mesta så det är ju inga större problem. Hon vill inte köra min bil för att det just är MIN bil. Och hon tycker den är ful och luktar pensionär.


Haha, hon är förbannat ärlig iaf!


har en Lupo -00 (se bilderna i min profil) 20K vid snabb affär. skattad men ska ombes. pga handbromsen (glömde spänna den)


Efter att ha titta på bilderna måste jag hålla med henne. Borde ni inte titta på bilar med lite säkerhet -folk som är föräldrar brukar göra det. I så fall föreslår jag saab 9000. På landsväg kan man få ner en 2,0t i ca 0,7 l/mil.


Saab 9000 är ju en lagom liten bil också...


Det kommer att vara som så att det är bara till oss. Lilltjejen får inte åka i golfen och inte heller i den "nya" bilen. Så säkerheten har vi tänkt på, det är därför vi måste köpa en bil till sambon. SAAB kommer det inte att bli, SAAB, Volvo, VW, Nissan Micra går bort. En Ford så flyttar hon som sagt. Hon är ju som sagt kär i franska bilar.... Hade en Nissan micra några veckor som jag lagade och sålde, en sådan skulle jag aldrig köpa. Även denna vägrade hon att både köra och åka i. Och ja, hon är ärlig och vet vad hon vill, sen kan man diskutera om det är det mest rimliga eller helt jävla galet. Men det är ingen ide att försöka få henne att ändra sig då hon är bestämd på den fronten. Det är hennes tur att välja bil, så jag får kolla upp de olika sakerna och lägga fram olika förslag som jag kan tänka mig att vi båda gillar. Har kollat lite på delar till 205 GTi 1.9 och det finns många delar på ebay.de som ligger bra i pris så det verkar ju bra. Ska nog och titta på en ikväll om bilderna ser bra ut som han ska skicka. _DamnIt Visst är hon ärlig, det är lite därför jag har valt att just hon ska få föda mina barn!






Om ni har kollat på Clio 16v så tycker jag även ni ska kolla efter 19 16v eller megane 2.0 16v som har samma roliga motor (meganen lite större cylindervolym). 19 är oftast billigare och inte riktigt lika slutkörda som clio då de inte anses lika roliga, men väghållningsmässigt är det ingen större skillnad. Någon skrev att det är svårt och tar tid med reservdelar, men det måste jag dementera. Autofrance som jag köper mina reservdelar från (till alla Renaulter) är väldigt snabb och har mycket bra priser. Det enda han har svårt med är delar till min nuvarande Renault 21 Turbo Quadra pga att modellen aldrig sålts i Sverige. Håller man sig till svensksålda modeller fungerar det ypperligt.


Finns om inte annat ett par 206or för under 20 000. tex http://www.blocket.se/kronoberg/Peugeot . 11&w=3


http://www.blocket.se/skaraborg/Lexus_L . _3&w=3 http://www.blocket.se/klippan/Toyota_Ca . _3&w=3 http://www.blocket.se/helsingborg/Toyot . _3&w=3 http://www.blocket.se/angelholm/Honda_A . _3&w=3 Där har du kvalite, inget franskt skrot som står på verkstan alltid för elfel m.m


liten bil skulle hon ha sätt henne framför blocket så får hon leta själv. Det verkar enklast i detta läget. så blir båda nöjda.


Inlägg redigerat:§9 Annonsering Annonsering (oavsett typ) får inte förekomma i forumet http://www.garaget.org/forum/misc.php?action=forumRules Mvh. Hamilton


Sant en liten bil. Och japsare ger jag inte så mycket för. Ditt förslag av att hon skulle titta på blocket själv slutade i detta. http://www.blocket.se/malmo/Renault_Cli . 21&w=3 http://www.blocket.se/goteborg/Renult_C . 21&w=3 Och någon av de bilar kommer jag ALDRIG att sätta mig i om jag inte är full och måste åka någonstans. Vi ska prata lite om det nu när jag ska hem. Se vad hon tycker om 205an.


Civic LSi(1,5) eller 1,3, finns i både sedan och halvkombi. t.ex - http://www.blocket.se/lund/Honda_Civic_ . _3&w=3 Bara sök på Civic på blocket så kan du själv kolla runt, har man tur så kan man hitta en nyare Civic för 20k också. Sköna pendlarbilar o dricker inte mycket alls. En 1,3L halvkombi Civic kan man få ner till 0,5 ganska enkelt, billiga att äga också.


Hmm, men franska småklassbilar ger du mer för... Kolla lite statistik innan du bestämmer dig. Corolla, 323 eller Civic är ju det som håller bäst, går billigast och inte behöver repareras nånting. Som kuriosa kan nämnas att gängan M7 endast används i franska bilar, mopeder och zenithförgasare.


Du totalvägrar bra bilar (Europeiska ford förstår jag dock varför) men vill istället ha franska bilar? Det är första gången jag hör det ....


vw polo/golf 99- och framåt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka